Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ.doc
Скачиваний:
84
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
330.75 Кб
Скачать

4. Аналіз відділу фінансового, кадрового, інформаційного та господарського забезпечення

Відділ фінансового, кадрового, інформаційного та господарського забезпечення є підрозділом фінансового управління Галицької РДА і підпорядковується начальнику управління.

Відділ у своїй діяльності керується законами України, указами Президента України, постановами, розпорядженнями, рішеннями Кабінету Міністрів України, Національного банку України, Державної податкової адміністрації України з питань правових засад діяльності бюджетної установи, положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку та іншими нормативно-правовими актами Міністерства фінансів України щодо порядку ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності; методичними документами Міністерства фінансів України та Державного казначейства України; Бюджетним кодексом України; розпорядженнями обласної, районної державних адміністрацій, рішеннями обласної, районної рад, наказами головного, районного фінансових управлінь, а також Положенням (Додаток К).

Відділ забезпечує виконання завдань та функцій фінансового управління райдержадміністрації.

Відділ очолює начальник відділу, який призначається і звільняється з посади керівником фінансового управління райдержадміністрації.

Відділ виконує такі основні завдання:

  1. Здійснення контролю за веденням бухгалтерського обліку та за станом дебіторської та кредиторської заборгованості бюджетних установ району.

  2. Здійснення контролю за складанням всіх форм звітності по використанню коштів на утримання місцевої адміністрації ( КПК 779).

  3. Надання методологічної допомоги бюджетним установам і місцевим органам самоврядування по веденню бухгалтерського обліку і звітності про виконання місцевого бюджету, кошторисів доходів і видатків бюджетних установ та місцевих органів самоврядування.

  4. Підготовка пропозицій з питань правильності організації і постановки бухгалтерського обліку та звітності по виконанню місцевого бюджету, кошторисів доходів і видатків бюджетних установ та місцевих органів самоврядування.

  5. Ведення бухгалтерського обліку по виконанню кошторису витрат на утримання фінансового управління ( КПК 350).

  6. Ведення особових справ та трудових книжок працівників фінансового управління.

Відділ здійснює такі функції:

  1. Ведення бухгалтерського обліку по використанню коштів на утримання фінансового управління, дотримуючись єдиних методологічних засад, встановлених Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», враховуючи особливості обробки облікових даних.

  2. Достовірна та своєчасна подача всіх форм місячної, квартальної та річної форм звітності по використанню коштів на утримання місцевої адміністрації (КПК 779).

  3. Достовірна та своєчасна подача всіх форм місячної, квартальної та річної форм звітності по використанню коштів на утримання фінансового управління; а також всіх форм періодичної звітності: статистичної, податкової, по кадрах, до Пенсійного фонду, Фондів соціального страхування(КПК 350).

  4. Ведення бухгалтерського обліку по використанню коштів місцевого бюджету, де фінансове управління є розпорядником коштів; та подання відповідної звітності.

  5. Повернення доходів місцевих бюджетів згідно висновків податкової інспекції в районі.

  6. Розгляд документів про поступлення плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

  7. Контроль за станом дебіторської та кредиторської заборгованості бюджетних установ району.

  8. Перевірка звітності по заборгованості, яка подається бюджетними установами до відділення Державного казначейства.

  9. Проведення видатків згідно Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій».

  10. Робота з установами Держказначейства про відкриття та закриття бюджетних рахунків для здійснення грошово-розрахункових операцій по загальному і спеціальних фондах.

  11. Проведення перевірок в централізованих бухгалтеріях установ, та сільських, селищної та міських рад по питанню організації обліку та звітності.

  12. Підготовка пропозицій по заявах і скаргах громадян та відповіді на листи підприємств, установ і організацій.

Відділ має право:

  1. за дорученням представляти фінансове управління з питань, що належать до його компетенції;

  2. вимагати від інших структурних підрозділів інформацію, що необхідна для належного виконання завдань та функцій відділу;

  3. надавати підпорядкованим установам і організаціям вказівки, обов’язкові для виконання, та отримувати відповіді, а також роз’яснення з питань, пов’язаних з інформацією про стан заборгованості бюджетних установ;

  4. вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи фінансове управління з питань складання та виконання бюджету.

Відділ несе відповідальність за належне виконання своїх обов’язків. Структура, періодичність та терміни подання звітності про виконання бюджетів визначаються Державною казначейською службою України.

Усі надходження і витрати записуються в тому бюджетному періоді, в якому вони були здійснені.

Територіальні органи Державної казначейської служби України складають та подають відповідним місцевим фінансовим органам баланси, звіти про виконання місцевих бюджетів та інші фінансові звіти за правилами та формами, встановленими Державною казначейською службою України за погодженням з Міністерством фінансів України та Рахунковою палатою. Зведені показники звітів про виконання бюджетів одночасно подаються територіальними органами Державно казначейської служби України відповідно Міністерству фінансів Автономної Республіки Крим, фінансовим органам місцевих державних адміністрацій та виконавчих органів відповідних

Органи стягнення надають місцевим фінансовим органам наступні звіти: місячний звіт про фактичні надходження податків і зборів (обов’язкових платежів) та інших доходів до бюджету, місячний звіт про податкову заборгованість, включаючи суми недоїмки та переплат (не пізніше 12 числа місяця, наступного за звітним).

Квартальний та річний звіти про виконання місцевого бюджету подаються до Верховної Ради Автономної Республіки Крим, відповідної ради Радою міністрів Автономної Республіки Крим, місцевою державною адміністрацією, виконавчим органом відповідної ради чи міським, селищним, сільським головою (у разі, якщо відповідні виконавчі органи не створені) у двомісячний строк після завершення відповідного бюджетного періоду.

Перевірка звіту здійснюється Рахунковою палатою Автономної Республіки Крим (щодо використання органами виконавчої влади коштів бюджету Автономної Республіки Крим) чи комісією з питань бюджету відповідної ради, після чого відповідні ради затверджують звіт про виконання бюджету або приймають інше рішення з цього приводу.

Форми фінансової звітності повинні складатися в національній валюті України. Звіти складаються у гривнях, а зведені звіти – у тисячах гривень з одним десятковим знаком. Розпорядники бюджетних коштів несуть відповідальність за достовірність даних у формах фінансової звітності.

Аналіз стану дебіторської і кредиторської заборгованості по бюджетних установах. Дебіторська заборгованість місцевих бюджетів району станом на 01.01.2013 р. становила 28591,68 грн. на початок звітного року, а на кінець звітного період - 2225,02 грн. (з неї прострочена становить 1600,72 грн.). Спостерігається зменшення дебіторської заборгованості на кінець звітного періоду порівняно з сумою на початок періоду на 26366,66 грн. Зокрема, у загальній сумі дебіторської заборгованості на початок звітного року 1534,5 грн. складають капітальні видатки, що становить 5,37 %.

Щодо кредиторської заборгованості, то її сума на початок звітного періоду склала 2849,7 грн., на кінець - 178397,8 грн. (в т.ч. прострочена-25565,54 грн.). Як видно сума кредиторської заборгованості зросла на 175548,1 грн. Кредиторська заборгованість по капітальних видатках на початок звітного періоду склала 89760,6 грн. (31,5%) (Додаток форма №7 кредиторська і дебіторська заборгованість).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]