Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вступ.docx
Скачиваний:
125
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
696.07 Кб
Скачать

1.4. Структура підприємства

Підприємство складається з таких будівель і споруд.

  • Адміністративно-побутовий корпус, в якому знаходиться кабінет директора, служба головного інженера, механіка, бухгалтерія, плановий відділ, відділ кадрів, відділ охорони праці, розрахунковий відділ, відділ реалізації готової продукції та актова зала.

  • Головний виробничий корпус, в якому розташовані приймальна дільниця, маслоцех,цех виготовлення незбираномолочної продукції, цех виготовленя морозива та лабораторія.

  • Корпус ремонтного відділу, в якому знаходяться електрики, слюсарі токар і зварювальник.

  • Складські приміщення.

  • Цех виробництва вафельних стаканчиків для морозива.

  • Окремими корпусами також розташовані допоміжні служби: відділ заготівлі сировини, медична частина, автопарк, котельня, бензозаправка, мийка молочних цистерн та хімчистка робочої одежі.

Робота планово-фінансового відділу складається з

  • Калькуляція собівартості продукції.

  • Приготування статистичної звітності.

  • Розрахунок заробітньої плати.

  • Встановлення лімітів на використання сировини.

ПрАТ “Обухівський молочний завод” має наступну структуру управління: відділ охорони праці та техніки безпеки; відділ збуту та постачання; відділ будівництва та ремонту; експлуатаційну службу; вимірювальну лабораторію; відділ головного технолога; фінансово-економічне управління; планово-економічний відділ; відділ організації праці та зарплати; відділ маркетингу; відділ технічного контролю; відділ кадрів.

Завод працює в одну зміну.

Організаційна структура ПрАТ“Обухівський молокозавод” показано на рис.1.2.

Рис. 1.2. Організаційна структура ПрАТ“Обухівський молокозавод”

Розділ 2. Основна сировина. Оцінка якості сировини, способи постачання на підприємство та зберігання. Біологічна цінність сировини

    1. Сировинна зона підприємства

На даний момент підприємство отримує сировину від господарств-постачальників на основі договірно-контрактних закупок. Так як підприємство знаходиться на госпрозрахунку і є акціонерним товариством то закупівля сировини проводиться на основі заключеня прямих договорів з господарствами. Також підприємство має закупівельні пункти сировини від населення. В умовах ринкової економіки і жорсткої конкуренції закупівля сировини має для підприємства велике значення. Сировинною зоною для підприємства є 4 райони: Обухівський, Васильківський, Білоцерківський та Кагарлицький райони Київської області. Молоко закуповують в КСП і фермерських господарствах, а також від населення через заготівельні пункти. Населення здає молоко в заготівельні пункти, а автоцистерни КСП, а також автоцистерни заводу збирають молоко з них. Для господарств умовами договору (якщо це потрібно) встановлюють норму повернення знежиреного молока.

Радіус доставки молочної сировини на ПрАТ “Обухівський молочний завод” складає близько 40 кілометрів. Доставка молока на завод здійснюється молочними автоцистернами (об’ємом 3,5 тонни). Молоко доставляється за накладними, по яким в бухгалтерії складається реєстр. Розрахунок з постачальниками проводиться через розрахунковий рахунок.

Для покращення якості сировини проводять такі заходи:

- забезпечення колгоспів миючими та дезинфікуючими засобами, марлевими мішками для фільтрування молока, спецодягом;

- охолодження сировини;

- швидка доставка на підприємство.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]