Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Testi_Modul.doc
Скачиваний:
209
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
642.05 Кб
Скачать

Д. Червоний плоский лишай

Е. Рожевий лишай

б) Діагностичні тести для уточнення діагнозу.

в) Проведіть диференційну діагностику данного захворювання.

Задача 16. Хворий 28 років звернувся до лікаря зі скаргами на висипку в ділянках голови, тулуба, кінцівок. Хворіє близько 5 років. В анамнезі – часті простудні захворювання та рецидиви шкірного висипу холодну пору року.

Обєктивно: на волосистій частині голови, тулубі, розгинальних поверхнях верхніх та нижніх кінцівок спостерігаються папули червонного кольору з депігментацією по периферії, вторинні пігментні плями без суб’єктивних відчуттів. На нігтьових пластинах окремих пальців рук цяткові втиснення

а) Попередній діагноз :

А. Червоний плоский лишай

В. Вторинний сифіліс

С. Розповсюджений псоріаз

Д. Атопічний дерматит

Е. Фолікулярний гіперкератоз

б) Складіть тактику обстеження хворого з подальшою постановкою повного клінічного діагнозу.

в) Тактика лікування та методи профілактики захворювання.

Задача 17. Хвора 38 років звернулася за консультацією з приводу висипу на слизовій рота, на тулубі та свербіжу. В анамнезі цукровий діабет. Об’єктивно: на слизовій ротової порожнини спостерігаються міліарні білого кольору папули, які розміщені у вигляді мережива. На шкірі тулуба, згинальних поверхнях передпліч візуалізуються полігональні плоскі папули рожево-фіолетового кольору, з пупкоподібним втисненням в центрі.

а) Ваш діагноз :

А. Атопічний дерматит

В. Вторинний сифіліс

С. Ліхеноїдний туберкульоз шкіри

Д. Псоріаз

Е. Червоний плоский лишай

б) Диференційна діагностика данного захворювання.

в) Покази до санаторно-курортного лікування.

Задача 18. У хворої після перенесенного оперізуючого лишаю через 1,5 місяця з’явилася висипка на тулубі та кінцівках. Локальний статус: на шкірі тулуба, розгинальних поверхнях передпліч, гомілок візуалізуються різних розмірів папули рожево-червоного кольору, вкриті білими лусочками, які не досягають меж здорової шкіри, залишаючи по периферії папул вузьку рожеву смугу. На правій гомілці по ходу подряпини спостерігаються міліарні папули з білим лущенням, котре легко спадає.

а) Ваш попередній діагноз :

А. Червоний плоский лишай

В. Атопічний дерматит

С. Псоріаз

Д. Вторинний сифіліс

Е. Ліхеноїдний туберкульоз шкіри

б) Які діагностичні тести необхідні для постановки клінічного діагнозу ?

в) Поставте клінічний діагноз.

Задача 19. Хвора 52 років звернулася до лікаря зі скаргами на висипку, набряковість, болючість та скованість рухів китиць рук та ніг. Хворіє понад 15 років, рецидиви в зимовий період. Об’єктивно : на шкірі волосистої частини голови, тулуба, верхніх та нижніх кінцівок спостерігаються численні бляшки в діаметрі 2см, які місцями зливаються в більші вогнища. Елементи висипу рожево-червоного кольору з срібно-білим лущенням у центрі, котре легко спадає. Дрібні суглоби китиць рук та ніг набряклі, рухомість обмежена. На нігтьових пластинках окремих пальців рук - цяткові втиснення:

а) Ваш попередній діагноз?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]