Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка по практ к.в..doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
868.86 Кб
Скачать

Самостійна робота студентів (10 годин)

Завдання 1.

Формування глосарія термінів за темою

Завдання 2.

Студентам пропонується заповнити таблицю:

№ з\п

Трактування, в якому присутнє поняття «форма обліку»

Літературне джерело

Автор

1

2

Завдання 3.

Заповнити таблицю:

Етапи спостереження

Елементи спостереження

Назва технологічного етапу

Зміст технологічного етапу

Тема 11. Організація бухгалтерського обліку на підприємстві Практичне зайняття (обсяг 2 год.)

Ситуаційне завдання:

Використовуючи дані надані викладачем по виробничому підприємству дослідити наступні питання:

  • фактори, що впливають на організацію бухгалтерського обліку на підприємстві (структура облікової служби, розподіл обов’язків та види облікових робіт, організація обліку надання послуг тощо);

  • форма організації обліку на підприємстві;

  • робочий План рахунків;

  • графік документообігу в цілому по підприємству та окремим первинним операціям;

  • поняття та склад фактографічної інформації.

Ситуаційне завдання:

За нижченаведеними даними необхідно сформувати модель організації фінансового, управлінського обліку: Підприємство «Славута» займається оптовою торгівлею продуктів побутової хімії. Для здійснення своєї діяльності в нього є десять постачальників, та п’ятдесят покупців продукції. Обліковий персонал складається із п’яти чоловік, у тому числі головний бухгалтер, в обов’язки якого покладено подання фінансової та податкової, внутрішньої звітності, контроль за обліковим персоналом, розподіл їх обов’язків, формування облікової інформації для процесу управління та подання його управлінському персоналу тощо. Серед бухгалтерів є бухгалтер по зарплаті, бухгалтер по розрахункам із постачальниками, бухгалтер по розрахунків із покупцями, касир. Підприємство використовує загальну систему обліку, із одночасним використанням восьмого та дев’ятого класу рахунків. Для формування інформації про витрати використовує класифікацію за економічними елементами.

Самостійна робота студентів (10 годин)

Завдання 1.

Формування глосарія термінів за темою

Завдання 2.

Завдання 4.

За нижченаведеними даними необхідно сформувати модель організації бухгалтерського обліку: Підприємство «Оранта» займається виробництвом майонезу. Для здійснення своєї діяльності підприємство здійснює співпрацю із є п’ятьма постачальниками, та двадцятьма покупцями своєї продукції. Обліковий персонал складається із чотирьох чоловік, у тому числі головний бухгалтер, в обов’язки якого покладено подання фінансової та податкової, внутрішньої звітності, контроль за обліковим персоналом, розподіл їх обов’язків, формування облікової інформації для процесу управління та подання його управлінському персоналу тощо. Серед бухгалтерів є бухгалтер по зарплаті, бухгалтер по розрахункам із постачальниками та покупцями, касир. Підприємство використовує загальну систему обліку, без використання восьмого класу рахунків. Для формування інформації про витрати використовує класифікацію за економічними елементами та відношенням до калькулювання собівартості продукції.