Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кириличишин готова.doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
2.93 Mб
Скачать

Висновок

Звáрювання (рос.сварка, англ.welding; нім.Schweißen) — технологічний процесутворення нероз'ємного з'єднання між матеріалами при їхнагріванніта/або пластичномудеформуванніза рахунок встановлення міжмолекулярних і міжатомних зв'язків.

Відомо близько 70 способів зварювання. В основу їхньої класифікаціїпокладено дві ознаки:агрегатний станматеріалув зоні зварювання та виденергії, яка використовується для утворення з'єднання.

Для забезпечення зварюваностідвох частинматеріалунеобхідно зблизити їх настільки, щоб створити можливість для утворенняміжатомних зв'язків. Це можливо в тому випадку, колиатомидвох частин матеріалу зближуються на відстань, меншу ніж 4•10−10 м. Такі умови можна створити трьома шляхами:

  • стисненням деталей без термічної обробки,

  • нагріваннямматеріалудорозплавлення,

  • нагріваннямдопластичного станута одночасним стисненням деталей.

Стисненнямбезнагрівання, можна зварювати в окремих випадках лише пластичні метали:алюміній,мідь,свинецьта ін. Це так зване«холодне»зварювання.

Другий спосіб застосовується для металівісплавів, які здатні переходити впластичний станпринагріваннідотемператур, нижчих відтемператури плавлення(сталь,алюмінійта ін.), що дозволяє здійснювати зварювання в пластичному стані шляхом стиснення двох попередньо нагрітих частин металу. При стисненніоксидна плівканаповерхняхдотику руйнується і стає можливим взаємопроGroup 1484никнення (дифузія)кристалічних зереноднієї частини в зерна іншої, що забезпечує їх зварювання.

З підвищенням температуринагрівувеличина зусилля, потрібного для стиснення, зменшується.

Третій спосіб — зварювання плавленням, при якомустисненнядеталей не потрібне. Цим способом можна зварювати всі метали і сплави, в тому числі і такі, які при нагріванні не переходять у пластичний стан, а відразу переходять в рідкий стан (чавун,бронза, литті сплавиалюмініютамагніюта ін.).

Автомобіль - це самохідне транспортний засіб, призначений для перевезень вантажів, людей та виконання спеціальних завдань. Автомобілі в залежності від призначення і виконуваної ними роботи діляться на тр Двигун перетворює теплову енергію, що виходить при згоранні палива в циліндрах, в механічну роботу.

Працездатність автомобіля - стан, при якому значення всіх параметрів, що характеризGroup 892ують здатність виконувати задані функції, відповідають вимогам нормативно-технічної і (або) конструкторської документації, залежить від його надійності.

Експлуатація будь-якого автомобіля допускається лише за умови справності його гальмової системи.

Гальмова система потрібна на автомобілі для зниження йо¬го швидкості, зупинки й утримування на місці.

Гальмівна сила виникає між колесом та дорогою й спрямована проти напряму обертання колеса, тобто перешкоджає його обертан¬ню. Максимальне значення гальмівної сили на колесі залежить від можливостей механізму, який створює цю силу, від навантаження, що припадає на колесо, та від коефіцієнта зчеплення з дорогою. За умови однаковості всіх факторів, що визначають силу гальмування. Ефективність гальмової системи залежатиме насамперед від особливостей конструкції механізмів, які гальмують автомобіль.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]