Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольна робота з дисципліни: «Туристичне країнознавство». Туристичні райони Туреччини.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
1.98 Mб
Скачать

Митні правила

Митний контроль в Туреччині щодо звичайних туристів відповідає рівню нормальних цивілізованих країн.

Туристичний потік в країну такию давній і потужний, що всі нерівності і шорсткості казенних процедур давно пішли в минуле. В своїх правах середньостатистичний громадянин прирівняний до звичайного європейця і, якщо це звичайний турист, ніяких зволікань і, тим більше вимагання не існує в принципі.

В гіршому випадку Вас попросять пред'явити якусь суму грошей, достатню для посвідчення вашої кредитоспроможності-благонадійності. Ця сума складає або 500 доларів США або з розрахунку 50 доларів на людину в день.

- Відеомагнітофони, телевізори, ювелірні вироби та інші цінності слід вказати в митній декларації.

- Вивезти можна товарів на суму, не більше 1000 $ (крім внесених до митної декларації), куплених на легально обміняну валюту (зберігайте квитанції про обмін валюти і чеки на куплені речі, особливо дорогі)

Тверду валюту можна ввозити без обмежень, однак суми більше 5000 $, необхідно вказувати в митній декларації. Для провезення тварин потрібна завірена в турецькому консульстві ветеринарна довідка. Якщо у Вас є предмети або особливі умови перебування в країні, потрібно проконсультуватися у фахівців. Заборонено ввезення: наркотиків, наркомістких ліків, зброї (для членів спортивно-мисливських клубів - 1 гладкоствольна рушниця і 100 патронів до нього). Заборонений вивіз: зброї, боєприпасів, антикваріату і наркотиків. Далі йдуть деякі витяги з митних правил. Природно вони досить умовні, оскільки особисті речі при в'їзді не оглядають, проте їх все-таки слід знати.

Віза - дозвільний документ, що є однією з підстав в'їзду іноземця на територію держави. Імміграційний контроль в багатьох країнах може заборонити в'їзд володареві дійсної візи, якщо є підозри, що мета його поїздки не відповідає раніше заявленій. В даний час відомі візи у вигляді: штампа, марки, наклейки з багатьма ступенями захисту від підробки і навіть з фотографією власника і голографічними вставками і вклейки, які розміщують на відповідних сторінках паспорта, придатного для закордонних поїздок. Візи у вигляді наклейок набувають все більшої популярності, візи перших двох видів або перестають застосовуватися, або застосовуються як складові частини віз.

Громадяни Росії, України та Білорусі, а також Естонії, Латвії та Литви отримують турецьку візу на кордоні. Для цього після прибуття в аеропорт Туреччини необхідно придбати за 20 USD візову марку, яка дає право на багаторазовий в'їзд в країну протягом двох місяців. Повторний в'їзд до Туреччини по одній марці можливий у тому випадку, якщо термін поїздки минає раніше, ніж закінчується термін дії візи. Інакше доведеться платити за нову марку. Паспортний контроль за стандартною схемою проходять туристи з червоними загально цивільними паспортами. Туристи із службовими документами до стандартного обслуговування не допускаються і повинні діяти самостійно через посольство.

Офіційно термін дії закордонного паспорта повинен бути більше 3 місяців з моменту закінчення поїздки. Так само необхідна сума не менше 300 доларів і квиток з Туреччини назад або в наступну країну. На практиці це все перевіряють дуже рідко.

вартість візи

Туристична віза коштує 20 доларів США або 15 євро. Краще приготувати точну суму, оскільки у прикордонників часто немає здачі. Тривалість і тип візи. Туристична віза, видана на кордоні багаторазова і дійсна для перебування в Туреччині до двох місяців. Зовнішній вигляд візи. Віза виглядає як невелика марка. Її наклеюють на будь-яке вільне місце в паспорті.

Спеціальна інформація про Туреччину:

Слід враховувати, що для іноземців вартість медичних послуг є досить дорогим. Зокрема вартість огляду лікаря біля 80 доларів США; загальні аналізи – близько 200 доларів; нескладна операція (апендицит, хірургічне втручання при переломах тощо) – 2-5 тисяч доларів. Саме тому, найбільш прийнятною формою для отримання кваліфікованого медичного обслуговування є медичне страхування. Потурбуйтеся про завчасне оформлення страхового полісу в Україні перед приїздом до Туреччини. Вказане значно збереже ваші кошти.

На даний час більшість страхових полісів розраховані на нещасний випадок та загальні захворювання, що забезпечить отримання медичної допомоги в абсолютній більшості випадків (крім проведення специфічних медичних процедур (операції на серці – шунтування наприклад , пластична хірургія тощо). При наявності страхового поліса обслуговування здійснюється безкоштовно на місці чи з наступною компенсацією витрат відповідно до страхового поліса. Тому при настанні страхового випадку необхідно відразу звертатись до представника своєї страхової компанії.