Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Г та К.7.К.р.для заочників.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
120.32 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Національна металургійна академія України

Криворізький металургійний факультет

П а к е т з а в д а н ь міжсесійного (поточного) контролю

з дисципліни Гроші та кредит

за спеціальністями: 6.050107“Економіка підприємства”

6.050104 “Фінанси і кредит”

6.050100 «Облік і аудит»

для студентів заочної форми навчання

Затверджено

на засіданні методичної

комісії кафедри економіки і підприємництва «___»______________20____р.

Укладач:

доцент, к.соц.н. Г.І. Андрущенко

м. Кривий Ріг

2009 Р. Вступ

Розвиток в Україні ринкових відносин спричинив перебудову кредитно-грошових відносин. Це насамперед стосується розвитку грошової системи і грошового обігу, кредитної та валютної систем.

Економіка України пройшла всі етапи реформування грошової системи, послідовного переходу до постійної грошової одиниці – гривні.

Розроблена досить ефективна грошова система: державна система регулювання грошового обігу, інфляції. Вдається уникнути емісії грошей і збалансувати грошову і товарну масу.

Корінним змінам піддалася кредитна система, що тісно пов'язана з формуванням банківської системи. В даний час в Україні використовуються всі основні форми кредитів, розширені права комерційних банків у здійсненні комерційної діяльності.

Предметом вивчення дисципліни «Гроші та кредит» є грошові та кредитні відносини ринкової економіки.

Основною метою викладання курсу «Гроші та кредит» є формування системи базових знань з теорії грошей та кредиту, засвоєння закономірностей функціонування грошового ринку як теоретичної основи державної монетарної політики і розвитку банківської справи.

Основним завданням дисципліни є: вивчення сутності, функцій, концепції та ролі гро­шей і кредиту в ринковій економіці, закономірностей та специфі­ки функціонування грошового ринку як теоретико-методологічної бази державної монетарної політики, структури та практичних засад функціонування грошової системи, основ побудови банківської системи та операцій банків; закономірностей розвит­ку і функціонування валютного ринку.

Методичні вказівки для виконання індивідуальних завдань

У міжсесійний період студенти заочної форми навчання повинні виконати контрольну роботу, яка охоплює зміст усіх тем курсу. Контрольні роботи повинні бути виконаними відповідно до вимог даної методичної розробки і подані студентом на перевірку викладачеві до складання іспиту з дисципліни.

Кожне із завдань складається з дванадцяти питань, що включають:

- питання, які мають теоретичний характер (питання №1-3 в роботі), які потребують докладного розкриття змісту;

- питання, які подано у вигляді тестів (питання №4-7).

Розкриття теоретичних питань потребують детального опрацювання фундаментальних досліджень з дисципліни. Крім лекцій, студент повинен використовувати монографії, підручники, посібники та законодавчі і нормативні матеріали. Відповідь по кожному з питань повинна бути конкретною, згідно його формулювання, чіткою, враховувати загальні обсяги роботи. Якщо висвітлення має дискусійний, проблемний характер - бажано зробити посилання на авторів, чиї думки залучені при написанні роботи. Поряд з підручниками доцільно для засвоєння теоретичних питань використати рекомендовану літературу.

Тестове завдання вимагає аналітичного мислення, здібностей знаходити причинно-наслідкові зв'язки в економічному середовищі (грошово-кредитній сфері). Умова тестового завдання має бути повністю переписаною. Серед запропонованих варіантів відповідей правильна відповідь може бути або одна, або в деяких випадках їх може бути декілька. Свій варіант відповіді студент має позначити як літерою, так і написати словами обраний текст.

При виконанні індивідуальних завдань слід дотримуватися наступних вимог:

1. Номер варіанта, що виконує студент, відповідає порядковому номеру його прізвища в списку журналу студентської групи.

2. Робота повинна бути набрана на комп'ютері (формат А4, праве, нижнє та верхнє поля - по 20мм, ліве – 10мм, стиль Тіmes New Roman, 14 шрифт, інтервал полуторний, сторінки пронумеровані). Робота нескріпленою степлером здається у файлі.

3. Обсяг кожного виконаного теоретичного завдання №1-3 повинен складати 2-3 сторінки, завдання №4-6 – 1 сторінку. Студент повинен залишати на сторінках місце для розміщення зауважень викладача.

4. При викладанні матеріалу слід дотримуватися абзаців, писати без використання не загально прийнятих скорочень слів, абревіатур, в противному разі дати розшифровку на окремому аркуші, який помістити перед викладанням основного тексту.

5. Викладати відповіді на завдання треба у порядку розміщення питань в контрольній роботі, попередньо (перед викладанням) сформулювати його.

6. В кінці виконання індивідуального завдання студент розміщує список використаних джерел, який слід оформити відповідно вимог із зазначенням всіх реквізитів першоджерела), і ставить власний підпис та дату виконання.