Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
окончательно ДИПЛОМ / 7, ОТ / Готовая охрана.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
94.21 Кб
Скачать

6.1. Інженерні рішення по генеральному плану ділянки та будгенплану

Генплан.

Корівник в плані – прямокутний на 200 корів.

Категорія пожежної безпеки – „Г”.

Ступінь вогнестійкості – І.

Протипожежне водопостачання вирішене в графічній частині на арк. „Будгенплан”. Об’єм протипожежного запасу води задовольняється трьома циліндричними резервуарами об’ємом 15,7 м3 кожний. Загальний об’єм складає 47,12 м3.

Для забезпечення безперебійного руху транспорту передбачені кільцеві дороги. Безпосередньо до границі комплексу примикає пожежне депо на 2 автомобіля.

Протипожежні розриви (мінімальні) між будинками для будівель

І –го ступеня вогнестійкості згідно з табл.1 СНиП ІІ-89-80 – 6,0 м.

Вимоги протипожежного розриву між будинками задовольняються.

У зв’язку з тим, що будівля по вибухопожежній небезпеці відноситься до категорії „Г”, по вогнестійкості до І ступеню, тому для даної сільськогосподарської споруди висота поверху в границях пожежного відсіку не обмежується.

Порівнюємо фактичну граничну вогнестійкість конструкцій будинку і границі розповсюдження вогню з вимогами норм.

Будівлі і споруди на ділянці розташовані з урахуванням всіх норм по санітарних і протипожежних розривах, згідно ДБН В.1.1-7-2002 "Захист від пожежі. Пожежна безпека об'єктів будівництва". До будівель забезпечений вільний під'їзд пожежних машин.

Блискавкозахист будинку

Очікувана кількість ударів блискавки на рік:

І категорія.

N=

де l,b – довжина і ширина будинку яку захищають;

h = 4,07 м – найбільша висота;

n =9 – середньорічне число ударів блискавки в 1 км2 поверхні землі.

Отримана величина менша 1, слід влаштувати шпилястий стержень закріплений на будинку – блискавковідвід.

- Шляхи евакуації

Для будівлі І ступеня вогнестійкості віддаль від найбільш віддаленого робочого місця до найближчого евакуаційного виходу обмежується 50,0 м. Фактично – 31,5 м.

Пожежна безпека на стадії будівництва (будгенплан)

Територія будівельного майданчику по периметру огороджується тимчасовою огорожею висотою 2,0 м, через кожні 20,0 м вивішуються таблички із заборонним написом входу в зону будівництва.

Ширина проїзної частини 3,5..6,0 м. Радіуси закруглень не менше 6,0 м. Тимчасова дорога має закільцьований периметр. Швидкість руху автотранспорту на будмайданчику не більша 10 км/год, що обов’язково вказується на дорожніх знаках.

На усіх ділянках будівництва біля розташування машин і механізмів і в інших небезпечних місцях необхідно встановити добре видимі, а в темні години доби освітлені, попереджувальні написи і знаки безпеки.

Для виконання будівельно-монтажних робіт електропостачання повинно мати подвійне за живлення.

Постачання для солових і освітлювальних цілей здійснюється від трансформатора напругою 380/220 В. Напруга силової мережі – 380В, освітлювальної – 220В. Навколо трансформатора влаштувати інвентарну огорожу з відповідними заборонними написами.

Вироби і матеріали зберігати в спеціальних, відведених, огороджених зонах складування, де забороняється перебувати робітникам, крім стропальників.

Ширина проходу між штабелями – не менша 1,0 м.

На місцях складування влаштувати таблички з найменуваннями і маркою виробів.

Пожежна профілактика.

Для забезпечення протипожежної безпеки на будмайданчику передбачено 2 гідранти, а в зоні санітарно-побутових приміщень протипожежні щити.

Запроектовані адміністративні і побутові будівлі складаються з будівель адміністративно-побутового і санітарно-гігієнічного призначення.