Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Новий Документ Microsoft Word (2)

.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
17.8 Кб
Скачать

Тема 1. Інформаційно-комунікаційні технології

Системне, службове та прикладне програмне забезпечення. Операційна система. Основні функції та складові сучасних операційних систем. Встановлення й видалення програм. Програми для роботи з дисками. Перевірка, очищення та дефрагментація дисків. Архівування та розархівування даних. Архіватори та операції з архівами. Антивірусний захист комп’ютера. Мультимедійне обладнання. Програмне забезпечення мультимедійного комплексу. Електронні засоби навчального призначення (ЕЗНП). Сучасні ІКТ. Апаратна та програмна складові сучасних ІКТ. Типова архітектура персонального комп’ютера. Пристрої введення, виведення, зберігання та обробки інформації. Основні характеристики  найбільш поширених видів запам’ятовуючих пристроїв: дискових накопичувачів, оперативної та флеш-пам’яті. Принтери, їх класифікація та основні характеристики. Відеосистема комп’ютера, призначення  та основні характеристики її складових: монітора, відеоадаптера та відеопам’яті.

Тема 2. Комп'ютерні мережі. Глобальна мережа Internet

Поняття локальної та глобальної мережі. Глобальна мережа Інтернет. Основні сервіси мережі Інтернет. Огляд веб-браузерів та пошукових систем. Електронна пошта та принципи її функціонування. Освітні ресурси Інтернету та онлайнові освітні середовища. Організація інтерактивних семінарів. Соціальні сервіси WEB 2.0 в освітній діяльності.

Тема 3. Пошук інформації у мережі Internet

Веб-браузери.Їх призначення та функціональні можливості. Використання веб-браузерів для пошуку освітніх ресурсів. Пошукові системи. Огляд популярних пошукових серверів. Принципи організації та використання пошукових машин. Формулювання пошукових запитів. Стратегії пошуку інформації.

Пройти тематичний тест.

Тема 4. Спілкування у мережі Internet

Реєстрація поштової скриньки на безкоштовному поштовому сервері. Створення, надсилання та отримання повідомлень. Видалення повідомлень. Вкладання файлів. Засоби для інтерактивного спілкування  в Інтернеті Служба Skype та її функціональні можливості. Реєстрація в службі Skype. Здійснення інтерактивного спілкування за допомогою Skype.

Тема 5. Створення текстових документів у програмі Microsoft Office Word

Системи опрацювання текстів, їх  призначення й основні функції. Робота з об'єктами в середовищі текстового редактора. Введення формул, оздоблення тексту. Форматування тексту: вибір шрифту, зміна розмірів літер, накреслення, кольору. Форматування абзаців: зміна відступів, типу вирівнювання. Робота зі сторінками. Вставлення таблиць до текстового документу. Малювання таблиць. Форматування таблиць. Використання можливостей текстового редактора для створення дидактичних матеріалів.

Тема 6. Створення документів за допомогою табличного процесора Microsoft Excel

Можливості використання табличного процесора. Вікно MS Excel та його елементи. Введення і редагування даних. Виділення фрагментів таблиці. Форматування таблиць. Використання графіки. Використання формул і функцій. Копіювання формул. Введення функції в таблицю. Графічне відображення даних за допомогою діаграм. Попередній перегляд і друк.

Тема 8. Використання Microsoft PowerPoint для створення презентацій, призначених для використання у навчально-виховному процесі

Класифікація навчальних презентацій. Вимоги до презентацій, що використовуються у навчально-виховному процесі. Методика створення освітньої презентації. Змістовне наповнення слайдів. Анімаційні ефекти, доцільність їх використання. Використання гіперпосилань для створення системи навігації. Створення освітньої презентації з навчальної дисципліни.

Тема 9. Використання систем електронного тестування в навчальному процесі

Системи електронного тестування (СЕТ) Функціональні можливості СЕТ.

Створення тестів та проведення тестування за допомогою комплексу програм для тестування Testing

1. Завантажити та встановити програму Testing. Завантажити 2. Створити базу запитань. 3. Створити тест. 4. Встановити відповідні налаштування. 5. Пройти тест від імені учня. 6. Проаналізувати результати.

Тема 10. Комплексне використання засобів ІКТ для створення навчально-методичного комплекту дидактичних матеріалів

Використання Microsoft Word для створення друкованих дидактичних матеріалів. Створення електронних тестів за допомогою контрольно-діагностичних систем. Створення навчальної презентації. Використання мережі Інтернет. Технологія комплексного використання засобів ІКТ для створення навчально-методичного комплекту дидактичних матеріалів.

Тема 11. Презентація та захист створених навчально-методичних комплектів дидактичних матеріалів

Презентація слухачами курсів створених ними електронних навчально-методичних комплектів дидактичних матеріалів з певної теми. Захист навчально-методичного комплекту. Обґрунтування доцільності та ефективності його використання у навчальному процесі.