Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Testi_sudova_meditsina.doc
Скачиваний:
107
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
347.65 Кб
Скачать

Задача 2.

На згарищі знайдено труп гр-на Н. в позі “боксера”. На окремих ділянках шкіри визначались міхурі з темно-сірим нальотом кіптяви. На голові виявлено рану, яка вкрита кіптявою і запеченою кров’ю. Краї рани здерті, в кінцях - тканинні перемички. Виявлено розриви печінки, кров в черевній порожнині (500мл), малокрів’я внутрішніх органів і тканин, під ендокардом лівого шлуночка - смугасті червоного кольору крововиливи. При розтині черепа виявлено епідуральну гематому веретеноподібної форми, яка щільно прилягає до твердої мозкової оболонки. При спектральному дослідженні крові виявлено 16,3% карбоксигемоглобіну.

Завдання:

1. Визначіть і обґрунтуйте основну причину смерті.

Задача 2.

1.Основна причина смерті - травматичний розрив печінки зі значним крововиливом в черевну порожнину на фоні гострого отруєння оксидом вуглецю.

Задача 3.

В складі фірми, що торгувала синтетичними полімерними матеріалами, зайнялась пожежа. Люди, які вранці побачили дим, викликали пожежників і міліцію. В маленькій підсобній кімнаті було знайдено труп чергового. Тіло лежало на канапі, видимих ушкоджень на тілі трупа не виявлено. Звернув на себе увагу ніжно-рожевий колір шкіри померлого. При дослідженні трупа всі органи, тканини та кров мали яскраво-червоне забарвлення, а при розтині порожнин відчувався різкий запах алкоголю. При судово-токсикологічному дослідженні в крові виявлено карбоксигемоглобін в кількості 60% та етиловий алкоголь в кількості 2,5‰.

Завдання:

  1. Визначіть і обґрунтуйте основну і безпосередню причину смерті.

Задача 3.

1. Основна причина смерті - гостре отруєння оксидом вуглецю на фоні середнього ступеня алкогольного сп’яніння. Даний висновок підтверджується наявністю 60% карбоксигемоглобіну та 2,5‰ алкоголю в крові. Безпосередня причина смерті – токсична асфіксія.

Задача 4.

Мешканці села знайшли в лісі труп дівчинки 9 років, що лежав на снігу. В той час температура повітря була -140 С.

Під час дослідження трупа померлої виявлено світло-червоного кольору трупні плями, рідку рожеву кров в серці і судинах, темно-коричневого кольору крововиливи на верхівках складок слизової оболонки шлунка (плями Вишневського), крововиливи в ниркові миски, а також перелом ключиці, два невеликих розриви печінки з крововиливами в черевну порожнину (170 мл) і забої легень з незначними крововиливами в їх тканину. В ході слідства стало відомо, що неподалік сталася аварія лісовозу, під час якої колоди придавили дівчинку.

Завдання:

1. Визначіть і обґрунтуйте основну причину смерті.

Задача 4.

1. Основна причина смерті - загальне переохолодження на фоні травматичного розриву печінки та забою легень. Даний висновок підтверджується наявністю плям Вишневського, яскраво-червоного кольору трупних плям і крові.

Задача 5.

Тіло померлого гр-на М. знайшли на дворі, де температура повітря була – 200 С.

При дослідженні трупа виявлено ознаки кардіоміопатії – різко виражену симетричну гіпертрофію лівого шлуночка і передсердя, звуження порожнин шлуночків, чорні крововиливи на верхівках складок слизової шлунка та крововиливи в ниркові миски. Трупні плями і кров в серці та судинах була яскраво-червоного кольору При судово-токсикологічному дослідженні крові виявлено 2,3‰ етилового алкоголю.

Завдання:

  1. Визначіть і обґрунтуйте основну причину смерті.

. Основна причина смерті - загальне переохолодження на фоні алкогольної кардіоміопатії. Даний висновок підтверджується наявністю плям Вишневського, трупних плям і крові в серці та судинах яскраво-червоного кольору, ознак кардіоміопатії і 2,3 ‰ етилового алкоголю в крові.

Тема заняття:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]