Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОКХ-П-ЧНУ.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
130.24 Кб
Скачать

4. Позначення і скорочення

У даному стандарті застосовуються такі скорочення назв:

а) видів типових задач діяльності:

б) класів задач діяльності:

ПФ – професійна;

С - стереотипна;

СВ - соціально-виробнича;

Д - діагностична;

СП - соціально-побутова.

Е - евристична.

в) види уміння:

г) рівні сформованості уміння:

ПП - предметно-практичне;

О - здатність виконувати дію, спираючись на матеріальні носії інформації щодо неї

ПР - предметно-розумове;

ЗП - знаково-практичне;

Р - уміння виконувати дію, спираючись на постійний розумовий контроль без допомоги матеріальних носіїв інформації;

ЗР - знаково-розумове.

Н - уміння виконувати дію автоматично, на рівні навички.

д) компетенції:

КСО – соціально-особистісні;

КЗН – загально-наукові

КІ – інструментальні;

КЗП – загально-професійні

КСП – спеціалізовано-професійні

5. Компетенції щодо вирішення проблем і задач соціальної діяльності, інструментальних і загальнонаукових задач, та уміння що забезпечують наявність цих компетенцій

5.1. Загальні вимоги до властивостей і якостей випускників Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького як соціальних особистостей подаються у вигляді переліків компетенцій щодо вирішення певних проблем і завдань соціальної діяльності, інструментальних, загальнонаукових і професійних компетенцій та системи умінь, що забезпечують наявність цих компетенцій, що визначені у таблиці Додатку А.

5.2. Кафедри та інші підрозділи Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького повинні здійснювати підготовку магістрів зі спеціальності 8.18010014 «Управління фінансово-економічною безпекою» як соціальних особистостей, здатних вирішувати певні проблеми і задачі діяльності за умови оволодіння системою умінь і компетенцій, що визначені у таблиці додатку Б.

6. Виробничі функції, типові задачі діяльності та компетенції щодо вирішення типових задач професійної діяльності

6.1. Відповідно до посад, що може займати випускник магістратури зі спеціальності „Управління фінансово – економічною безпекою” Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького, він здатний до виконання виробничих функцій (здійснення певних типів діяльності) та типових для даної функції завдань діяльності. Кожному завданню відповідає система умінь щодо вирішення цього типового завдання.

6.2. Кафедри та інші підрозділи Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького повинні забезпечити опанування магістрами зі спеціальності „Управління фінансово – економічною безпекою” системи умінь вирішувати певні типові завдання діяльності при здійсненні певних виробничих функцій, визначених у таблиці додатку А.

7. Попередній освітній або (та) освітньо-кваліфікаційний рівень і вимоги до професійного відбору абітурієнтів

Попередній рівень освіти або (та) професійної підготовки: вища освіта (бакалавр, спеціаліст, магістр) за усіма напрямами підготовки при наявності не менше одного року стажу роботи на посадах, пов’язаних із забезпеченням безпеки підприємств, установ, організацій.

7.1. Для ефективного забезпечення реалізації завдань освіти і професійної підготовки, які визначені в освітньо-кваліфікаційній характеристиці, вступники проходять конкурсний відбір.

7.2. Вступні іспити проводяться державною мовою.

7.3. Громадяни інших держав приймаються на навчання освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальністю специфічних категорій 8.18010014 «Управління фінансово-економічною безпекою», кваліфі­кації 2414.2 «Професіонал з фінансово-економічної безпеки» на підставі міжнародних договорів на умовах, визначених цими договорами, а також договорів, укладених навчальним закладом із зарубіжними на­вчальними закладами, організаціями, або індивідуальних договорів, контрактів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]