Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екзамен внутр.і Підз..doc
Скачиваний:
1013
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
583.17 Кб
Скачать

2.Будова, принцип роботи ємкісного водонагрівача агв-120.

Ємкісні водонагрівачі випускають із запасом води і 120 л ( АГВ – 120 ). Ці водонагрівачі відрізняються між собою в основному ємкістю бака і автоматикою.

Автоматичні ємкісні водонагрівачі можуть подавати гарячу воду з температурою до 90С не тільки у ванну , а одночасно в умивальник , шо дозволяє використовувати їх як в квартирах , так і в комунально – побутових підприємствах

Основними деталями водонагрівача АГВ – 120 являються : корпус , бак для води , зварений із листової сталі товщиною 3 мм , термометр, змієвик, тягопереривач, жарова трубка, термобалон, подовжувач тяги, топка, пальник, запальник з термопарою, блок автоматики. У верхній частині приладу ( в кришці ) встановлений термометр для контролю за температурою води .

Принцип роботи АГВ. Перш за все треба провітрити приміщення, в якому встановлений водонагрівач. Потім перевірити наявність води в баку, наповнити водою бак, перевірити тягу під ковпаком водонагрівача. Переконавшись,що кран пальника і кран запальника в АГВ закриті, треба відкрити газовий кран на опуску перед приладом і запалити запальник. Для цього в АГВ –120 запалений паперовий жгут треба піднести до пальника, відкрити кран запальника і потім відтягнути вниз кнопку електромагнітного клапану, а у АГВ-80 натиснути до відказу кнопку електромагнітного клапану. Через 1-2 хв.можна відпустити кнопку електромагнітного клапану, якщо запальник подовжує горіти, плавно відкрити газовий кран пальника. Після цього потрібно відрегулювати полум’я на основному пальнику регулятором первинного повітря і вторинно перевірити тягу.

3.Перша долікарняна допомога при отруєнні чадним газом.

Окись вуглецю діє на організм людини отравляючи. При отравленні газом виникає головна біль, недомагання, слабість, біль в м’язах ніг, рвота, сонливість. При отравлені людини чадним газом вивести потерпілого на свіже повітря , послабити все те, що заважає вільному диханню (послабити пояс, розстебнути комірець). Викликати швидку допомогу. Якщо потерпілий при свідомості дати випити гарячого міцного чаю. Якщо потерпілий без свідомості, положити його на рівне місце, дати понюхати нашатирного спирту . Не давати заснути до прибуття швидкої

Білет № 9 в

1.Прилади для виміру тиску газу. Принцип роботи рідинного u-подібного і пружинного манометрів.

Є такі прилади для виміру тиску газу:

1.Двохтрубний рідинний мановакууметр.

Будова: трубка зігнута, шкала (лінійка).

Коли відключити його, тоді два показники повинні бути рівні з двох боків і стояти на поділці 0. Всередину заливається вода, в зимовий період – керосин. Для визначення тиску потрібно перемножити питому вагу для води – 0,8.

2.Манометр. будова: корпус, штуцер для під’єднання мережі, шкала, стрілки для вимірювання тиску в мережі.

Є такі діапазони вимірювання:

Від 0 до 1 (в кг сили)

Від 0 до 1,6; 2,5; 4,0; 6,0; 10, а далі до 16 тс.

На ГРП основний діапазон від 0 до 4,0 чим більший діаметр корпуса, тим більша точність. Вони встановлюються на вході в кожне ГРП.

Манометри мають такі класи точності:

- 0,16; 0,25; 0,4 – зразкові манометри, якими користуються при ремонті.

  • 0,6 і 1 – контрольні манометри.

Робочі манометри і їх клас точності 1,5 або 1,6 (Болгарський) , 2,5; 4,0.

Справність і правильність показів манометрів повинні перевірятися:

  • не рідше 1 разу на тиждень за графіком огляду технічного стану шляхом короткочасного відключення приладів і повернення вказівної стрілки на нульову поділку.

  • Не рідше 1 разу на 6 місяців за допомогою контрольного приладу або перевіреним робочим приладом, який має з перевіреним приладом однакову шкалу і клас точності.

Манометр повинен вибиратися з такою шкалою, щоб межа вимірювання робочого тиску знаходилася в другій треті шкали, а діаметр корпусу дорівнював залежно від висоти встановлення:

  • до 2 м –не менше 100мм;

  • від 2 до 5 м – не менше 160 мм;

  • - 5 і понад – не менше 200мм.

  • - 5 і понад – не менше 200мм.