Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PraktikaMicrosoft Office Word (4).docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
87.19 Кб
Скачать

1.Характеристика підприємства,вимоги техніки безпеки.

Характеристика підприємства

Фізична Особа-Підприємець Ткачук Ігор Олександрович

народився 12 вересня 1973 року, громадянин України,освіта вища, проживає Волинська область,Луцький район, с.Гірка Полонка.

Мета проведення:oтримання даних щодо обсягів вантажних і пасажирських перевезень, експлуатації автомобільного транспорту, витрат палива на експлуатацію автомобільного транспорту

Основні статистичні показники: перевезення вантажів автомобільним транспортом;; перевезено пасажирів автомобільним транспортом,; загальний пробіг автотранспорту; витрати палива на експлуатацію автомобілів.

 Ткачук Ігор Олександрович фізична особа підприємець відповідає за зобов'язаннями, пов'язаними з під­приємницькою діяльністю, усім своїм майном.

Основна діяльність підприємця залежить від одержання прибутку.

    

   Основні вимоги техніки безпеки

Ділянка, де знаходиться робоче місце, повинен мати міцні вогнетривкі стіни. Підлога на ділянці повинні мати рівну (без порогів) гладку, але не слизьку ударостійким, не вбирає нафтопродукти поверхню. Їх необхідно систематично очищати від мастила і бруду. У приміщеннях з холодними підлогами, наприклад, цементними на робочих місцях під ноги укладають дерев'яні решітки або настили. Стелі і стіни слід зафарбовувати фарбою світлих тонів.

Освітленість робочих місць штучним світлом повинна відповідати для робіт середньої точності при малому контрасті розрізнення об'єкта з фоном (фон світлий). Усі стаціонарні світильники повинні бути міцно укріплені, щоб вони не давали хитних тіней.

Обладнання повинно бути розставлено з дотриманням необхідних розривів. Не допускається скупчення на ділянці великої кількості вузлів і деталей. Забороняється захаращувати проходи, проїзди та підходи до дощок з пожежним інструментом і вогнегасниками.

Для забезпечення електробезпеки виробниче приміщення окільцьовує шиною заземлення, розташованої на 0,5 м від підлоги і обладнаної надійними контактами. Всі корпусиелектродвигунів, а також металеві частини обладнання що знаходяться на робочому місці, які можуть опинитися під напругою, повинні бути занулені або заземлені. Переносний електроінструмент можна застосовувати за умови його справності при напрузі не більше 36 В. Якщо переносний електроінструмент працює від напруги більшого, ніж 36 В, то він повинен видаватися разом із захисними пристосуваннями (діелектричні рукавички, взуття, килимки та ін.) При перерві в подачі електроенергії негайно відключити інструмент і пристосування.

При роботі пневматичним інструментом його під час роботи тримають двома руками - за рукоятку і корпус; при несправності пневмоінструменту відключають від повітропроводу; вставляють і виймають робочий інструмент тільки після виключення пневмоінструменту.Шланг не повинен мати зламів, розривів, потертостей, порізів. Слід уникати натягу, петленія і перекручування шланга. Попадання на шланг масла та інших нафтопродуктів теж не бажано.Від'єднувати шланг від повітропроводу або інструменту слід тільки після закриття крана, що подає стисле повітря в шланг, так як стиснуте повітря може вирвати шланг з рук і травмувати.

Розбирати вузли, що мають пружини, дозволяється тільки на спеціальних стендах або за допомогою пристосувань, що забезпечують безпечну роботу.

При випрессовке деталей, що мають щільну посадку, на пресах останні слід забезпечувати захисними гратами.

Всі інструменти і пристосування, використовувані в роботі повинні перебувати в справному стані, утримуватися в чистоті і порядку.

Сміття необхідно своєчасно прибирати з робочого місця в урни для відходів або в контейнери для сміття.

Заходи пожежної безпеки:

Приміщення, де знаходяться робочі місця, повинні обов'язково мати ящики з піском та протипожежні щити, на яких знаходяться: пожежний інструмент, вогнегасники.

У всіх виробничих приміщеннях необхідно виконувати такі протипожежні вимоги: палити тільки в спеціально відведених місцях; не користуватися відкритим вогнем; розлите масло і паливо прибирати за допомогою піску і т.п.

Успіх ліквідації пожежі залежить від швидкості оповіщення, про його початок і введення в дію ефективних засобів пожежогасіння. При неможливості гасіння водою поверхню, що горить накривають спеціальними азбестовими покривалами, використовують пінні або вуглекислі вогнегасники.

