Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Perneta_modul_2

.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
850.68 Кб
Скачать

Лекція 9. Вертикальне планування на стадії проекту детального планування. Визначення проектних позначок на червоній лінії та врівноваження позначок куту кварталу. Послідовність розробки схеми висотного вирішення міської території. В процесі формування рішення генерального плану поступово нагромаджуються окремі наробки його висотного рішення. При всіх варіантах побудови вуличної мережі міста визначають існуючі відмітки характерних точок і ухили між ними, які дозволяють контролювати відповідність горизонтального планування рельєфу місцевості. (див. поп. лекцію). Прокладаючи проектну лінію, необхідно пам’ятати, що всякі зміни існуючих відміток на одному профілі повинні привести до таких самих змін відміток (а відповідно і ухилів) на профілі перетинаючи вулиць. Тому при приведенні ухилу певної ділянки до допустимого необхідно одночасно перевірити допустимість змін відмітки перетину по відношенні до ухилу перетинаючої вулиці.

Можливі два варіанти: 1. Зміна відмітки одного з кінців ділянки (зрізка або підсипка). 2. Зміна відміток обох кінців (зрізка на одному і підсипка на іншому). Також, слід пам’ятати, що вулиці повинні сприймати поверхневий сток з сусідніх територій. В більшості випадків підняття їх поверхні є небажаним, так як будь-який насип перешкоджає відведенню стоку. Ухили і проектні відмітки на осях другорядних вулиць встановлюють від співставлення існуючих відміток з відмітками перехрестків головних вулиць, встановлених на основі профілів, які і є опорними. Знаходження відміток точок, які лежать на червоних лініях кварталу. Відмітки червоних ліній визначають виходячи з висотного рішення вулиці, яке зазвичай задається відмітками переломних точок поздовжнього профілю, ухилами і відстанями між ними, а також типовим поперечним профілем, який виноситься на план червоних ліній. (мал.1) Наявність таких вихідних даних дозволяє легко знайти відмітки будь-якої точки на червоній лінії шляхом послідовного визначення відміток характерних точок поперечного профілю вулиці в перетині, який проходить через дану точку.

Мал. 1 Знаходження відмітки на червоній лінії. З такою задачею часто зустрічаються і при розробці вертикального планування ділянки під вибіркове будівництво окремих споруд. Відмітку кута кварталу Визначають аналогічно, але вихідними даними служать висотні рішення поперечних профілів не однієї, а обидвох вулиць, які перетинаються. (дивись мал.2, а).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]