Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_do_KP.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
3.4 Mб
Скачать

7.2 Розробка структурної схеми

Структурна схема EWSD приведена на рисунку 7.1 і містить наступні підсистеми :

цифровий абонентський блок (DLU);

лінійна група (LTG);

комутаційне поле (SN);

керуючий пристрій мережі сигналізації по загальному каналу (CCNC);

координаційний процесор.

На блок-схемі також зображені зовнішній запам’ятовуючий пристрій (EM), термінал для експлуатації і техобслуговування (ОМТ), системна панель (SYP), буфер повідомлень (МВ) та центральний генератор тактової частоти (CCG).

Кожна підсистема має як найменш один власний мікропроцесор. З метою рівномірного розподілення навантаження і мінімізації потоків інформації між окремими підсистемами в EWSD використаний принцип розподіленого керування.

Абоненти підключаються в систему EWSD за допомогою цифрового абонентського блоку DLU. Блоки DLUвстановлюються або на станції або на віддаленні від неї. Віддаленні DLU використовують в якості концентраторів.

Підключення DLU до лінійних груп LTG виконується за допомогою первинних цифрових систем передачі (PDC) зі швидкістю 2048 кбіт/с. З’єднувальні лінії до інших станцій або від них вмикаються в лінійні групи LTG.

Комутаційне поле з’єднує підсистеми LTG,CPiCCNCміж собою. Воно забезпечує повнодоступність кожноїLTGвід (до) кожноїLTG,CPабоCCNCвід кожноїLTG, а в зворотньому напрямку - кожноїLTGвідCPчиCCNC.

Координаційний процесор 113 (СР 113) являє собою мультипроцесор, ємність якого нарощується модулями.

Додаток 8

8.1 Розрахунок обладнання на опс типу Alcatel 1000e-10

Кількість плат АК для різних груп абонентів визначається в залежності від того, скільки абонентів можна розмістити на одній платі. Тому:

; (8.1)

; (8.2)

. (8.3)

Цифровий концентратор CNпризначений для підключення 256 аналогових або 128 цифрових АЛ. До його складу входять 16 блоків абонентських комплектів. Тому, кількістьCNдля різних груп абонентів:

Блок абонентського доступу СSNмістить в собі 20 концентраторів і може бути локальним (CSNL) і віддаленим (CSND) в залежності від місця розміщення його відносно опорної станції. Крім того, коженCSNмає свій модуль керування і комутаціїUCN, тому:

NUCN=NCSN

8.2 Розробка структурної схеми

Основними компонентами системи ALCATEL 1000 E – 10 є наступні:

- підсистема абонентського доступу для підключення аналогових і цифрових абонентських ліній, яка складається з:

- цифрових блоків абонентського доступу (CSN), що забезпечують підключення ліній місцевих або віддалених абонентів і з’єднаних з ОСВ283 через мережу сигналізації № 7.CSNмає вагомі власні оброблюючі можливості і може встановлювати з’єднання місцевих абонентів між собою у випадку порушення зв’язку з ОСВ283.

- виносних цифрових концентраторів (CN) для підключення абонентів в периферійних регіонах, які під’єднуються доCSNза допомогою цифрових з’єднувальних ліній.

  • комутатор ОСВ283 – системний пристрій комутації і управління.

Блок-схема системи комутації ALCATEL1000E– 10 представлена на рисунку 8.1.

Рисунок 8.1 - Блок-схема системи комутаціїALCATEL1000E– 10

CSN– цифровий блок абонентського доступу

CN– абонентський концентратор

ОСВ-283 – системний пристрій комутації та управління

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]