Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести біржова.docx
Скачиваний:
224
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
332.27 Кб
Скачать

Начало формы

Основою поділу бірж на товарні, валютні та фондові є:

Правильна відповідь: вид активу, яким торгує біржа.

Продаж цінних паперів проводиться на: Правильна відповідь: фондовій біржі.

Яких бірж в Україні зареєстровано найбільше? Правильна відповідь: товарно-сировинних і товарних.

Яких бірж в Україні зареєстровано найменше? Правильна відповідь: валютних.

За даними Держкомстатистики України станом на 2011 р., найбільшою за обсягом укладених угод є: Правильна відповідь: біржа ПФТС.

Організація, що об'єднує юридичних і фізичних осіб, які здійснюють виробничу і комерційну діяльність, і має за мету надання послуг в укладенні біржових угод, виявлення товарних цін, попиту і пропозицій на товари, вивчення, упорядкування і полегшення товарообігу і пов'язаних з ним торговельних операцій - це: Правильна відповідь: товарна біржа.

ПФТС - це: Правильна відповідь: фондова біржа.

Єдина державна товарна біржа в Україні: Правильна відповідь: Аграрна біржа.

До ознак класифікації бірж належать: Правильна відповідь: всі відповіді правильні

Залежно від виду біржового товару виокремлюють біржі: Правильна відповідь: товарні, фондові, валютні.

Залежно від ролі держави в організації бірж виокремлюють біржі: Правильна відповідь: публічні, приватні.

Залежно від форми участі відвідувачів у біржових торгах виокремлюють біржі: Правильна відповідь: відкриті, закриті.

Залежно від номенклатури товарів, які є об'єктом біржових торгів виокремлюють біржі:Правильна відповідь: універсальні, спеціалізовані.

Залежно від статусу (правового положення) виокремлюють біржі: Правильна відповідь: акціонерні товариства, товариство з обмеженою відповідальністю, приватне підприємство.

Залежно від місця і ролі у світовій торгівлі виокремлюють біржі: Правильна відповідь: міжнародні, національні, регіональні.

Залежно від характеру діяльності виокремлюють біржі: Правильна відповідь: комерційні, некомерційні.

Залежно від переважаючого виду біржових угод виокремлюють біржі:

Правильна відповідь: біржі реального товару, ф'ючерсні, опціонні, змішані; комерційні, некомерційні.

Серед світових товарних бірж переважать біржі:Правильна відповідь: закритого типу.

Відкритість бірж не пояснюється: Правильна відповідь: забезпеченням і задоволенням інтересів торгівлі, що відповідає концепції біржі як торговельній організації.

Товарні біржі України є переважно: Правильна відповідь: універсальними.

Перевагою спеціалізованих бірж не є: Правильна відповідь: посилення тиску монополізованих виробників.

Конец формы

тема 5

Біржова торгівля здійснюється шляхом проведення біржових операцій членом біржі: Правильна відповідь: всі відповіді правильні.

Брокерська діяльність - це проведення біржових операцій членом біржі: Правильна відповідь: правильні відповіді б і в.

Член біржі, статутом якого не передбачена посередницька діяльність, має право займатися: Правильна відповідь: виключно брокерською діяльністю з реальним товаром.

Членство на товарній біржі регламентується: Правильна відповідь: всі відповіді правильні.

Фізичні особи, зареєстровані на біржі відповідно до її статуту, обов'язки яких полягають у виконанні доручень членів біржі, яких вони представляють, щодо здійснення біржових операцій шляхом підшукування контрактів і поданні здійснюваних ними операцій для реєстрацій на біржі: Правильна відповідь: брокери.

Працівники біржі, які ведуть торги, фіксують усну згоду брокерів на укладення угоди на певних умовах та мають право призупиняти торги не більш, ніж на десять хвилин: Правильна відповідь: біржові маклери.

