Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
69
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
1.08 Mб
Скачать

VI. Ревізія і контроль Стаття 23

Контроль за діяльністю Генерального директора здійснюється Ревізійною комісією, що призначається Зборами в кількості 3-х осіб. До складу Ревізійної комісії не можуть входити особи, що обіймають кері­вні посади у Товаристві.

За рішенням Зборів до складу Ревізійної комісії можуть входити спеціалісти з незалежних організацій, що займаються обліком і контролем господарсько-фінансової діяльності, в тому числі аудиторських. Відносини з такими організаціями будуються на договірній основі.

Стаття 24

Ревізійна комісія здійснює контроль за дотриманням Статуту Товариства, збереженням майна, чинніс­тю договорів і господарських операцій, надходженням і витратами коштів, за своєчасним і вірним роз­глядом Генеральним директором скарг і заяв, а також за дотриманням інших інтересів Товариства, Учасників, співробітників.

Стаття 25

Перевірка діяльності Генерального директора Товариства здійснюється ревізійною комісією за дору­ченням Зборів, з власної ініціативи або на вимогу Учасників товариства. Ревізійна комісія вправі вима­гати від посадових осіб Товариства надання їй усіх необхідних матеріалів, бухгалтерських чи інших документів та особистих пояснень. Ревізійна комісія доповідає про результати здійснених нею переві­рок вищому органу Товариства.

Ревізійна комісія щорічно здійснює не менше однієї ревізії господарсько-фінансової діяльності, пері­одично перевіряє господарську діяльність і робить остаточний висновок за річним звітом. Акти ревізії затверджуються Зборами.

Члени Ревізійної комісії несуть відповідальність за сумлінне виконання покладених на них обов'язків у межах, що визначаються чинним законодавством України.

Стаття 26

Ревізійна комісія складає висновок за річними звітами і балансами. Без висновку ревізійної комісії Збори Учасників Товариства не мають права затверджувати баланс Товариства.

Ревізійна комісія має право ставити питання про скликання позачергових Зборів Учасників, якщо вини­кла загроза суттєвим інтересам Товариства або виявлено зловживання посадовими особами Товари­ства.

VII. Облік і звітність Стаття 27

Облік результатів діяльності, бухгалтерська і статистична звітність ведуться Товариством відповідно до норм чинного законодавства України.

Товариство несе відповідальність за достовірність звітних даних та своєчасність їх подання.

Фінансовим вважають рік протягом календарного періоду починаючи з 1 січня по 31 грудня включно. В кінці кожного року складається баланс, що розглядається і затверджується Зборами. Товариство веде необхідну для його діяльності статистику. Товариство несе відповідальність за достовірність установ­леного обліку й звітності.

VII. Майно товариства Стаття 28

Товариство є власником:

  • грошових та матеріальних внесків Учасників;

  • доходів, одержаних від реалізації товарів (послуг), а також від інших видів господарської діяльності;

  • доходів від цінних паперів;

  • кредитів банків та інших кредиторів;

  • придбаного майна інших підприємств, організацій;

- безоплатних або благодійних внесків, пожертвувань організацій, підприємств і громадян; майна, переданого йому на баланс іншими підприємствами;

інших джерел, не заборонених чинними законодавчими актами України.

Соседние файлы в папке УКР