Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Polozhennya_pro_studentske_samovryaduvannya_UABS.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
74.41 Кб
Скачать

3. Структура студентського самоврядування

3.1. В Академії діють ОСС:

  • Конференція студентів Академії (далі - СК) вищий ОСС Академії;

  • Конференція студентів факультету (далі – збори студентів факультету) – вищий орган студентського самоврядування структурного підрозділу;

  • Виборча комісія (далі ВК) – це незалежний ОСС, покликаний забезпечувати проведення виборів ОСС;

  • Студентський ректорат (далі СР) вищий виконавчий колегіальний орган студентського самоврядування Академії;

  • Студентський деканат факультету – вищий виконавчий і представницький орган студентського самоврядування факультету Академії;

  • Студентська рада гуртожитку – виконавчий орган студентського самоврядування на рівні гуртожитку.

4. Конференція студентів:

4.1. СК є вищим представницьким органом студентського самоврядування. СК:

  • ухвалює положення про студентське самоврядування Академії, визначає його структуру, повноваження та порядок проведення прямих таємних виборів представницьких та виконавчих ОСС;

  • заслуховує звіти представницьких, виконавчих і контрольно–ревізійних ОСС, дають їм відповідну оцінку;

  • приймає рішення про обирання і відкликання представницьких, виконавчих і контрольно–ревізійних ОСС;

  • скасовує рішення ОСС Академії у випадках, передбачених цим Положенням;

  • оголошує акції протесту;

  • визначає регламент проведення конференції;

  • затверджує процедуру використання майна та коштів ОСС, підтримки студентських ініціатив на конкурсних засадах;

  • затверджує річний кошторис витрат (бюджет) ОСС, вносять до нього зміни та доповнення, заслуховують звіт про його виконання;

  • делегує представників на Всеукраїнський з’їзд ОСС, інші всеукраїнські та регіональні заходи;

  • приймає рішення про внесення змін до Положення

  • приймає рішення про створення нових ОСС;

  • приймає інші рішення, що не суперечать даному Положенню.

4.2. До складу конференції входять делегати, які обираються зборами академічних груп на 1 рік в порядку встановленому цим Положенням.

4.3. Право виступу на СК має кожен бажаючий студент Академії згідно з Регламентом, всім іншим особам, слово надається після прийняття рішення більшістю делегатів Конференції студентів.

4.4. Рішення СК є обов’язковими для виконання ОСС.

4.5. Засідання СК є правомочним, за умови присутності не менше половини від загальної кількості делегатів. Будь–який студент має право бути присутнім на засіданні СК.

4.6. Вибори делегатів на конференцію включають в себе наступні етапи:

1) оголошення про початок виборів делегатів;

2) проведення зборів академічних груп;

3) обговорення;

4) подання списку обраних делегатів до ВК;

4.7. Не мають права висувати свої кандидатури члени ВК та виконавчих ОСС

4.8. Позачергова СК скликається за рішенням ВК на підставі подання:

  • не менш як десяти відсотків від загальної кількості студентів Академії. Підписуючи подання про скликання позачергової СК, студент має вказати свої повні прізвище, ім’я, по батькові, факультет та рік навчання. Підписи без зазначення всіх даних не підлягають врахуванню;

  • ОСС Академії, схваленого її рішенням, або не менш як трьох членів ОСС Академії;

Позачергова СК проводиться на наступному тижні після прийняття рішення ВК про її скликання.

4.9 Рішення ВК про скликання конференції має містити дату проведення конференції та її пропонований порядок денний.

Рішення про скликання конференції доводиться до відома студентів Академії шляхом публікації відповідного оголошення на офіційному веб–сайті Академії та в інші способи, визначені ВК.

4.10 Порядок проведення СК

4.9.1 Перед початком СК, ВК здійснює реєстрацію делегатів та видачу їм мандатів. Конференція вважається правомочною, якщо на ній зареєструвалися не менш як половина від загальної кількості делегатів, включених до списку делегатів, затвердженого ВК, на день її проведення.

4.9.2. Конференцію відкриває член ВК, визначений її рішенням. Представник ВК, організаційного комітету веде конференцію до обрання головуючого.

4.9.3. На початку конференції із числа делегатів обирається головуючий, секретар та лічильна комісія конференції. Лічильна комісія обирається у кількості трьох осіб.

4.9.4. Обговорення питань відбувається відповідно до порядку денного, що затверджується конференцією. До поряду денного позачергової конференції обов’язково включаються питання, що були запропоновані до розгляду у поданні про її скликання. На пропозицію делегатів до порядку денного конференції можуть бути включені також інші питання.

4.9.5. Конференція проводиться гласно і відкрито. Право бути присутнім та брати участь в обговоренні питань має кожен студент Академії.

На конференції представник адміністрації Академії має право гарантованого виступу з кожного питання, яке здійснюється в порядку, встановленому регламентом проведення конференції.

4.9.6. Конференція проводиться, як правило, упродовж одного дня. За необхідності головуючий може оголосити перерву в конференції із перенесенням її проведення на наступний день.

4.9.7. Рішення на конференції приймаються шляхом прямого відкритого голосування делегатів (шляхом підняття мандатів). Таємне голосування проводиться у випадках, передбачених цим Положенням, або за рішенням конференції, підтриманим не менш як однією третиною присутніх делегатів. Делегати голосують особисто; передання делегатом права голосу на конференції іншій особі не допускається.

Рішення конференції вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала не менш як половина від присутніх делегатів, крім випадків, передбачених цим Положенням.

У разі прийняття рішення на конференції шляхом таємного голосування виготовлення бюлетенів, проведення такого голосування та підрахунок голосів здійснює лічильна комісія. Результати таємного голосування оформлюються протоколом лічильної комісії, який підписується усіма її членами.

Для прогнозування результатів голосування питання порядку денного головуючий може проводити сигнальне голосування.

4.9.8. Конференція протоколюється. Ведення протоколу покладається на секретаря конференції. Протокол складається упродовж трьох днів з дня проведення конференції та підписується головуючим та секретарем конференції. Підписи головуючого та секретаря посвідчуються підписом голови ВК та скріплюються печаткою ВК.

Протокол конференції підлягає оприлюдненню на офіційному веб–сайті Академії упродовж трьох днів з дня його складання. Оприлюднення протоколу конференції забезпечує ВК.

4.11. Статус делегатів

4.11.1. Делегати здійснюють свої повноваження на громадських засадах.

4.11.2. Повноваження делегатів припиняються із затвердженням ВК списку делегатів, обраних на наступних виборах делегатів.

4.11.3. Повноваження делегата припиняються достроково у разі:

- складання повноважень за власним бажанням;

- припинення навчання в Академії;

- надання делегатові академічної відпустки.

Упродовж п’ятьох днів з дня отримання відомостей про підстави для дострокового припинення повноваження делегата ВК приймає рішення про припинення його повноважень та виключення його із списку делегатів.

4.11.4. Дострокове припинення повноважень делегата не тягне за собою проведення проміжних виборів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]