Фізичні особи або фірми, що займаються купівлею-продажем цінних паперів, валют, товарів і що діють від свого імені і за свій рахунок: Правильна відповідь: дилери.

Укладення торговцем цінними паперами цивільно-правових договорів щодо цінних паперів від свого імені та за свій рахунок з метою перепродажу: Правильна відповідь: дилерська діяльність.

Синонім слова "маклер" на Лондонській фондовій біржі: Правильна відповідь: джоббер.

Штатний працівник біржі, який оформляє угоди: Правильна відповідь: маклер.

Якій категорії учасників біржових торгів заборонено знаходитись під час торгів у біржовій залі приватних бірж: Правильна відповідь: постійні відвідувачі.

До групи спостерігачів не належать: Правильна відповідь: представники державних органів, що контролюють ф'ючерсну торгівлю.

До якої групи учасників біржових торгів належать маклери: Правильна відповідь: ті, що організовують укладання угод.

До якої групи учасників біржових торгів належать співробітники розрахункової палати: Правильна відповідь: ті, що організовують укладання угод.

До якої групи учасників біржових торгів належать члени біржового комітету, біржової ради: Правильна відповідь: ті, що контролюють укладання угод.

До якої групи учасників біржових торгів належать відвідувачі: Правильна відповідь: ті, що спостерігають за веденням торгів.

До якої групи учасників біржових торгів належать брокери: Правильна відповідь: ті, що укладають угоди.

До якої групи учасників біржових торгів належать акредитовані представники преси: Правильна відповідь: ті, що спостерігають за веденням торгів.

Арбітражери - різновид: Правильна відповідь: спекулянтів.

Учасники міжнародної біржової ф'ючерсної торгівлі, які купують або продають ф'ючерсні контракти з метою отримання вигоди від різниці у цінах або гри на тенденціях зміни ціни у майбутньому: Правильна відповідь: спекулянти.

Учасники міжнародної біржової ф'ючерсної торгівлі, які виконують замовлення клієнтів щодо купівлі-продажу ф'ючерсних контрактів з метою цінового страхування їх позицій на реальних ринках: Правильна відповідь: хеджери.

"Бик" - це: Правильна відповідь: біржовий спекулянт, діяльність якого полягає у "грі" на підвищення курсу "ціни" цінних паперів і валют.

"Ведмідь" - це: Правильна відповідь: біржовий спекулянт, котрий одержує прибуток, "граючи" на зниження ціни товарів, курсу (ціни) цінних паперів і валюти.

"Заєць" - це: Правильна відповідь: біржовий спекулянт, який укладає велику кількість угод протягом невеликого періоду часу.

"Вівця" - це: Правильна відповідь: біржовий спекулянт, який веде гру на біржі всліпу, без аналізу конкретної ситуації на ринку, не має своєї думки про перспективи ринку.

"Кабан" - це: Правильна відповідь: біржовий спекулянт, який утримує потенційно виграшну позицію протягом довгого періоду часу і вчасно не фіксує прибуток.

"Вовк" - це: Правильна відповідь: біржовий спекулянт, який впевнений в собі, рідко зазнає програшу, завжди має свою думку про перспективи ринку.

тема 7

Біржа забезпечує умови для проведення регулярних біржових торгів на:Правильна відповідь: постійно діючій основі.

Який біржовий жаргон означає нестійке становище, в якому опиняються фондові цінності у зв'язку з раптовим або надзвичайним падінням їх курсу, якщо воно виходить далеко за межі допустимого відхилення, передбаченого структурою всього портфеля, або відбувається на фоні загального зміцнення ринку? Правильна відповідь: "повітряна яма".

Замовлення, яке означає, що виручка від продажу одних акцій може бути використана для купівлі інших: Правильна відповідь: замовлення з "перемиканням".

Який біржовий жаргон означає непоінформованість про поточні умови проведення операцій з цінними паперами? Правильна відповідь: "Д.К.".