Організація робочих місць і техніка безпеки при виконанні робіт з ремонту деталей:

Роботи по відновленню деталей ведуться на різних робочих місцях, в залежності від способу відновлення, і кожне робоче місце має бути організовано для проведення робіт, які виконуються на ньому.

Відновлення деталей слюсарно-механічною обробкою може проводитися і здійснюється на спеціалізованому робочому місці, де проводиться ремонт вузла чи агрегату, за умови наявності на ньому всього необхідного обладнання, а також кваліфікованого робітника.

Організація робочого місця і техніка безпеки при виконанні зварювально-наплавних робіт:

У залежності від застосовуваного методу зварювання та наплавлення залежитьорганізація робочого місця при виконання робіт по відновленню деталей зварюванням і наплавленням. Комплекс технічно пов'язаного між собою обладнання для виконання зварювально-наплавних робіт називається постом, установкою (верстатом), лінією. У комплекси в залежності від оснащення входять: зварювальне обладнання (джерело живлення,зварювальний апарат з приладами управління і регулювання процесу); технологічні пристрої та інструменти; механічне та допоміжне обладнання (транспортні, вантажні і розвантажувальні пристрої); система управління.

Джерела змінного струму - це зварювальні трансформатори (для ручного зварювання і наплавлення ТД-300, ТД-500, СТШ-500, механізованої - ТДФ-1001, ТДФ-1002 тощо) і спеціалізовані установки на їх основі, постійного струму зварювальні випрямлячі ( для ручного зварювання та наплавлення ВД-201УЗ, ВД-401УЗ та ін, механізованої - ВС600, ВДГ-302 та ін, універсальні ВДУ-1201УЗ, ВДУ-1601) і агрегати, спеціалізовані джерела на базі випрямлячів.Зварювальні машини рекомендується встановлювати в окремому приміщенні, а на робочому місці в цьому випадку повинен знаходитися щиток для дистанційного управління.

До складу установки (верстата) для зварювання або наплавлення, крім електрозварювального устаткування, входять: технічні засоби розміщення і переміщення зварювальних автоматів, головок, інструментів; флюсові обладнання (під час зварювання і наплавлення під флюсом); допоміжне обладнання і засоби управління. Обертачі - це шпиндельні пристрої, призначені для обертання деталі навколо осі.

Основною частиною комплексу обладнання для механізованого зварювання та наплавки є зварювальний і наплавочний апаратура - напівавтомати і автомати.

До електрогазозварювальних і наплавних робіт допускаються робітники не молодше 18 років, що пройшли медичний огляд і спеціальне навчання, мають посвідчення на правовиконання зазначених робіт. Всі зварювальники, виконують дугове і газове зварювання, повинні щорічно проходити перевірку знань.

Робочий пост зварника повинен бути обладнаний місцевою витяжною вентиляцією для відсмоктування шкідливих парів, газів і аерозолів, які складаються з оксидів металів і продуктів згоряння обмазок і флюсів.

Правильне і раціональне розміщення робочого місця зварника має велике значення в підвищенні безпеки зварювальних робіт, продуктивності праці і якості зварювання. З метою захисту зварників, підсобних і допоміжних робітників від променистої енергії, що горять по близькості зварювальних дуг у постійних місцях зварювання для кожного зварника влаштовують окремі кабіни.

Для оберігання очей і обличчя зварника від шкідливого впливу дуги необхідно використовувати щитки або маски зі спеціальними світлофільтрами.

З метою виключення попадання під напругу при заміні електродів зварювальник зобов'язаний користуватися сухими брезентовими рукавицями, які одночасно захищають його руки від розплавленого металу і променистої енергії дуги.

Велике значення для безпеки зварювальника має перевірка правильності проведення проводів до зварювальних постів та обладнанням. Прокладка проводів до зварювальних машинам по підлозі або землі, а також іншим способом, при якому ізоляція проводів не захищена і провід доступний, для дотику, не дозволяється. Струм від зварювальних агрегатів до місця зварювання передається гнучкими ізольованими проводами. Для попередження ураження електричним струмом все обладнання повинно бути заземлено.

Електроустановки, електрообладнання та проводку дозволяється ремонтувати тільки після відключення їх від мережі.

Перед початком робіт електрозварник зобов'язаний надіти спеціальний одяг - брезентовий костюм, черевики і головний убір.

При зварюванні і наплавленні деталей під флюсом режим роботи повинен бути таким, щоб зварювальний дуга була повністю закрита шаром флюсу. Забирають флюс флюсоотсосамі, совками і шкребками.

Зварювальну дугу при вибродуговой наплавленні і зварюванні закривають спеціальними пристроями, в яких має бути передбачено оглядове вікно зі світлофільтром потрібної щільності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]