Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Загальна частина ЧС 4 (Восстановлен).docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
288.92 Кб
Скачать
    1. Вибір цехів та дільниць депо,

підйомно-транспортного обладнання для них

Для проектуємого депо вибираю прямокутно-ступінчатий тип будівлі. Тому, що така конструкція дозволяє використовувати будівлю при перспективному будівництві, прибудовувати нові секції, а також дозволяє експлуатувати депо в разі пошкодження однієї чи декількох його частин.

Прямокутно-ступінчатий тип депо дозволяє добре розмістити мостові крани та кран-балки, що дає можливість організувати потоково-агрегатний метод ремонту електровозів. Цей тип займає відносно вузьку площу тягової території та має дільниці з хорошим освітленням.

Вибір цехів та обладнання виконую з урахуванням найкоротшого транспортування вузлів та деталей до місця ремонту. Відділення та майстерні депо розраховую з урахуванням розташування обладнання, необхідного для виконання завданої програми ремонту.

Для переміщення та транспортування деталей в процесі виконання ремонтів локомотивів, депо оснащується підйомно-транспортним обладнанням та пристосуванням, враховуються місця для проїзду авто та електротранспорту.

Цех ПР-3

В даному цеху періодичний ремонт виконується в повному об'ємі. Оснастка цеху повинна бути найбільш повною, щоб не було затримання в роботі, габарити цеху повинні відповідати розмірам встановлення мостового крану вантажопідйомністю 30, 15 та 10 т. при висоті приміщення 12,6 м від головки рейок до низу конструкції перекриття та 9,65 м до крайньої рейки.

Позиції цеху ПР-3 організовано по потоково-агрегатному методу. Дільниця розташовується на двох коліях, одна з них тупикова на одну секцію електровоза, інша наскрізна довжиною 120 м. На наскрізній розташовую позицію потокової лінії ПР-3 локомотивів. Ширину дільниць приймаю 30 м з умов розміщення потокових ліній ремонту агрегатів локомотивів (візків, колісних пар).

Першу ремонтну позицію на наскрізній колії та робоче місце на тупиковій, обладную оглядовими канавами довжиною до чотирьох метрів, консольними електрифікованими домкратами загальною вантажопідйомністю 120 т, рухомими площадками для кузовних робіт, пристроями для пропарювання та промивання головних повітряних резервуарів, комплектом електричних та пневматичних пристосувань і інструментом для розбірних та збірних робіт.

Канави мають освітлення, опалення, каналізацію, низьковольтні лінії для підключення ламп та електричних пристосувань, повітропроводи і домкрати для зняття і встановлення фрикційних апаратів.

Позиції на наскрізному шляху обладнують високими станційними платформи з балками для підвішування гайковертів, консольними балками вантажопідйомністю 0,5 т, шафами для інструменту і пристосувань.

На останній позиції на дільниці додатково до перерахованих, встановлюють колони для заправки трансформаторним мастилом. Вказана позиція доповнюється рухомим устаткуванням для заправлення твердою змазкою роликових підшипників та відсмоктування газів при електрозварюванні.

Ввід електровозів на дільницю виконується маневровим тепловозом. По кінцях цієї лінії встановлюють барабани, які забезпечують подачу зменшеного навантаження на ворота.

Цех ПР-2

Цех розташовано в окремій секції головного депо, де роблять ПР-2 для локомотивів, приписаних до депо, та з інших локомотивних депо.

На дільниці ширина якої 24 м, розташовують два шляхи: для виконання ПР-2, одночасного викочування колісно-моторних блоків або колісної пари, і для встановлення верстату типу КЖ-20М для обточування бандажів колісних пар без викатки з під кузова. Відстань між осями колій 7 м, а від крайньої колії до повздовжньої стіни 5 м, довжина дільниці розрахована для встановлення двох односекційних локомотивів та дорівнює 60 м.

В цеху встановлений мостовий кран вантажопідйомністю 10 т, висота приміщення дорівнює 10,8 м.

Оглядові канави забезпечені пристроями для комплексної механізації для зняття та встановлення моторно-осевих підшипників, кожухів зубчастих передач, ревізії пружин. На кожній секції локомотива при стаціонарному методі ремонту для огляду шкворневих опор встановлюють чотири електрифікованих домкрати загальною вантажопідйомністю 120 т, крім цього до оглядових канав підводять паропровід для пропарювання та промивання головних повітряних резервуарів без зняття з локомотивів.

Демонтажні, монтажні, ремонтні, очисні, заправочні роботи ПР-2 виконують за допомогою механізованих пристосувань та обладнань.

Дільниця має спеціальні стелажі і контейнери для встановлення і транспортування на них розібраних деталей до місць ремонту і назад мостовим краном чи електрокарами. Зняття і встановлення деталей на локомотив чи на стелажі за допомогою мостових електрифікованих кранів.

Цех ПР-1

Спеціалізовані стійла в цеху ПР-1 локомотивного депо розташовані на трьох коліях, ширина будівлі 24 м, довжина 60 м. В приміщенні встановлюють кран вантажопідйомністю 5 т.

Для огляду і ремонту дахового обладнання по всій довжині оглядових канав на висоті 4,5 м від рівня підлоги встановлюють площадки з агрегатами. На дільниці ПР-1 будують оглядові канави глибиною 1,2 м від головки рейки і шириною 1,4 м, котрі обладнують освітленням напругою 36 В, і потужністю ламп 40 Вт, розетками для підключення ламп, електричних інструментів і пристосувань, трубопроводами стиснутого повітря, а також опаленням і каналізацією.

На ділянці ПР-1 встановлюють мостовий електрифікований кран вантажопідйомністю 10 т, дільницю обладнують великою кількістю електричних і пневматичних пристосувань і обладнань до яких відносяться електрифікована кран-балка вантажопідйомністю 2 т, електрична установка для сушки тягових електродвигунів, гідравлічні домкрати вантажопідйомністю 13 т для заміни ресор, балансирів та валиків, пневматично-гідравлічні підйомники фрикційних апаратів, кожухів зубчастих передач, а також прес для запресування змащувального матеріалу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]