Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
default.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
599.04 Кб
Скачать

Ревізія розрахунків

При проходженні практики із ревізії розрахунків слід перевірити:

  • стан розрахунків, достовірність і реальність дебіторської та кредиторської заборгованості. Особливу увагу необхідно звернути на дебіторську заборгованість з тривалим терміном її утворення і які заходи були вжиті для стягнення цієї заборгованості;

  • правильність ведення обліку розрахунків з дебіторами та кредиторами;

  • своєчасність і правильність розрахунків з підзвітними особами.

Результати перевірки проаналізувати, систематизувати і підготувати до включення їх в акт ревізії і звіт. До звіту додати копії фіктивних або неправильно оформлених документів.

Ревізія необоротних активів

Вивчити законодавчі акти та нормативні документи з питань ведення обліку основних засобів і нематеріальних активів.

Визначити склад основних засобів та економічну обґрунтованість їх класифікації.

Перевірити стан обліку, збереження та ефективності використання основних засобів.

Визначити повноту і своєчасність оприбуткування, внутрішнього переміщення та вибуття основних засобів.

Ознайомитись з порядком нарахування амортизації основних засобів.

Перевірити порядок відображення в обліку ремонту основних засобів, своєчасність і якість проведення інвентаризацій і правильність прийнятих у результаті інвентаризації рішень.

Визначити склад нематеріальних активів і встановити правильність їх відображення в обліку.

Результати перевірки проаналізувати, систематизувати і підготувати до включення їх в акт ревізії та звіт. До звіту додати копії фіктивних або неправильно оформлених документів.

Ревізія матеріалів та малоцінних і швидкозношуваних предметів

Вивчення і дослідження зазначених об'єктів обліку необхідно розпочати з ознайомлення з законодавчими актами та нормативними документами з питань обліку матеріалів і МШП.

Вивчити систему організації і порядок заготівлі та придбання матеріалів.

Ознайомитись з організацією складського господарства щодо забезпечення складів ваговимірювальними приладами і тарою, а також зі станом збереження матеріалів.

Перевірити організацію складського обліку матеріалів (документальне оформлення надходження і витрачання матеріалів, порядок ведення кількісного обліку матеріалів на складі).

Вивчити результати проведення інвентаризації матеріалів, правильність відображення їх в обліку.

Ознайомитись з порядком ведення обліку матеріалів у бухгалтерії. Особливу увагу звернути на порядок визначення фактичної собівартості матеріалів, склад транспортно-заготівельних витрат, правильність списання витрачених матеріалів за фактичною собівартістю.

При проведенні перевірки в установах охорони здоров'я, дитячих будинках, школах-інтернатах та в інших установах, які виділяють кошти на харчування, слід уважно перевірити за документами повноту оприбуткування продуктів харчування та правильність списання їх на витрати, чи не були зловживань шляхом фальсифікації одержувачами документів постачальників продуктів харчування, штучного заниження кількості (ваги, обсягу) продуктів, що надійшли до установи за нагромаджувальними відомостями. Встановити, як здійснюється контроль за повнотою закладання харчових продуктів у казан під час приготування їжі.

Під час перевірки витрат на придбання медикаментів в установах охорони здоров'я необхідно ретельно проаналізувати первинні документи (рахунків, накладних) на придбання медикаментів, їх оприбуткування, вимоги на видачу медикаментів, історії захворювань, правильність застосування цін і таксування оплачених рахунків: чи правильно виведені у розрахунках, вимогах, нагромаджувальних відомостях підсумки вартості медикаментів, чи не допущено в них дописок, підчисток, виправлень. Особливу увагу слід приділити перевірці повноти оприбуткування і правильності списання на витрати дефіцитних і дорогих медпрепаратів.

Перевірити правильність відображення в обліку надходжень використання, реалізації та вибуття МШП.

Результати перевірки проаналізувати, систематизувати і підготувати для включення їх в акт ревізії та звіт. До звіту додати копії фіктивних або неправильно оформлених документів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]