Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

krok_mikroba

.docx
Скачиваний:
367
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
148.17 Кб
Скачать

A. *Вірус Епштейна - Барра.

18. Рибак звернувся в серпні в лікарню із скаргами на високу температуру, м’язеві болі, жовтяницю і геморрагічний висип на шкірі. Який мікроорганвзм є найбільш вірогідним збудником цього захворювання?

A. *Лептоспіра.

19. 10-річна дитина захворіла на кір. В родині є ще дитина віком 3 роки, від кору не щеплена. Які профілактичні заходи слід провести щодо меншої дитини?

A. *Ввести протикоревий імуноглобулін.

20. У хворої дитини з підвищеною температурою, диспептичними явищами і пітливістю через 2 дні з’явилися менінгеальні симптоми та гіперестезії, а на 5-й день хвороби, після повторної температурної хвилі, - різкі болв в м’язах ніг, а також їх в’ялі парези і паралічі. Який збудник міг викликати подібне захворювання?

A. *Вірус поліомієліту.

21. У лікарню доставлено пацієнта після автомобільної катастрофи. Йому слід зробити переливання крові. За допомогою якої реакції можна первірити донорську кров на наявність антигена віруса гепатиту В?

A. *Імуноферментний аналіз.

22. У хворого хлопчика віком 5 років на 5-й день після початку захворювання із слизової носоглотки і мигдаликів виділено збудника поліомієліту. Яку реакцію слід використати для встановлення серотипу збудника?

A. *Реакція нейтралізації цитопатичної дії.

23. Хворого проінформували, що серологічне тестування на СНІД буде складатися з двох етапів. Яка реакція використовується для дослідження сироватки крові на наявність антитіл проти віруса на першому етапі?

A. *ІФА.

24. Зараження курячих ембріонів є основним методом виділення віруса грипу. При введенні в курячий ембріон досліджуваного матеріалу (змиву з носоглотки) до нього попередньо додають:

A. *Стрептоміцин та пеніцилін.

25. З яким білком-ферментом ВІЛ позв'язаний механізм зворотної транскрипції?

A. *Ревертазою.

26. Яким шляхом не передається ВІЛ?

A. *Фекально-оральним.

27. Вкажіть фактор передачі, через який не відбувається зараження людини ВІЛ?

A. *Сеча.

28. При прямій РІФ на зрізі головного мозку підозрюваного собаки виявлено світіння. Що виявляється при даній реакції?

A. *Віруси.

29. На підставі анамнестичних і клінічних даних хворим з симптомами гострого респіраторного захворювання лікар виставив діагноз грипу. До якої родини належать віруси грипу?

A. *Ортоміксовіруси.

30. Для якого з перерахованих захворювань характерна наявність тілець Бабеша-Негрі в клітинах хазяїна?

A. * Сказу.

31. Збудник гепатиту D (Дельта-агент) є дефектним вірусом, який може реплікуватись лише в клітинах, уже інфікованих одним з перерахованих вірусів:

A. *Вірусом гепатиту В.

32. При перевірці крові донорів на станції переливання крові, в сироватці одного з них виявлені антитіла до вірусу імунодефіциту людини. Який метод рекомендується для підтвердження діагнозу ВІЛ-інфекції?

A. *Вестернблоту (імуноблотингу).

33. Гострий геморагічний кон’юнктивіт є контагіозною інфекцією очей, яка характеризується болями, набряком повік, субкон’юнктивальними геморагіями. Які віруси його спричиняють?

A. *Ентеровіруси.

34. Хворий звернувся до полікліники з приводу укусів собаки. Собаку вдалося спіймати, і виявилося, що тварина хвора на сказ. Яку вакцину необхідно використати для специфічної профілактики сказу у людини?

A. *Живу.

35. До анонімного кабінету обстеження на СНІД звернувся пацієнт з проханням обстежити його і встановити, чи не заразився він ВІЛ-інфекцією. Який метод використовують для первинного скринінгу з метою серодіагностики ВІЛ-інфекції?

A. *Імуноферментний аналіз.

36. Для специфічної профілактики поліомієліту застосовують:

A. *Живу вакцину.

37. Основним шляхом передачі гепатиту А є:

A. *Фекально-оральний.

38. В армійському колективі виник спалах захворювання, яке супроводжується дизуричними явищами, болямии при сечопуску, підвищенням температури. Які віруси можуть спричинити це захворювання?

