Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роб.зош. СТРАХ-2011.doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
205.82 Кб
Скачать

Тема: страхування життя Практична робота №2

Оформлення договорів страхування за видами страхування.

Визначення строків страхування, розміру страхових внесків, страхової суми, страхового відшкодування

Мета: навчити студентів на практиці заповнювати відповідні документи. Розвиток вміння застосовувати теоретичні знання на практиці.

Оснащення заняття: інструкційні карти, методичний матеріал теми, калькулятори

Хід практичного заняття:

Страхування життя передбачає відповідальність страхової компанії в разі смерті страхувальника (застрахованого) під час дії договору страхування або дожиття до певного обумовленого в договорі строку. Крім того, в договорі страхування додатково може бути обумовлена відповідальність страховика і при дожитті застрахованої особи до певної події, наприклад одруження, народження дитини, а також у разі втрати нею здоров’я від нещасного випадку .

Договори страхування життя мають певні особливості. Так, у разі страхування життя відповідальність страхової компанії настає, якщо страхувальник (застрахований) помер з будь-якої причини (а не тільки від нещасного випадку, як це передбачено при страхуванні від нещасних випадків).

Завдання №1

Придбаний туристом Асістанс у вітчизняного страховика коштує 8доларів США і надає страхове покриття у сумі 5000 доларів США. Вираховуючи мінімальну кількість клієнтів-туристів для отримання страховиком-нерезедентом адекватних страхових резервів, коли витрати на одного туриста дорівнюють сумі страхового покриття, а нещасні випадки у середньому трапляються з п’ятьма туристами на рік. При цьому комісійна винагорода страховика-резедента становить 12%, а нетто-ставка у страховика нерезидента дорівнює 92%.

Розв’язання:

Тема: МЕДИЧНЕ СТРАХУВАННЯ ТА СТРАХУВАННЯ ВІД НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ

Практична робота №3

Оформлення обовязкового та добровільного страхування від нещасних випадків і медичного страхування громадян.

Визначення строків страхування, розміру страхових внесків, визначення викупної суми, страхового відшкодування

Мета: навчити студентів на практиці заповнювати відповідні документи, визначати строки страхування, розміри страхових внесків. Розвиток вміння застосовувати теоретичні знання на практиці.

Оснащення заняття: інструкційні карти, методичний матеріал теми, калькулятори

ХІД ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ:

Медичне страхування належить до особистого страхування, здійснюється у разі розладу здоров'я з будь-якої причини, у тому числі у зв'язку із хворобою та нещасним випадком. Цей вид страхування є обов'язкової та добровільної форм. Не один рік в Україні досліджуються питання запровадження обов'язкових страхових медичних послуг.

Медична програма страхування — це невід'ємний додаток до договору страхування, в якій зазначається конкретний варіант медичної допомоги. Програми е різними — залежно від переліку медичних послуг та медичних закладів, контингенту застрахованих осіб, відрізняються також вартістю, на яку впливають усі вищезазначені чинники. Медична програма страхування може бути змінена під час дії договору страхування за згодою страховика при умові внесення страхувальником додаткових страхових платежів.