Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екзамен внутр.і Підз..doc
Скачиваний:
1013
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
583.17 Кб
Скачать

Білет № 29 в

1.Наряд-допуск, порядок його оформлення, видачі, реєстрації і зберігання.

Всі газонебезпечні роботи виконуються за нарядом-допуском з додаванням до нього інструкції з техніки безпеки. Право видачі наряду-допуску покладається на особу, призначеному наказом по підприємству з числа керівних працівників і спеціалістів, які здали іспит на знання ПБСГУ. Наряд-допуск повинен видаватися завчасно до початку роботи, в ньому вказується: послідовність проведення робіт, розташування працівників, потреба в механізмах і пристроях, заходи, які б забезпечували безпеку, проведення робіт, особи, відповідальні за приведення кожної газонебезпечної роботи, загальне керівництво і координацію робіт, термін його дії, час і початок закінчення роботи. При неможливості закінчення роботи до встановленого порядку, продовжити роботу може особа, яка його видала.

Наряди-допуски реєструються в журналі, який зберігається 5 років. Відповідальний, отримуючи нарад-допуск і повертаючи його після роботи розписується у журналі. Перед початком робіт відповідальний проводить інструктаж щодо заходів безпеки, а робітники розписуються про отримання інструктажу. Наряди-допуска зберігаються 1 рік, а ті, які видані на первинний пуск газу зберігаються в архіві разом з проектно-технічною документацією на цей об’єкт в архіві постійно.

2.Групові резервуарні установки зрідженого газу, вимоги до їх розміщення.

ГБУ-це установка газопостачання, до складу якої входить більше 2 балонів. В складі ГБУ передбачають балони для ЗВГ, колектор високого тиску, регулятор тиску газу або регулятор-перемикач автоматичний, загальний вимикаючий пристрій, манометр, запірно-скидний клапан та трубопроводи. Розміщення ГБУ передбачають безпосередньо біля будинків, або на відстані 8,12,25 м – в залежності від їх ступеню вогнестійкості та призначення будівель. Шафи та балони встановлюють на фундаменти з підмосткою не менше 1 м перед шафою та 0,5 м по боках, над ГБУ – тіньовий навіс із негор.матеріалів. ГБУ розміщують у зручних для під’їзду місцях.

3.Проведення інструктажу абонентів по безпечному користуванню побутовими газовими приладами.

Власники житлових будинків до пуску газу повинні забезпечити інструктаж квартиронаймачів, власників квартир (житлових будинків) з питань безпечного користування газом в побуті.

Інструктаж жителів міст при заселенні в будинки-новобудови і після капітального ремонту, при газифікації існуючого житлового фонду проводиться на діючому облад-нанні в технічних кабінетах або газових школах спеціалізованих підприємств газового господарства згідно інструкції від 10.02.2008р.з видачею відповідних посвідчень.

Інструктаж жителів сільських населених пунктів проводиться в квартирах під час пуску газу.

Власники громадських будинків зобов”язані забезпечити підготовку за спеціальною програмою осіб, відповідальних за технічний стан і безпечну експлуатацію газових господарств (з видачею відповідних посвідчень).

Інструктаж населенню проводиться згідно затвердженої інструкції.

Проведення інструктажів населенню входить і в обов”язки слюсарів газових господарств під час проведення ПТО і ТОЗ під особистий підпис абонентів в актах.