Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
38
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
570.88 Кб
Скачать

Державні будівельні норми україни

РЕСУРСНІ ЕЛЕМЕНТНІ КОШТОРИСНІ НОРМИ

НА БУДІВЕЛЬНІ РОБОТИ

Збірник 10

Дерев'яні конструкції

ДБН Д.2.2-10-99

Видання офіційне

Державний комітет будівництва, архітектури та

житлової політики України

/ Держбуд України /

КИЇВ 2000

РОЗРОБЛЕНІ: Центром маркетінгових досліджень у будівництві

НВО "Созидатель" м. Дніпропетровськ

ВНЕСЕНІ ТА

ПІДГОТОВЛЕНІ ДО

ЗАТВЕРДЖЕННЯ: Управлінням кошторисних норм, ціноутворення та

експертизи Держбуду України

РЕДАКТОРИ: А.В. Беркута

П.І. Губень

О.В. Ніфонтов

В.Г. Іванькіна

ЗАТВЕРДЖЕНІ: Наказом Держбуду України від 5.11.99М270

та введені в дію з 1 січня 2000 року

© Видавництво ЦМДБ НВО "Созидатель"

Дніпропетровськ 2000

Державні будівельні норми україни

Ресурси” елементні кошторисні норми

на будівельні роботи

Збірник 10. Дерев’яні конструкції

ДБН Д.2.2-10-99

Замість

КНУ-9З Збірник 10

1 Технічна частина

1.1 Загальні вказівки

1.1.1 Даний збірник містить ресурсні елементні кошторисні норми на будівельні роботи (витрати труда робітників-будівельників та машиністів, норми часу експлуатації будівельних машин і механізмів, кошторисні норми витрат будівельних матеріалів), необхідні для визначення потреби у ресурсах при виконанні робіт зі складання та установлення дерев'яних конструкцій у промисловому і житлово-цивільному будівництві

1 1.2 Збірник складається з розділів.

- дерев'яні конструкції;

- зведення житлових і громадських будівель із деталей заводського виготовлення комплектної поставки;

- градирні;

- перегородки, обшиті гіпсокартонними листами або гіпсоволокнистими плитами.

1.1.3 Норми, наведені в розділі 2, призначені для визначення ресурсів на роботи з дерев'яними конструкціями, що виконуються із застосуванням виробів заводського виготовлення і частково з виготовленням окремих елементів безпосередньо на будівельному майданчику.

1 1.4 Норми, наведені в розділі 3, призначені для визначення ресурсів на улаштування дерев'яних конструкцій будівель, що складаються з вузлів і деталей заводського виготовлення комплектно'і поставки У нормах цього розділу враховані витрати труда і час експлуатації машин, а також витрати допоміжних матеріалів (цвяхів, поковок, клоччя, смоли та ін.), необхідних для виконання повного комплексу робіт при складанні житлових та суспільних будівель із деталів заводського виготування комплектної поставки Вироби і деталі, що входять до комплектів будівель заводського виготовлення, включаючи матеріали (плити мінераловатні, фібролітові, деревноволокнисті, азбестоцементні вироби, покрівельна сталь, ущільнюючі прокладки, рулонні матеріали), у нормах розділу 3 на дерев'яні частини будівель не наведені, їх витрати слід враховувати додатково по проекту.

1.1.5 У нормах передбачене виконання робіт із застосуванням лісоматеріалів м'яких порід (сосни, смереки, ялиці та ін.). При застосуванні лісоматеріалів інших порід до норм витрат труда (крім норм групи 2) слід застосовувати коефіцієнти'

а) для дуба, бука, граба, ясеня -1,2;

б) для модрини, берези... -1,1.

При зведенні стін із модрини до норм витрат труда (група 2) слід застосовувати коефіцієнт 1,15

1.1.6 У нормах враховане виконання повного комплексу робіт основних, перелік яких наведений у "складі робіт", а також допоміжних (неінвентарні бойки, шаблони і т.п.) і супутніх, у тому числі.

- транспортування матеріалів і виробів від приоб'єктного складу до місця укладання,

- захист дерев'яних конструкцій від гниття при їх установленні в будівлях і спорудах із середовищем звичайної вологості.

Додатковий захист дерев'яних конструкцій від гниття (крім дерев'яних конструкцій градирень) у випадках, передбачених проектом, слід визначати за нормами груп 57, 58.

1.1.7 Ресурси на улаштування дерев'яних конструкцій естакад, що споруджуються на бетонних основах, слід визначати за нормами 3-5 групи 41.

1.1.8 Ресурси на заповнення віконних і дверних прорізів блоками (за виключенням вмонтованих у панелі) у будівлях із конструкцій заводського виготовлення слід визначати:

С.2 ДБН Д.2.2-10-99

- для віконних прорізів за нормами 5-12 групи 18, враховуючи тільки клоччя просочене, залізні вироби віконні, цвяхи будівельні і водний антисептик;

- для дверних прорізів у дерев'яних нерублених стінах - за нормами 3,4 групи 26, враховуючи тільки цвяхи будівельні;

- для дверних прорізів у дерев'яних рублених стінах - за нормами 1, 2 групи 27, враховуючи тільки цвяхи будівельні, нащільники і шурупи.

1.1.9 Переріз коробок, наличників і розміри підвіконних дощок слід приймати за проектом.

1.1.10 Нормами групи 5 передбачене установлення несучих каркасів промислових будівель (стояки, обв'язки). Ресурси на заповнення каркасів слід визначати за нормами групи 6.

1.1.11 При заповненні в кам'яних стінах промислових будівель прорізів віконними блоками з рамами, що відкриваються (група 19), слід додавати установлення приборів за нормами групи 21.

1.1.12 Норми групи 84 призначені для визначення ресурсів на установлення дерев'яних об'ємних блоків (контейнерів) при будівництві житлових, громадських і допоміжних приміщень виробничих будівель. Залежно від призначення блоки (контейнери) поставляються з вмонтованим побутовим або виробничим обладнанням, із внутрішніми тепловими, санітарно-технічними мережами, електрообладнанням, слабкострумовими пристроями і супутніми матеріалами в комплектній поставці.

1.1.13 Якщо проектом передбачене улаштування риштувань при зведенні і обшиванні стін двоповерхових будівель, то ресурси на їх улаштування визначаються додатково за нормами ДБН Д.2.2-8 "Конструкції з цегли і блоків".

1.1.14 Вказаний у даному збірнику розмір "до" включає в себе цей розмір.