Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДБН и ДСТУ / ДБН / ДБН В.2.2-10-2001. Будинки _ споруди. Заклади охор.doc
Скачиваний:
81
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
3.89 Mб
Скачать

Аптечні пункти

  1. Аптечні пункти розміщуються у відокремлених приміщеннях з виділенням або без виділення торговельного залу в капітальних будинках при лікувально-профілактичних та санаторно-курортних закладах (медичних центрах, лікарнях, амбулаторно-поліклінічних закладах, медико-санітарних частинах та ін.).

  2. Організацію робочого міста працівника приймати відповідно до п. 11.13.

  3. Площа аптечного пункту повинна складати не менше 18 м2.

Аптечні склади

  1. Аптечні склади розміщуються в окремо розташованих спеціально улаштованих будинках.

  2. Допустимо розміщення аптечних складів у громадських будинках, а також у допоміжних будинках промислових підприємств за умови влаштування вантажно-розвантажувальної площадки для під'їзду машин (рампа з навісом) поза фронтом вікон приміщень з постійним перебуванням людей. Висота рампи повинна відповідати рівню днища кузова вантажного автомобіля, ширина 2 м. За узгодженням із органами державного санітарно-епідеміологічного нагляду при дотриманні санітарних вимог до рівня шуму можливе інше розміщення вантажно-розвантажувального майданчика.

  3. При розміщенні аптечних складів на цокольному поверсі слід керуватися вимогами ДБН В.2.2-9. Розташування у підвальних поверхах можливе за відсутності там комунікацій та при дотриманні чинних санітарно-гігієнічних вимог і норм протипожежної безпеки.

  4. У структуру аптечного складу входять приміщення зберігання лікарських засобів, побутові і допоміжні приміщення.

  5. Площа приміщень зберігання в аптечному складі повинна складати не менше 30 м2. Набір приміщень і умови зберігання у них визначаються завданням на проектування відповідно до переліку лікарських засобів, що зберігаються.

11.22 Аптечні склади повинні мати мінімальний набір побутових і допоміжних приміщень: кімнату персоналу (0,75 м2 на одного працівника, але не менше 8 м2), вбиральню (за розрахунком, але не менше 2 м2), приміщення зберігання предметів прибирання (4 м2) або шафу в залежності від потужності закладу.

У залежності від потужності складів до складу приміщень можуть включатися адміністративні приміщення відповідно до СНіП 2.09.04.

Додаток а

(Довідковий)

Перелік

Видів будинків і споруд закладів охорони здоров'я

1 Лікувально-профілактичні заклади.

1.2 Лікарняні заклади:

- лікарні багатопрофільні (країни, обласні, міські, центральні міські, центральні районні, районні, дільничні);

- лікарні спеціалізовані (інфекційні, психіатричні, швидкої допомоги, кардіологічні, ендокринологічні та ін.).

1.3 Диспансери:

  • з стаціонаром;

  • без стаціонару.

  1. Амбулаторно-поліклінічні заклади (поліклініки, консультативні поліклініки, амбулаторії, діагностичні центри, здоровпункти).

  2. Заклади швидкої та невідкладної  медичної допомоги і заклади переливання крові (станції та підстанції швидкої медичної допомоги, станції переливання крові).

1.6 Заклади охорони материнства та дитинства (пологові будинки, акушерські стаціонари, дитячі стаціонари, жіночі консультації, дитячі поліклініки).

1.7 Санаторно-курортні заклади (профілакторії, санаторії, оздоровчі табори).

  1. Санітарно-профілактичні заклади (санітарно-епідеміологічні станції, дезінфекційні станції).

  2. Заклади судово-медичної експертизи (бюро).

  3. Аптечні заклади (аптеки, лікарняні аптеки, аптечні пункти, аптечні кіоски, аптечні склади).