Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_po_praktike_1.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
169.98 Кб
Скачать

1.4. Розробка іт-концепції створення й впровадження корпоративних інформаційних систем управління

Ефективність роботи корпоративних інформаційних систем управління бізнесом (КІСУ) визначається не тільки їхніми функціональними можливостями, але і якістю впровадження. Заставою успішного створення КІСУ є коректна експертна оцінка поточного рівня автоматизації бізнес-процесів підприємства, а також визначення ключових факторів, що впливають на ефективність управління ІТ-інфраструктурою з боку ІТ-служби.

З даного проекту фахівцями в області ІТ виконуються наступні види робіт:

1. Проведення обстеження структурних підрозділів компанії, у тому числі:

§ аудит інформаційних проектів;

§ аудит стану парку інформаційно-обчислювальних ресурсів компанії;

§ оцінка можливостей ІТ-служб з керування ІТ-інфраструктурою.

2. Розробка варіантів подальшого розвитку КІСУ.

3. Вироблення детальних вимог у вигляді технічного завдання до створення й впровадження інформаційної керуючої системи компанії.

2. Корпоративні інформаційні системи

Автоматизація бізнес-процесів сьогодні стає для українських підприємств способом виживання. Вона розглядається як засіб найбільш ефективного управління, що забезпечує мінімізацію витрат і збільшення прибутковості підприємства. Крім того, крім рішення глобальних завдань сучасні керівники різного рівня зіштовхуються з різними внутрішніми проблемами, які ставляться до роботи окремих підрозділів й які неможливо вирішити за допомогою численних інструкцій, оскільки їхнє написання займає занадто багато часу й не дозволяє вирішувати завдання в оперативному порядку.

У силу цих причин корпоративні інформаційні системи (КІС) для керівництва середніх і великих підприємств є необхідним інструментом, що дозволяє підвищити ефективність і прозорість бізнес-процесів і забезпечити централізовану підтримку прийняття управлінських рішень на всіх рівнях і у всіх сферах бізнесу компанії. Крім цих параметрів важливу роль при виборі КІС грають швидка окупність первісних інвестицій і забезпечення плавного переходу від старої системи до нового.

Найбільш затребуваними серед інформаційних систем масштабу підприємства сьогодні є:

§ системи електронного навчання;

§ системи управління інформаційними ресурсами підприємства.

КІС мають необхідну гнучкість, адаптованість й надійність для повноцінної й ефективної інтеграції із уже існуючою ІТ-інфраструктурою підприємства й забезпечують широкі можливості для інформаційно-аналітичного забезпечення різного рівня.

2.1. Корпоративні комунікації

Із самого початку своєї діяльності INLINE Technologies орієнтувалася на створення комплексних рішень в області інфокомунікаційної інфраструктури, призначених для рішення широкого спектра бізнес-завдань великих підприємств. Типові рішення компаній являють собою набір технологічно взаємозалежних компонентів, кожний з яких у той же час функціонально завершений і може впроваджуватися незалежно від інших.

При цьому одним із ключових принципів діяльності інформаційних служб є постійна орієнтація на інноваційний підхід до формування інфраструктурних рішень. Це дозволяє забезпечити корпоративних замовників найбільш гнучкими сучасними ІТ-інструментами для рішення бізнес-завдань і допомагає підвищити конкурентноздатність підприємства на ринку. Додатковою перевагою INLINE Technologies є забезпечення підтримки пропонованих рішень протягом усього життєвого циклу проекту – від передпроектного консалтингу до супроводу й технічного обслуговування прийнятих в експлуатацію систем.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]