Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ.docx
Скачиваний:
395
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
223.22 Кб
Скачать

Розділ 2. Аналіз основних показників діяльності підприємства

2.1. Аналіз стану рекламної роботи в організації магазині

Стан рекламної роботи в магазині «Продукти» можна оцінити як добрий. Рекламно-інформаційна робота на цьому підприємстві є трудомісткою та потребує великих затрат праці. Основними елементами реклами, які використовує підприємець у рекламній роботі магазину «Продукти» є зовнішня та внутрішня реклама. До засобів зовнішньої реклами відносять щити з плакатами і афішами, вивіски, зовнішнє оформлення магазину, вітрини. Основними засобами внутрішньої реклами є інтер’єр торгівельного залу, викладання і показ товарів, плакати та афіші. А також до рекламних засобів, які використовуються в магазині та сприяють підвищенню рентабельності підприємства, та швидко сприймаються покупцями відносять: зниження цін, якість і різноманітність товарів, нові товари, якість обслуговування і зручність магазину.

В магазині при рекламно-інформаційній роботі велику увагу приділяють віконним вітринам як головним засобам реклами товарів. При необхідності широкої реклами окремих видів і груп товарів у вітринах розміщують максимальну кількість товарних зразків.

Інформаційні системи в магазині подані у вигляді текстових оголошень. Зміст таких оголошень швидко сприймається покупцями завдяки їх короткому тексту.

Ефективність проведення такого рекламного заходу як зниження цін у святковий день є високою, оскільки магазин залучає більшу кількість споживачів, чим саме збільшує свій прибуток. Магазин «Продукти» напередодні такого свята як Пасха знизив ціни на товари, які в ці дні користувалися попитом. При цьому зниження цін було незначним, а ось споживачів побільшало, та й прибутки пішли вгору.

Роботу щодо інструктування та надання допомоги працівникам в магазині у здійсненні торгівельно-технологічного процесу та їх удосконалення здійснює директор магазину. При цьому він допомагає працівникам в таких торгівельних процесах як: приймання товарів, зберігання, підготовка, розміщення на зберігання і викладка товарів у торгівельних залах. Директор показує працівникам як саме найефективніше виконувати такі операції, а іноді яким саме чином їх можна удосконалити. Окрім інструктування та показу директор надає працівникам різні інструкції, матеріали удосконаленню торгівельно-технологічних операцій, а також проводить різні консультації, щодо правильності та ефективності торгівель-технологічного процесу.

Магазин «Продукти» дотримується правил заняття торгівельною діяльністю та правил торгівельного обслуговування населення.

Обслуговування покупців в магазині здійснюється протягом всього робочого часу магазину. Вхід покупців в торгівельний зал припиняється по закінченню роботи магазину.

Продавці магазину надають покупцям на їх вимогу різнобічну інформацію про товари, що продаються, для можливості їх компетентного вибору.

Розрахунки з покупцями здійснюється через прилавок.

Кожний товар в магазині має належним чином оформлений цінник, а покупці вільні у виборі товарів, мають можливість перевірити їх якість, комплектність, вагу та ціну. Окрім всього цього продавці магазину надають необхідну, доступну, достовірну та своєчасну інформацію про товари, їх кількість, якість, асортимент, а також про їх виробника. Реалізація товарів проводиться з наявності документів, які засвідчують якість та безпеку товарів.

Регламентується також в магазині «Продукти» ціни і ціноутворення, основні та санітарні вимоги до торгівельного підприємства та його працівників; порядок ведення облікових документів.

Щодо реалізації Закону України «Про захист прав споживачів», то в магазині «Продукти» повністю дотримуються виконанню цих правил. Продавці магазину на вимогу споживачів надають інформацію про товари та нормативні документи, які засвідчують якість товарів.

У разі коли виникають якісь непорозуміння працівники магазину завжди вирішують ці питання. Споживачі в магазині «Продукти» мають право на те, щоб товар за звичайних умов її використання, зберігання, транспортування були безпечними для його здоров’я. В магазині задовольняють потреби споживачів та належним чином обслуговують їх.

Попит, як правило визначає максимальну ціну, яку підприємство може запросити за свій товар. Мінімальна ціна товару визначається витратами на його виробництво. Ціна на товар повинна повністю покривати всі витрати на його виробництво та збут, включаючи справедливу норму прибутку за докладенні зусилля і ризики.

Основним методом ціноутворення на підприємстві «Продукти» є модель «середні витрати плюс прибутки». Іншим методом, який використовується на підприємстві є розрахунок ціни на основі аналізу беззбитковості і забезпечення цільового прибутку.