Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Stelmaschuk_Yu_OAm-51_Zadacha_2.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
628.22 Кб
Скачать

Бюджет адміністративних витрат і витрат на збут тзов «фелікс агро» у 2015 році

Показник

Квартал

Всього за рік

1

2

3

4

 

1

2

3

4

5

6

1

Запланований обсяг реалізації, одиниць готової продукції

 

 

 

 

 

продукція 1

продукція 2

2

Змінні адміністративні витрати та витрати на збут

3

Заплановані змінні адміністративні витрати та витрати на збут, грн.

4

Заплановані постійні адміністративні витрати та витрати на збут:

Реклама

Витрати на оплату праці управлінського персоналу

Страхування (нарахування)

Амортизація

Всього:

5

Загальні заплановані адміністративні витрати та витрати на збут

6

Амортизація

7

Адміністративні витрати та витрати на збут, що мають бути сплачені грошовими коштами

Згідно з даними таблиці загальна сума адміністративних витрат та витрат на збут ТЗОВ «ФЕЛІКС АГРО», які мають бути сплачені грошовими коштами у 2015 році становитиме 39454 грн. відповідно 7891 грн. – у І кварталі, 9863 грн. – у ІІ кварталі, 9863 грн. – у ІІІ кварталі та 11837 грн. – у IV кварталі.

4. Бюджет грошових коштів тзов «фелікс агро» на 2015 рік

Рух грошових коштів — один з найважливіших аспектів операційного циклу організації. В рамках підготовки загального бюджету кошторис (бюджет) грошових коштів розробляють після того, як всі періодичні бюджети і прогнозний звіт про прибутки і збитки вже завершені. Кошторис (бюджет) грошових коштів (прогноз грошових потоків) є планом надходження грошових коштів і платежів на майбутній період В ньому підсумовані всі потоки засобів як результат планованих операцій на всіх фазах формування загального бюджету. В цілому цей кошторис (бюджет) показує очікуване кінцеве сальдо на рахунку грошових коштів і фінансове положення для кожного місяця, для якого її розробляють. Таким чином, можуть бути запланованій періоди найбільшої і як найменшої наявності грошових коштів. Дуже велике сальдо на рахунку грошових коштів означає, що засоби не були використані з максимально можливою ефективністю. Низький рівень може вказувати на те, що організація не в змозі розплатитися за своїми поточними зобов'язаннями. От чому необхідне ретельне планування грошових коштів.

Структура і задачі кошторису (бюджету) грошових коштів

Кошторис (бюджет) грошових коштів складається з двох частин:

1. Очікувані надходження засобів.

2. Очікувані платежі.

Для визначення очікуваних надходжень засобів за період використовують інформацію з бюджету продажів, дані про продаж в кредит або за готівку, про порядок збору засобів по рахунках до отримання. Також планують притоки засобів і з інших джерел, таких, як продаж акцій, активів, можливі позики.

Суми очікуваних платежів беруть з різних періодичних бюджетів. Відповідальний за підготовку кошторису (бюджету) грошових коштів повинен володіти інформацією про те, які витрати на матеріали і робочу силу передбачені за період, які товари і послуги необхідно придбати, а також чи будуть вони сплачені відразу або можливе відстрочення платежу. У зв'язку з цим дуже важливо знати політику платежів організації. Крім регулярних поточних витрат грошові кошти можуть бути використані на придбання устаткування та інших активів, повернення позик та інших довгострокових зобов'язань. Всю цю інформацію слід збирати, щоб підготувати правильний кошторис (бюджет) грошових коштів.

За допомогою кошторису (бюджету) грошових коштів досягаються дві мети:

1. Показується кінцеве сальдо на рахунку грошових коштів, яке необхідне для завершення прогнозного бухгалтерського балансу.

2. Виявляються періоди надлишку фінансових ресурсів або їх браку. В першому випадку помітна роль цього кошторису (бюджету) у всьому циклі підготовки загального бюджету; в другому — її значущість як інструменту управління фінансовими коштами, яке вкрай важливо в будь-якому бізнесі. Без грошей немає бізнесу.

За даними попередніх бюджетів складено бюджет грошових коштів ТЗОВ «ФЕЛІКС АГРО» на 2015 рік (табл. 24).

Таблиця 24

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]