A. *Аденовіруси.

39. Хворий М. віком 25 років протягом останнього року втратив 11 кг маси тіла, страждає від діареї, госпіталізований з приводу пневмоцистної пневмонії. Виставлено клінічний діагноз “СНІД”. Якими лабораторними методами найбільш точно можна підтвердити такий діагноз?

A. *Реакцією імуноблотингу.

40. Лабораторія діагностичного центру одержала сучасну тест-систему для виявлення ТОRСН-інфекції, яка дає можливість діагностувати: 1) токсоплазмоз, 2) рубіінфекцію, 3) цитомегалію, 4) герпетичну інфекцію. Які з перелічених захворювань не спричинюються вірусами?

A. * Токсоплазмоз.

41. ВІЛ-інфікований пацієнт періодично обстежується з метою виявлення ознак активізації процесу. Назвіть ознаку, що вказує на перехід ВІЛ-інфекції у СНІД.

A. *Кількіть Т-хелперів нижче 200 кл/мкл.

.

42. У спеціалізованій клініці пацієнту призначено комбінацію препаратів, що пригнічують репродукцію ВІЛ. Вкажіть, до якої групи наежать препарати, що обов'язково входять в комплексне противірусне лікування.

A. *Аналоги нуклеозидів.

43. У хворого з жовтяницею одержано наступні дані лабораторного обстеження: HBsAg-, НВеАg-, анти НВs-IgG+, анти НВs-IgМ-, НСV-Аg+. Який діагноз підтверджується на основі цих даних?

A. * Гепатит С, в анамнезі – гепатит В.

44. У пацієнтки, що одержувала імунодепресивну терапію з приводу системного захворювання, з’явились ознаки активізації цитомегаловірусної інфекції. Який метод слід обрати для підтвердження діагнозу?

A. *Виявлення специфічних антитіл методом ІФА.

45. У пацієнта інфекційної лікарні виявлено лихоманку з висипами на шкірі та геморрагічний синдром. Вкажіть назву інфекції, враховуючи, що зараження розвинулось після укусу кліща.

A. *Кримська лихоманка.

46. В інфекційну лікарню поступив хворий з ознаками пневмонії, яка розвинулася на 6-й день захворювання на грип. Який метод найдостовірніше підтверджує грипозну етіологію пневмонії?

A. *Виявлення антигенів віруса грипу в харкотинні методом ІФА.

47. У зв'язку з важким перебігом гепатиту, пацієнту призначено обстеження з метою виявлення агента-супутника, що ускладнює перебіг основного захворювання. Вкажіть цей агент.

A. *Дельта-вірус.

48. З віддаленого села в районну лікарню звернулася мати з сином, у якого виявлено в’ялий парез стопи. Парез розвинувся після гострого захворювання, що перотікло з лихоманкою та діарейним синдромом. Який метод дослідження дозволить підтвердити діагноз поліомієліту?

A. *Дослідження парних сироваток.

49. Хворий А. тривалий час лікувався з приводу пневмонії нез'ясованої етіології, стійкої до стандартної терапії. З анамнезу відомо, що пацієнт тривалий час перебував у службовому відрядженні в США. Знаходячись у відрядженні, одержав травму, лікувався в госпіталі, після видужання повернувся на батьківщину. Оцінюючи анамнез, клінічну картину захворювання, лікар запідозрив у хворого СНІД. Результати якого методу лабораторної діагностики дозволяють підтвердити попередньо поставлений діагноз у даного пацієнта.

A. *Імуноферментний аналіз.

50. До стоматологу звернувся пацієнт з гарячкою ф характерними дрібними везикулами на слизовій щік, твердого піднебіння і язика. Лікар запідозрив герпетичний стоматит. Які дослідження слід виконати додатково для підтвердження діагнозу?

A. *Зараження курячого ембріона в хоріоналантоїс, введення матеріалу в мозок білим мишам.

51. Яке з перелічених захворювань виникає в результаті передачі збудника з кров’ю?

A. *Гепатит В.

52. Хворий звернувся до лікаря-стоматолога із скаргами на появу на губах міхурців з рідиною, які знаходились на межі шкіри та слизової оболонки. Які мікроорганізми можуть викликати таку патологію?

