Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичнезабезпеченняЗМБС / ДБН по ТБВ / ДЕРЖАВНИЙ КОМ_ТЕТ БУД_ВНИЦТВА1.doc
Скачиваний:
234
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.74 Mб
Скачать

(Пункт 5.2.5 із змінами, внесеними згідно з Доповненням n 1 наказу Держбуду України від 10.02.99 р. N 26)

5.2.6. Податок на додану вартість.

5.2.7. За підсумком договірної ціни по об'єктах, що споруджуються за рахунок недержавних капітальних вкладень, відображаються, за необхідності, додаткові витрати на розвиток власної бази організацій і підприємств будівельної галузі (з урахуванням витрат на оновлення парку машин і механізмів).

5.2.8. За підсумком розрахунку вартості передбачаються, в ринковому рівні, зворотні суми.

5.3. Затвердження вартості будівництва (реставрації, ремонту) підприємств, будівель та споруд (додаток 4) здійснюється:

- по проектах, що раніше затверджені, - керівниками об'єднань, підприємств і організацій - замовників;

- по проектах, що розпочинаються, - в установленому порядку.

5.4. Вартість будівництва (додаток 4) уточнюється* в процесі здійснення будівництва за складовими вартості:

- будівельно-монтажних робіт;

- обладнання;

- проектно-вишукувальних робіт;

- експертизи;

- витрат замовника з організації та проведення будівництва, утримання його служби.

____________

* При встановленні твердої договірної ціни вартості підрядних робіт її уточнення можливе лише у випадках передбачених контрактом.

5.4.1. Вартість будівельно-монтажних (ремонтно-будівельних) робіт уточнюється за статтями витрат при проведенні розрахунків за обсяги виконаних робіт на підставі локальних кошторисів.

5.4.2. При встановленні твердої договірної ціни - взаєморозрахунки за обсяги виконаних робіт здійснюються за етап (встановлений графіком), виходячи з розрахованого підрядником і узгодженого із замовником коефіцієнту договірної ціни.

5.4.3. При встановленні динамічної договірної ціни - взаєморозрахунки за обсяги виконаних робіт проводяться із щомісячним уточненням їхньої вартості на підставі переліку та обсягів виконаних робіт та витрат, що включені до акту прийняття виконаних підрядних робіт (типова форма N КБ-2в).

5.4.4. Вартість прямих витрат виконаних будівельно-монтажних (ремонтна-будівельних) робіт визначається на підставі діючих кошторисних норм України на матеріальні та трудові ресурси (СНУ-93, НМУ-93, СНиРр-93) та обгрунтованих цін і тарифів, що склалися на момент проведення взаєморозрахунків, незалежно від того, в яких цінах розроблено локальні кошториси (1984 р., 1993 р., 1997 р.). При цьому базисна кошторисна вартість будівельно-монтажних (ремонтно-будівельних) робіт не змінюється.

5.4.5. У разі надання дозволу на виконання невідкладних, протиаварійних робіт на будовах (об'єктах) до затвердження проектне-кошторисної документації та визначення вартості виконаних робіт до розроблення локальних кошторисів (складання форм N КБ-2в "Акт приймання виконаних підрядних робіт" та N КБ-3 "Довідка про вартість виконаних підрядних робіт та витрат") розрахунки за виконані роботи уточнюються по локальних кошторисах, складених до робочого проекту (робочої документації).

5.4.6. При виявленні у розрахунках за виконані роботи (форми N КБ-2в "Акт приймання виконаних підрядних робіт" та N КБ-3 "Довідка про вартість виконаних підрядних робіт та витрат", які були відповідно оформлені та оплачені за попередні періоди) помилок та порушень діючого порядку визначення вартості будівництва, загальна вартість виконаних робіт підлягає коригуванню з моменту виявлення зазначених помилок та порушень шляхом вирахування (включення) при розрахунках за виконані роботи в звітному періоді.