Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова тбв.docx
Скачиваний:
48
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
494.79 Кб
Скачать

15. Відомість матеріально-технічних ресурсів.

Табл.10. Відомість матеріально-технічних ресурсів

Машини, обладнання, установки та інструменти, пристосування

Одиниці виміру

Кількість

1

Екскаватор Е-652Б з прямою лопатою (об’єм ковша 0,65 м3)

Шт.

1

2

Автосамоскид КАМАЗ-5511 10т

Шт.

10

3

Бульдозер ДЗ-53

Шт.

1

4

Каток ДУ-31А

Шт.

1

5

Нівелір з рейкою НВ-3

Шт.

1

6

Теодоліт ТТ-2

Шт.

1

7

Рулетка вимірна Р3-20 у закритому корпусі

Шт.

1

16. Кількісно-кваліфіційний склад бригади.

Табл.11.Кількісно-кваліфіційний склад бригади

Номер бригади

Номер ланки

Спеціальність

Розряд

Число робочих

Даного розряду

В ланці

1

1

Машиніст екскаватора

VI

1

4

Шофер

2-й клас

3

2

2

Машиніст бульдозера

VI

1

2

Машиніст катка

VI

1

3

Машиніст бульдозера

VI

1

2

Машиніст катка

VI

1

17. Технологія виконання земляних робіт при влаштуванні котлавану.

Будівельні роботи по влаштуванню спланованого майданчика у заданому місці починаються із винесення в натуру осей майданчика. Для цього 2 столярі і геодезист використовуючи нівелір, землемірну стрічку, дерев’яні кілки, кувалду закріплюють на відведеній площі проектований майданчик і котлован. Кути майданчика закріплюють на території кілками, а для котловану влаштовують обноски. Далі геодезист при допомозі рейочника встановлює на кутових кілках майданчика проектні відмітки землі використовуючи відмітку початкового реперу, встановленого геодезистами при виконанні геодезичних робіт.

Наступна операція полягає втому, що при необхідності влаштовується (планується) тимчасова грунтова дорога для вивезення лишнього грунту.

Зрізка рослинного шару виконується бульдозером у першу чергу на місці влаштування котловану для можливості початку роботи екскаватора, а далі по усій площі майданчика. Рослинний шар каготується за межами проектного майданчика з подальшим вивозом у зазначені місця або поверненню на майданчик після проведення планувальних робіт.

Роботи по зрізці території майданчика поза зоною котловану бульдозером і розробка котлована екскаватором ведеться паралельно, причому грунт із котловану у кількості 50% від загального об’єму виробітки вивозиться у відведені для цього місця. Після вивезення лишнього грунту з котловану екскаватор працює на відвал грунту, який бульдозером переміщається у зону насипу. У місцях де насип виконаний близько до проектних відміток, паралельно із скрепером і екскаватором починає працювати самохідний пневмокаток, який трамбує грунт до потрібної щільності завдяки неодноразовому проходженню по одному сліду

Схема роботи екскаватора приймається у відповідності до об’єму виїмки і глибини котловану лобову проходку з переміщенням екскаватора поперек котловану. Ця схема обумовлена ще і тим, що частина грунту вивозиться самоскидами за межі майданчика, а друга висипається у відвал і бульдозером переміщується по майданчику.

При наближенні до завершення робіт бульдозера по плануванню геодезист встановлює призначення резерву грунту із котловану у кількості 20%: або його розробка у відвал для планування майданчика, або вивіз за межі майданчика у призначені місця. На цьому екскаватор закінчує свою роботу, якщо немає вказівок по чистовому плануванню відкосів.

Після закінчення планувальних і трамбувальних робіт, бульдозер виконує кінцеве планування майданчика з доведенням геодезичних відміток строго до проектних.

Відкоси насипу майданчика, враховуючи, що грунт суглинок, плануванню не підлягають, вони утворюються завдяки природному куту відкосу. Їх необхідно присипати рослинним шаром і закріпити посівом багаторічних трав для попередження їх ерозії.

Геодезична бригада працює постійно в процесі роботи екскаватора, бульдозера і катка, контролюючи робочі відмітки землі. По трасі руху бульдозера геодезист встановлює проміжні відмітки, щоб полегшити роботу бульдозериста. Після закінчення вищевказаних робіт майданчик готовий до експлуатації або подальшого будівництва на ньому споруд.