A. *Герпесвіруси.

53. У хворого з лихоманкою неясної етіології, імунодефіцитним станом, ураженням нервової та травної систем попередньо встановлено діагноз СНІД. Які методи діагностики необхідно використати для підтвердження діагнозу?

A. *Реакція імунофлюоресценції, імуноблотінг, радіоімунний аналіз

54. У вірусологічну лабораторію для дослідження доставлені змиви із зіву та носоглотки хворих. Для виготовлення препаратів змиви центрифугували при 3000 оборотах протягом 10 хвилин. З осаду приготували нативні препарати. Чим необхідно обробити мазки, як їх дослідити для виявлення вірусів та ідентифікації з метою прискореної діагностики респіраторної вірусної інфекції?

A. *Метод імунофлюоресценції

55. Яка вакцина застосовується для профілактики поліомієліту?

A. *Вакцина Себіна

56. До якої родини належать віруси Коксакі та ЕСНО?

A. *Родина Пікорнавірусів

57. Який основний шлях передачі вірусу поліомієлуту?

A. *Аліментарний

58. Працівникам стоматологічної клініки необхідно провести вакцинацію проти гепатиту В, створивши у них штучний активний імунітет. Який препарат слід застосувати з такою метою?

A. *Рекомбінантну вакцину з вірусних антигенів

59. До стоматолога звернулась пацієнтка (доярка) із висипанням на слизовій оболонці порожнини рота у вигляді афт. Лікар виявив висипання на шкірі довкола нігтьових пластинок на руках. Який збудник спричинив дану хворобу?

A. *Вірус ящура

60. Виявлення в крові HBs-антигену свідчить про наступне захворювання:

A. *Гепатит В

61. При стоматологічних операціях є небезпека передачі

A. *Гепатиту В

62. Для культивування яких мікроорганізмів використовується клітинна культура Нер-2

A. *Poliovirus

63. У дитячому садку спостерігалося кілька випадків захворювання дітей. Клінічна картина характеризувалася підвищенням температури і появою на зіві, в роті і на шкірі везикулярної висипки. Передбачуваний діагноз - вітряна віспа. Які із перелічених матеріалів слід направити у вірусологічну лабораторію для експрес-діагностики?

A. *Вміст везикул.

64. Вміст везикул зі слизової оболонки хворого на натуральну віспу направлений в вірусологічну лабораторію. Які зміни із наведених нижче будуть виявлені при вірусоскопії мазків?

A. *Тільця Пашена.

65. У дитячому відділенні щелепно-лицьової хірургії різко зросла захворюваність дітей на ОРВІ, викликана різними групами вірусів. З метою попередження розповсюдження інфекції рекомендовано призначення людського лейкоцитарного інтерферону. Яким із перелічених шляхів вводять інтерферон?

A. *В носові ходи.

66. Для попередження сезонного підйому захворюваності грипом у лікувальних закладах міста санепідстанція зобов’язала провести імунізацію медпрацівників. Яким із перелічених препаратів слід проводити імунізацію?

A. *Субодинична вакцина.

67. Група стоматологів України повинна поїхати у відрядження до Африки. Однак відомо, що в цій країні в середньому кожного року хворіють чумою декілька сотень чоловік. Яку з перелічених вакцин треба використати для профілактики цієї групи перед відрядженням?

A. *Живу вакцину EV.

68. У дитячому садку виник спалах кору. Треба відзначити, яка з перелічених особливостей характерна для кору?

A. *Повітряно-краплинний шлях.

69. При обстеженні хворої дитини 5 років стоматологом на основі клінічних даних був поставлений діагноз паротит. Яким із перелічених способів може передаватись це захворювання?

A. *Повітряно-краплинним.

70. При проведенні лабораторної діагностики гепатиту В в останні роки визначають наявність вірусної ДНК в крові хворого. За допомогою якої із перелічених реакцій встановлюють це?

A. *Ланцюгової полімеразної реакції.

71. У інфекційну лікарню потрапив пацієнт з вірусним гепатитом А. Які антитіла будуть синтезуватися першими у відповідь на збудника?

A. *IgM.

72. У місті епідемія грипу. Який препарат можна порекомендувати людям для неспецифічної профілактики захворювання?

A. *Лейкоцитарний інтерферон.

73. Після перенесеного кору розвивається:

A. * Стійкий і тривалий імунітет

74. Жінка під час ранньої вагітності захворіла на краснуху. Діагноз був підтверджений серологічними реакціями. Яку з серологічних реакцій було використано для діагностики?