Який біржовий жаргон означає попередній проспект, який в загальних рисах інформує про емісію облігаційної позики? Правильна відповідь: "копчений оселедець".

Замовлення, яке передбачає, що клієнт прийме будь-яку кількість акцій аж до замовленого максимуму: Правильна відповідь: замовлення "прийму у будь-якому вигляді".

Замовлення, яке означає, що як тільки частина замовлення, яку можна задовольнити, трейдер виконає, інша частина замовлення відміняється: Правильна відповідь: замовлення "виконати або відмінити".

Замовлення, яке означає, що трейдер повинен продати або купити всі акції, вказані у замовленні, перш ніж клієнт погодиться з виконанням: равильна відповідь: замовлення "все або нічого".

Вже віддане розпорядження, тоді як замовлення на інші цінні папери ще чекають свого виконання: Правильна відповідь: замовлення "або-або".

Який біржовий жаргон означає подвійний збиток, який завдається: при купівлі цінностей на верхній межі підйому ціни або курсу; при реверсі позиції, тобто продажу на нижній межі падіння кон'юнктури? Правильна відповідь: жертва "подовжньої ціни".

Яким біржовим жаргоном називають брокера, який виступає від свого імені і не розкриває імен своїх клієнтів іншим учасникам операцій?

Правильна відповідь: "сліпий брокер".

Коротка назва котируваних інструментів (акцій, облігацій, індексів) в біржовій інформації: Правильна відповідь: тікер.

Коли брокер повертає долоню до себе, то цей біржовий жест означає: Правильна відповідь: купівлю товару.

Коли брокер повертає долоню від себе, то цей біржовий жест означає: Правильна відповідь: продаж товару.

Яким біржовим жестом брокери позначають цифри від одного до п'яти? Правильна відповідь: пальці підняті вертикально.

Яким біржовим жестом брокери позначають цифри від шести до дев'яти? Правильна відповідь: пальці витягнуті горизонтально.

Яким біржовим жестом брокери позначають десятки? Правильна відповідь: торканням пальцями лоба.

Яким біржовим жестом брокери позначають сотні?

Правильна відповідь: торканням лоба кулаком.

Біржові операції з конкретним активом укладаються: Правильна відповідь: всі відповіді правильні.

До методів ведення біржових торгів на сучасних зарубіжних біржах належать: Правильна відповідь: всі відповіді правильні.

Припинення торгівлі на біржі може бути здійснено біржею за таких умов:Правильна відповідь: правильні відповіді а і б.

"Фігура" - це число в позначенні котирування курсу покупця і продавця, яке є: Правильна відповідь: незмінним цілим.

Якщо цінний папір котирується "105-109" за курсом покупця і "105-112" за курсом продавця, то "фігурою" буде число: Правильна відповідь: 105.

Який біржовий жаргон означає мережу посередників покупців і продавців цінних паперів, які спілкуються між собою за допомогою телекомунікацій? равильна відповідь: "вуличний ринок".

Який біржовий жаргон означає стан ринку, коли курс покупця рівний курсу продавця? Правильна відповідь: "закритий ринок".

Який біржовий жаргон означає ринок, на якому ціни загалом падають і спостерігається тенденція до прискорення цього падіння? Правильна відповідь: ринок "ведмедів".

Який біржовий жаргон означає ринок, на якому спостерігається тенденція підвищення цін у результаті високого попиту? Правильна відповідь: ринок "биків".

Яким біржовим жаргоном називають дилерську компанію, яка проводить угоди з купівлі-продажу облігацій? Правильна відповідь: "магазин".

Яким біржовим жаргоном називають брокера, члена фондової біржі, який виконує доручення інших брокерів, особливо в період високої ринкової активності? Правильна відповідь: "дводоларовий" брокер.

Яким біржовим жаргоном називають енергійного торговця, що продає ненадійні цінні папери? Правильа відповідь: "динамітчик".