Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка з політології 2012.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
700.93 Кб
Скачать

4. Визначте, що із запропонованого переліку відповідає теорії лідерства Макса Вебера:

а) лідер – вищий біологічний тип людини, який ігнорує мораль;

б) лідер, який не спирається на підтримку мас, приречений стати диктатором;

в) типологія політичного лідерства будується на типах суспільного правління: традиційне (основа – віра), раціональне – легальне (основа – законодавство), харизматичне (основа – особливий «дар благодаті» – авторитет);

г) політичний лідер використовує будь-які засоби для збереження свого панування, що вимагає мужності, особистого впливу та авторитету.

5. Підберіть риси із запропонованого переліку, які відповідають суспільній моделі реалізації соціальної політики держави:

а) головний принцип: відповідальність усього суспільства за долю своїх членів.

б) це перерозподільна модель соціальної політики, коли багатий платить за бідного, здоровий – за хворого, молодший – за старого.

в) фінансова основа: податки на багатих та всіх власників, переважають принципи соціальної справедливості.

Ііі рівень складності:

1. Чому різні політичні сили виступають за прийняття нової Конституції України, але з якими, іноді протилежними концепціями?

2. Які основні проблеми існують у взаємовідносинах України з РФ та як ними не зашкодити євро інтеграції ?

4 Рекомендації для студентів заочної форми навчання щодо тематики, написання контрольних робіт та підготовки до семінарських занять.

Вибір теми: має бути вибраний один із запропонованих варіантів відповідно до останньої цифри номера залікової книжки.

Мета виконання контрольної роботи: проявити необхідний рівень знань та вміння самостійно працювати з навчальними посібниками, довідниками, іншими джерелами, необхідними для розкриття теми.

Підготовка до написання контрольної роботи: після визначення варіанта контрольної роботи необхідно ознайомитися з рекомендованим планом роботи, змістом матеріалу на основі вивчення рекомендованої літератури.

Основні вимоги до оформлення контрольної роботи:

Робота повинна бути виконана охайно на аркушах форматом А4 (друкований варіант – 10-12 с.) або рукописний – у зошитах (12-14 с.).

У правому верхньому кутку титульної сторінки вказується шифр (номер залікової книжки), у центрі – повинна бути розміщена наступна інформація:

Контрольна робота; назва дисципліни; шифр групи та назва факультету, на якому навчається студент; прізвище, ім'я, по батькові студента. У правому нижньому кутку вказують прізвище, ім'я, по батькові викладача. На першій сторінці пишуть назву теми контрольної роботи, зміст, у якому останнім пунктом – перелік використаної літератури. Кожна відповідь на пункт плану роботи починається з нової сторінки та з назви питання, а закінчується висновком.

Вимоги до змісту контрольної роботи: при підготовці відповідей на питання плану контрольної роботи студент повинен ознайомитись з основними навчальними посібниками, які перелічені в списку літератури. У контрольній роботі треба концентровано викласти основний зміст відповідей на поставлені питання. У цілому в контрольній роботі повинні бути відповіді на кожне питання, які є у складі варіанта завдання.