A. * Реакцію гальмування гемаглютинації

75. В лабораторію поступили мазки відбитки з носової порожнини від хворого з підозрою на грип. Які методи дослідження необхідно провести для виявлення віруса?

A. * Реакцію імунофлюоресценції

76. У лабораторію доставлені три зразки сироватки крові: хворого на хронічний гепатит В, перехворілого на гепатит В і хворого з безсимптомним перебігом гепатиту В. який антиген буде виявлятись в усіх зразках?

A. * HBsAg

77. Мисливець звернувся за медичною допомогою з приводу укусів рук пораненою лисицею. Яку допомогу слід надати йому з метою специфічної профілактики сказу?

A. * Введення антирабічної вакцини

78.На консультацію до лікаря звернулася вагітна жінка в першому триместрі вагітності,яка була в контакті з хворим на краснуху.Якими будуть ваші рекомендації?

A * Штучне переривання вагітності.

79.Матеріал від хворого з попереднім діагнозом “Грип” направлено до лабораторії. При проведенні вірусологічного дослідження було застосовано реакцію гемадсорбції. Для виявлення яких вірусів може бути використана ця реакція?

A*Вірусів, що мають на своїй поверхні гемаглютиніни

80.З метою підтвердження діагнозу “Коксакі В вірусна інфекція” в вірусологічну лабораторію було направлено матеріал від хворого Н., 16 років. Що слід застосувати для виділення вірусів?

A *Перещеплювані культури клітин (Нер-2, НеLa тощо)

81.При вірусологічному дослідженні матеріалу від хворого А., 15 років, з підозрою на інфекційний мононуклеоз, було виявлено вірус Епштейна-Барр. Яка послідовність реплікації ДНК-вмісних вірусів у клітині є вірною?

A *Депротеїнізація, транскрипція, синтез білку, синтез вірусної ДНК

82.В вірусологічну лабораторію було доставлено матеріал від хворого з діагнозом “ГРВІ” для проведення вірусологічного дослідження. З якою метою проводять типування вірусів, виділених з матеріалу від хворого?

A *Для етіологічної діагностики вірусної інфекції

83.У хворої з діагнозом “Рак шийки матки” за допомогою ПЛР було виявлено вірус папіломи людини 16 типу, який, як відомо, інтегрує свою ДНК в геном клітини хазяїна. Яку назву має вірус,інтегрований в геном клітини?

A *Провірус

84.Дільничним лікарем було рекомендовано приймання інтерферону для профілактики грипу? Який механізм дії даного препарату?

A *Блокує iнiцiацiю трансляцiї та руйнує вiрусспецифiчну i-РНК

85.У хворого М., після повернення з Індії запідозрено поліомієліт. Які дослідження необхідно провести з метою підтвердження діагнозу:

A Виділення вірусу iз фекалій та його ідентифікацію, серологічне дослідження парних сироваток кровi

86.У хворого М., який поступив до інфекційного відділення зі скаргами на загальне нездужання, підвищення температури тіла до 38 С, жовтяницею. Враховуючи, що кілька місяців тому хворому було проведено переливання крові, лікар запідозрив вірусний гепатит В. Якi основнi методи лабораторної дiагностики

гепатиту В?

A *Серологічна та генодіагностика

87.Який найбільш інформативний метод лабораторної діагностики в серонегативний період при ВІЛ-інфекції?

A *ПЛР

88.До інфекціоніста звернулася жінка з клінічними симптомами кліщового енцефаліту. З анамнезу відомо, що тиждень назад вона витягла кліща з ноги. Який набір методів доцільно використовувати для виділення і ідентифікації цього вірусу?

A *Зараження мишей сисунців, реакція нейтралізації (РН), РСК, РГГА з курячими еритроцитами

89.У клініку надійшов пацієнт із лихоманкою, сонливістю, що змінюється безсонням, менінгеальними явищами. З анамнезу відомо, що 2 тижні назад він вживав у їжу некип'ячене козяче молоко. Поставлений попередній діагноз: “кліщовий енцефаліт”. Для дослідження узята кров, який заразили мишей-сисунців. Через 5 днів у тварин відмічено параліч задніх кінцівок, потім порушення дихання і смерть. Які дослідження дозволять поставити остаточний діагноз?

