Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМАТИКА_КУРСОВИХ_КПУ_10.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
594.43 Кб
Скачать

1.1. Поняття предмету конституційного права України

Якщо заголовок містить кілька речень, їх слід відділяти крапкою. Переноси у заголовках не допускаються. Від тексту заголовки відділяються 2 інтервалами.

Курсова робота має бути надійно скріплена, переплетена або підшита в папку-швидкозшивач. Не допускається зшивання курсової роботи нитками, скріплення канцелярськими скріпками, за допомогою стиплера або іншими способами, які не забезпечують надійності скріплення чи належного естетичного вигляду, створюють незручності при перевірці чи зберіганні.

Нумерація

Нумерацію сторінок роботи роблять арабськими цифрами без будь-яких додаткових символів, наприклад: «14», №5, 10., §18, -26-, -4 та ін. Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, який включається до загальної нумерації сторінок. На титульному аркуші номер не ставиться, на наступних – номер проставляють у правому верхньому куті.

Оформлення бібліографічного апарату (посилання і список використаних джерел)

Бібліографічні посилання і бібліографічний список (список використаних джерел) є складовою частиною довідкового апарату документа і дають бібліографічну інформацію про документи – об’єкти посилання.

Бібліографічне посилання – це сукупність бібліографічних відомостей про документ, який цитується, розглядається чи згадується в тексті роботи, що є необхідними і достатніми для загальної характеристики цього документа, його ідентифікації і пошуку.

Існують декілька видів бібліографічних посилань.

Посилання у середині тексту.

При посиланні на джерело, включене в список використаної літератури, після згадки про нього або після цитати з нього в квадратних дужках зазначається номер, під яким він значиться в списку, наприклад:

В.Ф. Погорілко [23] вважає...

Якщо посилаються на певну сторінку джерела, посилання оформлюється таким чином:

У тексті зазначається:

Інститут конституційного права, за визначенням Н.Г. Шукліної, це основний складовий елемент системи конституційного права, який об’єднує відносно… [18, с. 123].

При посиланні на багатотомне видання необхідно вказувати також номер тому, наприклад:

[16, Т.1, С.54]

Загальні вимоги до цитування:

– текст цитати починається і закінчується лапками та наводиться в тій граматичній формі, в якій він поданий у джерелі, зі збереженням особливостей авторського написання;

– цитування повинно бути повним, без довільного скорочення авторського тексту та перекручування думок автора. Пропуск слів, речень абзаців при цитуванні позначається трьома крапками. Якщо перед пропущеним текстом стояв розділовий знак, він не зберігається;

– кожна цитата обов’язково супроводжується посиланням на джерело;

– при непрямому цитуванні (переказі, викладі думок інших авторів своїми словами) слід бути гранично точним у викладенні думок автора і давати відповідне посилання на джерело;

– коли автор, наводячи цитату, виділяє в ній деякі слова, то робиться спеціальне застереження у круглих дужках із вказівкою на ініціали автора роботи типу: (виділено нами. – І.В.), (підкреслено нами. – І.В.).

Притекстовий бібліографічний список (список використаних джерел) – бібліографічний посібник, який містить бібліографічний опис цитованих, розглядуваних чи згадуваних документів. До списку включаються лише ті джерела, які дійсно використовувалися автором роботи і на які є посилання в тексті, а також згадувані в роботі нормативно-правові акти.

Бібліографічний опис складають безпосередньо за друкованим твором або виписують з каталогів і бібліографічних покажчиків без пропусків будь-яких елементів. Приклади оформлення бібліографічного опису наводяться в списку використаних джерел.

Курсова робота підписується її автором. Підпис автора, дата завершення роботи проставляються на останній сторінці списку використаних джерел. Після цього робота здається для реєстрації лаборанту кафедри.