Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Финансы и Фин. планирование / контр фин план 2015.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
85.6 Кб
Скачать

4. Критерії оцінки контрольної роботи

Орієнтиром у підготовці до захисту контрольної роботи є перевірка викладачем, а також посторінкові зауваження в тексті роботи. Після перевірки не дається остаточна оцінка, а тільки попередня у формі висновку: «Робота допускається до захисту» або “Робота не допускається до захисту”. Остаточна оцінка ставиться після захисту. Якщо робота не допущена до захисту, то вона повинна бути студентом перероблена цілком або частково відповідно до зауважень і знову представлена на кафедру. Змінювати тему контрольної роботи не дозволяється.

Робота не допускається до захисту, якщо вона не носить самостійного характеру (наприклад, студент не знайшов нічого кращого, як дослівно переписати відповідну главу підручника), якщо основні питання не розкриті, викладені схематично, фрагментарно, у тексті містяться помилкові положення, науковий апарат (виноски, список джерел, таблиці) оформлений неграмотно, текст написаний недбало.

Задача попередньої перевірки контрольної роботи не тільки проконтролювати знання студента, але і зробити допомогу у вивченні курсу. На основі попередньої перевірки студент здійснює аналіз своєї роботи, установлює, що йому удалося добре викласти, які бажання висловлені рецензентом по поглибленню знань по темі, за допомогою якої літератури доробити тему.

Захист курсових робіт організується кафедрою у встановлений термін. У процесі захисту студентам надається можливість відстоювати свої погляди, обговорювати складні питання грошово-кредитного регулювання, враховуються якості виконаної роботи, її науковий рівень, ступінь самостійності у викладі теми, її оформлення (виноски, посилання, список використаних джерел), мова і стиль викладу, рецензія викладача, відповіді на питання по темі під час захисту. Не виключена можливість таких ситуацій, коли робота виконана й оформлена на належному рівні, а відповіді студента на питання при захисті контрольної не переконливі, поверхневі або неправильні. У такому випадку, не дивлячись на вдоволену якість самої роботи, виникають проблеми з приводу можливості її захисту і виставляння позитивної оцінки.

У той же час наявність зауважень і вказівок на недоліки роботи, ще не є свідчення того, що курсова робота одержить низьку оцінку на захисті. Добре опанувавши темою, студент часто на захисті показує себе знаючим справу, доводить правоту своєї позиції по тому або іншому питанню. Це свідчить про те, що студент зумів усунути зазначені при перевірці недоліки, цілеспрямовано працюючи по вивченню теми відповідно до методичних установок викладача, і може одержати гарну оцінку.

Захист контрольної роботи – це підведення підсумків самостійної роботи студента, придбання і розвиток навичок відстоювання власної позиції по ключових проблемах розвитку фінансів, фінансової політики, страхової справи, формування і виконання бюджетів усіх рівнів і т.п.

Остаточна оцінка, отримана в результаті захисту, заноситься в екзаменаційну відомість і залікову книжку студента. Сама робота здається на кафедру і зберігається в архіві академії. Повторний захист на підвищену оцінку не виробляється.

Курсова робота оцінюється за 100 бальною системою:

- 35 балів - теоретична частина (35-30 – «відмінно», 20-29 – «добре», 10- 19 – «задовільно»);

- 40 балів - практична частина (40-35 – «відмінно», 25-34 – «добре», 10- 24 – «задовільно»);

- 25 балів - розробка й обґрунтування шляхів усунення виявлених недоліків об'єкта дослідження (20-25 – «відмінно», 10-19 – «добре», 5- 9 – «задовільно»).