A *РН вірусів

90.У клініку звернувся пацієнт зі скаргами на загальну слабість, субфебрильну температуру, пожовтіння склер, шкірних покривів. З анамнезу встановлено, що 2 тижні тому назад він відпочивав на морі, вживав у їжу морепродукти безтермообробки. Виявлення яких маркерів дозволить підтвердити діагноз гострий гепатит Е?

A *Ig анти-HEV

91.Хворого проінформували, що серологічне тестування на СНІД буде складатися з двох етапів. Яка реакція використовується для дослідження сироватки крові на наявність антитіл проти вірусу на першому етапі?

A *ІФА

92.У чоловіка 65-ти років розвивається прогресуюче слабоумство з атаксією і сонливістю, що дозволило запідозрити хворобу Крейтцфельда-Якоба. Який інфекційних агент викликає цю хворобу?

A *Пріон

93.У пацієнта відзначається головний біль, загальна слабість, кашель, підвищення температури. Поставлено клінічний діагноз ГРВІ. Який з перерахованих вірусів може бути збудником цього захворювання?

A *Будь-який з перерахованих

94.У 25-річного чоловіка розвинулась гарячка і з’явилась жовтяниця. При лабораторному обстеженні, призначеному лікарем, у крові хворого не виявлено ні HBsAg, ні антитіл проти HBsAg. Який із додаткових тестів може найвірогідніше підтвердити наявність гепатиту В?

A *антитіла проти НВсAg

95.У фекаліях трирічної дитини С. Із сильновираженою діареєю, яка хворіє протягом 3-ох днів, за методом імунної електронної мікроскопії виявлено віруси, із двошаровим капсидом і псевдооболонкою, які нагадують дрібні коліщатка із спицями. Які це можуть бути віруси?

A *ротавіруси

96.В районі, де зареєстровано епіцентр сказу серед диких тварин, в поліклініку звернувся чоловік, якого покусав бродячий пес. З профілактичною метою йому почали вводити антирабічну вакцину. До якого типу вакцин відносять цей препарат?

A *Атенуйовані

97.Який з перерахованих факторів патогенності, притаманний більшості грамнегативних бактерій, відіграє провідну роль в патогенезі захворювань, викликаних цими мікроорганізмами?

A *Ендотоксин

98.Одим з перспективних напрямків розробки засобів для лікування ВІЛ-інфекції є створення препаратів, які конкурентно блокують рецептори на лімфоцитах, що перешкоджає адсорбції на них віруса. Про які структури йдеться?

A *CD4

99.При дослідженні крові донора було виявлено один з маркерів гепатиту В. Виявлення якого з маркерів цього гепатиту не дозволяє застосовувати донорську кров для гемотрансфузії?

A *HBs -антиген

100.Вагітній жінці, при постановці на облік у жіночу поліклініку, було проведено комплексне дослідження на ряд інфекцій. У сироватці крові були виявлені Ig до вірусу краснухи. Про що свідчить дане обстеження? A * Про первинне зараження жінки

B Про хронічний процес

101.Через місяць після повернення з літнього табору в інфекційне відділення була доставлена дитина зі скаргами на підставі яких лікарем поставлений діагноз “вірусний гепатит А?”. Який найбільш ймовірний механізм зараження вірусним гепатитом А у даної дитини?

A *Фекально-оральний

102.Два тижні назад у будинку дитини були зареєстровані захворювання в декількох дітей. На підставі опису клінічних проявів, даних епіданамнезу лікар-епідеміолог припустив спалах коревої інфекції. Який варіант лабораторного обстеження може підтвердити дане припущення?

A * Серологічне обстеження.

103.Дитина пред'являє скарги на різкий сухий (“гавкаючий”) кашель, нежить і підвищену температуру. Лікар, викликаний до хворого для консультації припустив парагрипозну інфекцію. Який результат лабораторного дослідження може підтвердити діагноз у даного хворого?

A * Виявлення гемадсорбуючого агента при зараженні культури клітин носоглотковим змивом

104.Після огляду дитини на другу добу від початку захворювання лікар висловила припущення, що в хворого респіраторно-синцитіальна інфекція. Який варіант лабораторного обстеження може підтвердити діагноз у даної дитини в перші дні перебування її в стаціонарі?

A * Виявлення антигенів РС-віруса у відокремлюваному носоглотки.

