Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольна робота з дисципліни: «Туристичне країнознавство». Туристичні райони Туреччини.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
1.98 Mб
Скачать

Гірськолижні курорти

Сарикамиш - великий гірськолижний центр, розташований на сході Туреччини. Розрахований як для досвідчених спортсменів, так і для початківців, сезон триває близько 120 днів на рік, товщина снігового покриву в середньому досягає 1,5 м. Схили обладнані витягами і канатно-крісельною дорогою. Функціонують пункти прокату спортивного спорядження, надаються послуги досвідчених інструкторів. Найвища точка 2700 м над р. м., зона катання: 2700-2169 м над р. м., найдовша траса 6200 м, загальна довжина трас 16,3 км.

Улудаг - є одним з найбільших центрів гірськолижного туризму в Туреччині, де створені всі необхідні умови для занять слаломом, біатлоном і проведення лижних турів. Національний парк Улудаг розташований за 150 км від Стамбула і за 36 км на південь від Бурси, лижний сезон триває 120 днів у році, найбільш сприятливий період для відпочинку з 20 грудня по 20 березня. Гірськолижні траси розташовані на висотах 1750-2547 м над р. м., за звичайних погодних умов товщина снігового покриву сягає 3 м. Зона відпочинку оточена лісовим масивом. Гірськолижний центр має: 9 крісельних і 5 бугельних витягів, 1 канатний ліфт, можливе використання вертольотів замість витягів, навчання проводять професійні інструктори. На курорті є пункти прокату гірськолижного спорядження і першої медичної допомоги, а також оздоровчий центр.

Паландокен - розташований на горі Паландокен за 5 км від м. Ерзурума. На курорті обладнано декілька лижних трас, призначених як для вільного користування, так і для спортивних заходів: слалому, біатлону, лижних турів. Лижний сезон триває

150 днів у році, найсприятливіший період для відпочинку з 10 грудня по 10 травня. Гірськолижна зона прокладена на висоті 2200-3176 м над р. м., загальна довжина трас 30 км. За нормальних погодних умов товщина снігового покриву досягає 2-3 м. Гірськолижні траси обслуговують: 4 крісельних і 2 бугельних витяги, 1 канатний ліфт; працюють прокати гірськолижного спорядження, оздоровчий центр, пункти медичної допомоги, заняття проводять професійні інструктори. Можливе використання вертольотів замість витягів, для спортивних заходів надаються гіди.

Ерджієс - розміщений на сході Кападокії, за 25 км на південь від м.Кайсері, зимовий сезон триває 150 днів, найсприятливіший час для відпочинку з 20 листопада по 20 квітня. Гірськолижна зона розташована в межах 2200-3100 м над р. м., товщина снігового покриву досягає 2 м. У гірськолижному центрі діють 4 крісельних і 5 бугельних витягів, прокат гірськолижного спорядження. Створені відповідні умови для катання на роликових лижах по траві, лижних турів, функціонує оздоровчий центр. Найпопулярнішою екскурсією є поїздка на килимові фабрики.

Карталкая - курорт розташований на заході Чорноморського регіону, на південний схід від м. Болу (40 км), у горах Кероглу, лижний сезон триває 120 днів, найкращий час відпочинку з 20 грудня по 20 березня. Гірськолижна зона прокладена в межах 1800-2221 м над р. м., товщина снігового покриву досягає 3 м. Гірськолижний курорт розташований в центрі соснового лісу національного парку Кероглу. Тут створені умови для проведення слалому, біатлону на довгі дистанції, а також лижних турів. Гірськолижні траси обслуговують: 3 крісельних і 7 бугельних витягів, діє прокат гірськолижного спорядження. Лижні траси і технічні споруди знаходяться під спостереженням фахівців. У кожному готелі є пункти першої медичної допомоги. Професійні інструктори допоможуть освоїти гірськолижний вид спорту.