Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Polozhennya_pro_studentske_samovryaduvannya_UABS.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
74.41 Кб
Скачать

9. Участь студентів в управлінні Академії

9.1. Студенти беруть участь в управлінні Академією через виборних представників до вищого колегіального органу громадського самоврядування Академії – конференції трудового колективу, Вченої ради Академії, колегіальних органів громадського самоврядування факультетів, вчених рад факультетів, представників у консультативних та робочих органах Академії, а також шляхом участі виборних представників студентів у виборах ректора Академії.

9.2. До складу Вченої ради Академії за посадою входить Студентський ректор, а також члени СК поточного скликання, які визначаються шляхом відкритого голосування.

9.3. Участь представників студентів у конференції трудового колективу Академії.

9.3.1. Повноваження виборних представників студентів у конференції трудового колективу Академії виконують обрані, шляхом прямого таємного голосування, представники.

9.3.2. Кількість студентів, які мають право входити до складу конференції трудового колективу Академії, становить 15% від загальної кількості складу її делегатів.

9.4. ВК щороку до 1 листопада отримує від вченого секретаря Вченої ради Академії, деканатів факультетів відомості щодо кількості студентів, які мають право входити до складу Вченої ради Академії, вчених рад факультетів, відповідно.

9.6. Дострокове припинення повноважень та заміщення вакантних посад виборних представників студентів у Вченій раді Академії, вчених радах факультетів

9.6.1. Повноваження виборного представника студентів у Вченій раді Академії, припиняються достроково у разі дострокового припинення повноважень такого студента як делегата або члена СК, а також у разі його відкликання з посади голови ОСС.

9.6.3. Член СК, повноваження якого припинені достроково, продовжує здійснювати повноваження виборного представника студентів у Вченій раді Академії та/або вченій раді факультету, до визнання іншого студента обраним членом.

9.7. Порядок обрання виборних представників студентів Академії для участі у виборах ректора Академії визначається СК згідно з ЗУ «Про вищу освіту».

9.9. Порядок обрання представників студентів Академії до консультативних та робочих органів Академії, якщо не передбачено спеціальної процедури їх призначення, визначає СК, за поданням ВК.

  1. Взаємодія органів студентського самоврядування з адміністрацією Академії

    1. Адміністрація Академії та факультетів не має права втручатися в діяльність ОСС, крім випадків, якщо така діяльність суперечить законодавству чи Статуту Академії.

    2. Ректор Академії та керівники структурних підрозділів всебічно сприяють створенню належних умов для діяльності ОСС (надають приміщення, меблі, оргтехніку, забезпечують телефонним зв'язком, постійним доступом до Інтернету, відводять місця для встановлення інформаційних стендів тощо).

    3. 3а взаємодію ОСС з керівництвом Академії та його структурних підрозділів відповідають проректор за розподілом обов'язків.

11. Майно та кошти студентського самоврядування

11.1. Студентське самоврядування користуються у своїй діяльності майном та коштами, наданими адміністрацією Академії.

11.2. Фінансовою основою студентського самоврядування є:

  • кошти, визначені Вченою радою Академії у розмірі, не менше, ніж 0,5 відсотка коштів спеціального фонду Академії;

  • спонсорські кошти від фізичних та юридичних осіб;

  • кошти, отримані від діяльності студентського самоврядування;

  • інші джерела, які не суперечать даному Положенню, статуту Академії та чинному законодавству.

11.3. Кошти, що визначені Вченою радою, спрямовуються на діяльність ОСС за підсумками відповідного періоду (місяць, квартал).

11.4. Кошти органів студентського самоврядування спрямовуються на виконання їхніх завдань і здійснення повноважень відповідно до затверджених ними кошторисів.

11.5. Фінансування витрат ОСС, у межах коштів визначених Вченою радою, здійснюється на основі кошторису витрат, який складається відповідним органом ОСС, погоджується планово–фінансовим відділом, головним бухгалтером, проректорами які за розподілом обов’язків відповідають за організацію позанавчальної та фiнансово–економiчної діяльності. Плановий кошторис затверджується СК, ректором та Студентським ректором Академії. Основні статті кошторису включають витрати на:

  • придбання канцелярських товарів, витратних матеріалів тощо;

  • підтримку на конкурсних умовах, проектів виконавчих ОСС;

  • проведення заходів ОСС, у тому числі організацію конференцій;

  • утримання гуртків, спортивних секцій, які створюються за ініціативою ОСС, та інших видів організації позанавчальної роботи;

  • преміювання членів ОСС, для стимулювання активної діяльності;

  • покриття витрат з відряджень членів ОСС, у тому числі для участі в конкурсах, студентських конференціях тощо;

  • організацію дозвілля та відпочинку, неформальної освіти студентів.

11.6. Бухгалтерський облік та фінансові операції забезпечуються відповідними підрозділами Академії. Студентський ректор відповідає за виконання договірних зобов’язань, контролює рух надходження та їх розподіл, забезпечує складання встановленої фінансової звітності.

11.7. Кошти ОСС обліковуються на відповідних субрахунках спецфонду Академії для коштів виділених Вченою радою та для інших надходжень. Витрачаються згідно з плановим кошторисом за поданням Студентського ректора, погодженням відповідного фінансово–економічного підрозділу та рішенням ректора Академії, як розподільника коштів.

11.8. ОСС публічно звітують перед Конференцією студентів про використання коштів та виконання кошторису не рідше одного разу на рік.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]