Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
окончательно ДИПЛОМ / 7, ОТ / Готовая охрана.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
94.21 Кб
Скачать

Проведення монтажних робіт.

Допуск до монтажу будівельних конструкцій можуть отримати особи, які досягли 18 років, навчені по спеціальній програмі і мають посвідчення на право проведення монтажних робіт.

Монтажники повинні пройти медичний огляд, інструктаж з техніки безпеки і пожежній безпеці.

Для монтажних робіт на висоті більше 3,0 м від поверхні грунту допускаються спеціально навчені монтажники, що пройшли медичний огляд для робіт на висоті, мають кваліфікаційний розряд не менше 3-го і стаж монтажних робіт не менше року.

Монтаж будівельних конструкцій необхідно проводити під керівництвом виконроба або майстра.

При монтажу збірних залізобетонних конструкцій треба ретельно дотримуватись правил з техніки безпеки у відповідності до СНиП ІІ-4-80*.

Об’єднання монтажу з якими-будь іншими роботами на одній відмітці в межах монтажної зони забороняється.

При розвантаженні машин не можна переміщувати вантаж над кабіною водія.

Розвантаження і розкладання будівельних конструкцій проводити з обмеженням повороту стріли крану в небезпечну зону проїзної частини автодороги.

Способи стропування елементів конструкцій і обладнання повинні забезпечувати їх подачу до місця їх розташування в проектному положенні.

Елементи монтованих конструкцій і обладнання повинні під час переміщення утримуватись гнучкими відтяжками.

Не допускається перебування людей на елементах конструкцій і обладнанні.

Під час перерви у роботі не допускається залишати підняті елементи конструкцій і обладнання на гаку крана.

Розcтроповку елементів конструкцій встановлених у проектне положення треба проводити після постійного або тимчасового закріплення.

Не допускається знаходження людей під елементами конструкцій, що монтують до розміщення їх в проектне положення і закріплення.

Під час ведення монтажних робіт на об’єкті не допускається виконувати інші роботи, заборонено знаходитись стороннім людям.

Робочі місця і проходи до них повинні бути огороджені тимчасовими огородженнями у відповідності до вимог ГОСТ 124.059-78.

Робітники повинні користуватися поясами безпеки при виконанні монтажних робіт.

При вітрі силою більш ніж 6 балів роботи припиняються, а кран закріплюється протинахиляючими пристроями.

При неможливості виконання цих вимог роботи на висоті повинні проводитись з використанням запобіжних поясів ГОСТ 124.089-80 і страховочних канатів ГОСТ 123.107-82.

6.3. Розрахунок заземлюючого пристрою трансформатору

Для захисту будівлі від прямих ударів блискавки споруджують блискавко- відвід, який сприймає на себе струм блискавки і відводить його в землю.

Профілактика електротравматизму :

На майданчику виконують технічні заходи, що забезпечують електро безпеку. До них відносяться: відключення напруги, вивішування попереджувальних плакатів, огородження місця роботи, перевірка відсутності напруги, накладання тимчасових заземлень. При роботі на лінії на рубильниках вивішуються плакати типу: “невключати працюють люди”, намісці виконання робіт встановлюють плакати типу: “Cтій висока напруга”. Ізоляційні засоби перевіряють зовнішнім оглядом перед кожним вживленням і періодично випробують через 6...12 місяців.

Правилами техніки безпеки встановлені вимоги до персоналу, що обслуговує електропристрої. До роботи на електроустановках допускаються робітники, не молодші 18 років, які пройшли медичний огляд. Крім того робітники проходять навчання по правилам техніки безпеки і надання до лікарняної медичної допомоги.

Розрахунок заземлюючого пристрою трансформатора.

1.Опір заземлюючого присрою трансформатора на напрузі 380в. повинен бути не більше 11Ом, з другої сторони необхідний опір заземлюючого пристрою з точки зору переходу високої напруги 380в повинен задовільняти вимоги:

R

Таким чином, опір заземлюючого присрою повинен бути небільший 3,12 Ом в любий період року

2. Для суглинків може бути в межах (0,4-1,5)Ом. М. Приймаємо Ом м тобто для найбільш невигідного випадку. Для кліматичної зони прийнятоК=2;

3. Визначаємо опір однієї труби довжиною 2,5 м діаметром 0,06м, заглиблено на 0,7м

R=

4. Попередньо приймаємо =0,5 електроди розміщуємо по контуру

n==24 шт

5. Знаючи довжину та ширину трансформатора, визначаємо відстань між трубами.

Для кращого виконання контуру заземлення бажано , щоб ця відстань була більшою. Приймаємо відстань між трубами 2,5м. довжину полоси приймаємо е=60 м.

6. визначаємо опір полоси по контуру перерізом 40*4.

Rno==

7. Попередньо приймаємо коефіцієнт використання полоси по онтуру = 0,27, тоді опор полоси в контурі рівний

R=

8.Визначаємо який опір повинні мати труби:

Rт=

9. Уточнюємо коефіцієнт виконання заземлення 0,95 та визначаємо кількість труб.

N=Rто\Rт*=