Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичнезабезпеченняЗМБС / ДБН по ТБВ / ДЕРЖАВНИЙ КОМ_ТЕТ БУД_ВНИЦТВА1.doc
Скачиваний:
234
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.74 Mб
Скачать

(Пункт 3.5.7 із змінами, внесеними згідно з Доповненням n 1 наказу Держбуду України від 10.02.99 р. N 26)

3.6. Вартість перерахування:

- зведених кошторисних розрахунків по індексах обчислюється за формою 3п, виходячи з трудових витрат на один зведений кошторисний розрахунок у межах 3 - 10 люд.-дн.;

- об'єктних і локальних кошторисів прямим рахунком обчислюється за формою 3п, виходячи з трудових витрат в середньому один люд.-день для перерахування 75 позицій локального кошторису, складеного в цінах 1984 року або базисних цінах 1993 року.

Додаткові витрати, що пов'язані з перерахуванням кошторисної документації у базисні ціни 1997 року, включаються в главу 12 "Проектні і вишукувальні роботи", графи 7 і 8.

3.7. Внесення при перерахуванні кошторисної вартості будівництва (реставрації, ремонту) будь-яких змін, крім тих, що передбачені Порядком, не проводиться.

3.8. Відповідальність за правильність перерахування кошторисної документації несуть керівники підприємств і організацій - замовників і проектних організацій, що здійснюють це перерахування

4. Договірні ціни

Розділ 4 "Договірні ціни" та Додатки 1, 2, 3, 4 до даного Порядку виділено в окремий документ "Правила формування договірних цін та їх уточнення в процесі будівництва" (затверджено наказом Держбуду України від 09.09.98 N 197 та зареєстровано в Мін'юсті України 30.09.98 за N 614/3054). Зазначені "Правила..." наведені в даному Збірнику на сторінці 235.

5. Вартість будівництва (реставрації, ремонту)

5.1. Вартість будівництва (реставрації, ремонту) підприємств, будинків і споруд визначається замовником і оформляється у відповідності з додатком 4.

5.2. У вартість будівництва (реставрації, ремонту) включаються:

5.2.1. Договірна ціна, що складається з вартості робіт, які підлягають виконанню генеральним підрядником за контрактом, і інших витрат, що відносяться до його діяльності (розділ 4).

5.2.2. Частина базисної кошторисної вартості будівництва (реставрації, ремонту), що відноситься до діяльності замовника і обчислюється згідно з додатком 5.

5.2.3. Додаткові витрати замовника, що викликані формуванням ринкових відносин на:

- придбання устаткування і матеріалів його постачання за договірними цінами - в обгрунтованих розмірах;

- підготовку території будівництва (оформлення земельної ділянки і розбивочні роботи; освоєння території будівництва) - в обгрунтованих розмірах;

- надання послуг, що пов'язані з підготовкою до виконання будівельно-монтажних (реставраційних, ремонтно-будівельних) робіт, здійсненням будівництва (реставрації, ремонту) та введенням об'єктів в експлуатацію (в частині, що відноситься на капітальні вкладення) - в обгрунтованих розмірах;

- утримання його служб понад кошти, що передбачені в базисній кошторисній вартості будівництва (реставрації, ремонту) - в обгрунтованих розмірах. По будовах, що здійснюються з залученням бюджетних коштів або коштів підприємств, установ і організацій державної власності, витрати обчислюються в межах ліміту, встановленого Держбудом України;

- виконання проектно-вишукувальних робіт - в обгрунтованих розмірах;

- здійснення авторського нагляду - в обгрунтованих розмірах;

- розвиток його власної бази (складське господарство і придбання підйомно-транспортного устаткування) - в обгрунтованих розмірах, погоджених з інвестором. Розрахунки розмірів цих коштів виконуються в залежності від загальної вартості і термінів спорудження або розширення бази, а також будівництва основних об'єктів та інших факторів. Зазначені кошти повинні використовуватися цільовим призначенням;

- проведення вимірювань потужності експозиційної дози гамма-випромінювань (ПЕД);

- проведення вимірювань рівня середньорічної еквівалентної рівноважної концентрації (ЕРК) радону-222 в повітрі приміщень.

Витрати на проведення вказаних вимірювань визначаються на підставі проекту (кількості точок) і вартості одного вимірювання, що визначається розрахунком. Зазначені витрати включаються в графу 7, розділ 3 додатку 4.

5.2.4. Договірна ціна пусконалагоджувальних робіт, що враховує базисну кошторисну вартість основних робіт і базисні кошторисні інші витрати (по об'єктах соціальної сфери та об'єктах виробничого та невиробничого призначення, будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств, установ і організацій державної власності).

5.2.5. Податки, збори (обов'язкові платежі), які передбачені чинним законодавством, крім тих, що враховані накладними витратами.