105.Для лабораторного підтвердження діагнозу гострої респіраторної вірусної інфекції в пацієнта лікар вирішив використовувати серологічний метод діагностики Як необхідно відібрати матеріал для даного методу діагностики у пацієнта?

A * На початку захворювання (якомога раніше) і через2-3 тижні

106.У дитячій установі зареєстрований спалах інфекції приблизно

вірусної етіології. Необхідно терміново намітити план протиепідемічних заходів. Які реакції чи методи лабораторної діагностики необхідно підключити в першу чергу для швидкої і своєчасної розшифровки даного спалаху?

A * Імунофлюоресцентна мікроскопія.

107.З метою індикації вірусів у культурі кліток застосовують метод, заснований на зміні рН культурального живильного середовища в процесі культивування вірусів in vitro.Як називається даний метод індикації вірусів?

A * Кольорова проба

108.Дитині 3 років була перелита кров, що містить вірус СНІДу. Протягом наступних 6 місяців захворювання не розвилося, але сформувався стан вірусоносійства, зв'язане з переходом збудника у форму провіруса. Що являє собою провірус?

A *Двохниткова ДНК

109.Передбачуваного донора, клінічно здорового чоловіка 25 років, необхідно перевірити на носійство вірусу імунодефіциту людини. Що саме буде виявлено при дослідженні крові донора, якщо він дійсно Віл-інфікований?

A *Антитіла до гликопротеїдів вірусу

110.У дитини 1,5 років з ГРЗ лікар запідозрив аденовірусну інфекцію. За допомогоюРЗК у сироватці хворого були виявлені антитіла до аденовірусу в титрі 1:20. У період видужання (через 2 тижні) серологічне дослідження повторили. Який результат підтвердить попередній діагноз?

A *Збільшення титру антитіл

111.У дитини 8 років лікар виявив симптоми кліщового енцефаліту. Який можливий шлях інфікування крім укусу кліща ?

A *молоко кіз, інфікованих вірусом

112.При перевірці крові від одного з донорів було встановлено наявність HBsAg. При цьому донор повідомив, що нещодавно проходив лікування з парентеральним введенням інфузійних розчинів. Оцініть якість крові від такого донора для переливання.

A *Кров непридатна для переливання

113.У хворого з важким перебігом вірусного гепатиту в крові виявлено антитіла до вірусів гепатиту В і Д. як відомо, дельта вірус не може самостійно репродукуватись в гепатоцитах. Завдяки якому процесу стає можливою репродукція вірусу гепатиту Д в присутності вірусу гепатиту В?

A * Одностороння комплементація вірусів

114.Незважаючи на високу вивченість збудника ВІЛ-інфекції, на сьогодні не існує препарату для специфічної профілактики СНІДу. Однією із причин неможливості створення ефективної вакцини є висока мінливість ВІЛ. З якими процесами пов’язана ця мінливість?

A * Генетичні рекомбінації і спонтанні мутації

115.Від хворого з ознаками ентеровірусної інфекції виділено штам, який містить антигени різних серотипів вірусів Коксаки А і ЕСНО. Яку назву має процес обміну капсидними білками при одночасній репродукції споріднених вірусів в одній клітині?

A * Фенотипові змішування

116.З досліджуваного матеріалу вірусологічним та бактеріологічним методами виділені збудники кору та скарлатини. Яку форму інфекції спричинили мікроорганізми у пацієнта?

A * Змішану

117.Дитина госпіталізована до лікарні з вірусних захворюванням верхніх дихальних шляхів. Які з перерахованих родин вірусів є „вірусами подвійної дії”, тобто є онкогенними та здатними викликати інфекційні хвороби?

A *Аденовіруси

118.З досліджуваного матеріалу хворого виділений вірус, що належить до РНК-вірусів, які мають онкогенні властивості. До якої родини належить виділенийвід хворого вірус?

A *Ретровіруси

119.У пацієнта діагностовано пухлинне захворювання вірусної етіології. Який механізм взаємодії онкогенних вірусів з чутливою клітиною?

A *Інтеграція вірусного геному в геном клітини хазяїна

120.У чоловіка 47 років, вкушеного лисицею, через 4 тижні підвищилася температура, розвинулася депресія, апатія, розлади дихання і ковтання. Через 6 днів хворий помер від паралічу серця. У мазках-відбитках з мозку загиблого знайдені тільця Бабеша-Негрі. До якої родини найбільш імовірно належить вірус,якій був причиною смерті людини?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]