Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота - Копія.docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
156.31 Кб
Скачать

Висновки

В даній курсовій роботі я проаналізував різноманітні фактори впливу на підприємство і запропонував найоптимальніші маркетингові заходи для успішного встановлення нашого товару на ринку, для збільшення частки ринку і забезпечення високого та стабільного рівня прибутку, щоб і надалі розширювати ринок і кількість покупців.

В першому розділі було наведено детальну класифікацію потреб, з метою визначення, що собою являє наш товар і які функції, та потреби він може задовольнити, був проведений аналіз ринку, також визначено вплив макро- і мікро-середовища на нашу фірму і визначено основну місію, а саме потреби наших клієнтів за рахунок продажу якісних смартфонів за конкурентоспроможною ціною та визначені цілі нашого підприємства.

В другому розділі було запропоноване опитування потенційних споживачів, у формі анкет. Проаналізовані дані анкетування допомогли визначити оптимальний сегмент ринку, на який буде орієнтуватися наша фірма «Patigorr». Отже, наша фірма орієнтується на споживачів із середнім і високим рівнем доходів.

В третьому розділі докладно описано три рівні нашого товару: товар за задумом, товар у реальному виконаннні, товар із підкріпленням. Також описані характеристика товару, які роблять його конкуренто спроможним та привабливим для покупців. Також розроблено ефектну товарну марку, яка символізує силу і могутність, марку, яка легко закарбується у пам’яті споживачів. Було проведено позиціювання товару.

В четвертому розділі на підставі проведення пробного маркетингу визначила оптимальну ціну на товар, оптимальний попит та зв’язок між ними. Оптимальна ціна становить 1433,74 грн.., а оптимальний попит 4369 шт. Визначивши еластичність попиту було виявлено, що він еластичний. Отже, споживачі будуть активно реагувати на зміну цін: підвищення цін призведе до незначного зменшення попиту і навпаки, взявши це до уваги, наша фірма обрала цінову стратегію «проникнення», яка полягає в тому що встановивши відносно низькі ціни і пропонуючи досить високу якість, ми залучимо велику кількість споживачів та захопимо значну частку, це приведе до збільшення прибутків у майбутньому.

В п’ятому розділі було сформовано оптимальні канали розподілу товару. За довжиною каналу збуту було обрано дворівневий канал збуту, роль роздрібного торговця виконує дилер, такий вибір зумовлений економією коштів на збут товарів, також, дилер забезпечить необхідний асортимент товарів, забезпечить високу якість обслуговування споживачів. Для того щоб контролювати канали збуту наша фірма обрала селективний розподіл (за шириною). Аналіз беззбитковості допоміг визначити рівень критичного збуту та визначити дохід від реалізації продукції(6265007,065грн), та сумарні витрати(3761776,112 грн)

В шостому розділі розроблено кампанію по просуванню товару. Було обрано стратегію «притягування» споживачів до товару. Вона передбачає значні витрати на рекламу і стимулювання споживачів для формування у них попиту на товар, вона буде найбільш оптимальною, адже це відносно дорогий товар при виході якого потрібно зацікавити, ознайомити потенційного споживача з перевагами даного товару порівняно з конкурентами. Стратегія підкріплена активною рекламною кампанію(на телебаченні, в газетах і журналах, Інтернеті та ін.), яка буде змінюватись залежно від життєвого циклу товару; стимулювання споживачів для купівлю нашої продукції різноманітними знижками, акціями; налагодження зв’язків з громадськістю.

Отже, розробивши повноцінний комплекс маркетингу, наша фірма «Patigorr» має всі передумови, для забезпечення лідируючих позицій на ринку та забезпечення прибуткового та стабільного функціонування.