Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Реферат з організації обліку.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
229.65 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики україни

ЛУГАНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра «Бухгалтерського обліку»

РЕФЕРАТ

НА ТЕМУ «ОРГАНІЗАЦІЯ ОБЛІКУ ДОХОДІВ ТА ФІНАНСОВИХ РЕЗУЛЬТАТІВ ДІЯЛЬНОСТІ»

Виконав:

студент гр. 355

Яровіцин М.М.

Перевірила:

Лангазова В.В.

Луганськ 2010

ЗМІСТ

Вступ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3

  1. Загальні підходи до організації обліку доходів і фінансових результатів діяльності . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5

  2. Особливості організації обліку доходів діяльності . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11

  3. Особливості організації обліку фінансових результатів діяльності . . . . . 14

Висновок . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17

Список використаної літератури . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18

ВСТУП

Організація обліку – самостійний розділ курсу бухгалтерського обліку, який має для бухгалтерів особливо важливе значення. Тому, що робота бухгалтера це не тільки монотонна робота зі спостереження, фіксації, обробки та аналізу інформації господарської діяльності, насправді, це робота яка пов'язана з вирішенням творчих та неординарних завдань раціоналізаторського характеру. Виходячи з цього, сучасний бухгалтер повинен бути не лише рахівником, обліковцем або реєстратором господарських операцій, а й ініціативним помічником керівництва підприємства з пошуку варіантів раціоналізації оподаткування доходів та організації їх обліку, фахівцем в галузі зовнішньоекономічної діяльності та валютних операцій, вміти вибирати раціональну форму як ручного так і автоматизованого ведення обліку відповідно до специфіки діяльності підприємства.

Тема даної роботи є складовою частиною дисципліни організації обліку, і тому є дуже важлива у сучасних умовах, зважаючи на загальний принцип сучасної світової економіки «мінімум витрат – максимум прибутку».

Правильна організація обліку доходів та результатів діяльності дозволяє оптимізувати та раціоналізувати час та витрати праці бухгалтера на розрахунок фінансового результату від господарської діяльності та складання звітності для всіх груп користувачів, починаючи від керівництва і закінчуючи податковими органами та органами статистики.

Метою даної роботи є ознайомлення з організацією обліку доходів та результатів діяльності, розкриття підходів та різноманітних варіантів організації документообігу та його оптимізації, тобто економії часу бухгалтера на обробку та фіксацію результатів діяльності підприємства, особливо в час подання звітності в податкові органи, з метою достовірного відображення та вчасної сплати податків до державного бюджету України.

За час свого існування практика організації обліку зуміла досягти значних результатів і на даний момент проходить етап становлення та широкого впровадження в економічному середовищі України, і довела своє право на існування.

Уміння орієнтуватися в бухгалтерському обліку необхідно сучасному господарнику не менше, ніж штурману – знання навігації. Тому, щоб не розгубитися в бурхливому морі сучасного бізнесу, потрібно правильно та раціонально організовувати облік на підприємстві.