Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZVIT_Z_PRAKTIKI_1.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
110.29 Кб
Скачать

2.2. Виробнича структура підприємства

Потужності заводу розраховані на випуск 50 млрд. грн. товарної продукції в діючих цінах. З причин повільного збуту і недостатніх обігових коштів ці потужності використовуються всього на 25%.

Завод шукає шляхи виходу із кризи і одним з них вважає організацію виробництва конкурентоспроможних виробів на базі розробок і технологій передових західних фірм, а також одержання інвестицій для модернізації існуючого виробництва і організації систем збуту.

Протягом 2006-2009 рр. випуск двигунів і мясорубок та соковитискачів на їх базі складав 350-400 тис. шт. в рік. У 2010-2011 рр. – цей випуск складе відповідно 100-120 тис. шт. Рентабельність в цілому по заводу складає 6%, по окремих виробах від 2 % до 30 %. Низька рентабельність продукції викликана низьким попитом на неї, що не дає можливість підняти ціну, реальних резервів по зниженню собівартості немає, так як ціна на матеріали та комплектуючі, енергоресурси постійно ростуть, а вони займають в собівартості понад 80 %.

На заводі є всі види технологічних процесів, які забезпечують виготовлення електропобутових товарів по замкненому циклу, з рівнем автоматизації та механізації біля 20%:

  • в заготівельно-штампувальному виробництві основну частину обладнання становлять універсальні кривошипні преси, автомати, спеціалізовані верстати використовуються для виготовлення найбільш масових деталей електродвигунів;

  • переробка пластмас ведеться на термопластмасах;

  • литво алюмінію під тиском проводиться на універсальних ливарних машинах та в електропечах;

  • механооброблювальне виробництво включає в себе дільниці токарних одношпиндельних автоматів, спеціалізованих та універсальних верстатів;

  • гальванопокриття ведеться по лініях без засобів механізації (є очисні споруди);

  • мікроплазмове зварювання нержавіючої сталі проводиться на напівавтоматизованому обладнанні;

  • у складально-монтажному виробництві застосовуються конвеєрні лінії на окремі вироби та спеціалізоване обладнання для виготовлення електродвигунів, в цьому тут переважає частка ручної праці;

  • інструментальне виробництво дозволяє виготовляти оснащення (форми, штампи і пристосування для задоволення власних потреб заводу).

На заводі знаходиться в експлуатації біля 600 одиниць обладнання. Фізичний знос його становить близько 50 %. Питома вага прогресивного обладнання в загальному парку обладнання становить 32 %. Термін служби верстатів до 10 років – 40 %, від 10 до 15 років – 42 %.

Середньорічна вартість ОВФ заводу становила: у 2009 році – 4868 тис грн; у 2010 році – 5364 тис грн; у 2011 році – 5445 тис грн.

Енергозабезпечення завод одержує від “Львівенерго” в кількості 100-300 тис. кВт. год. в місяць.

Тепловою енергією (гаряча вода) завод забезпечується централізовано з міської ТЕЦ в об’ємах 100-500 кГкал. в місяць.

Водопостачання здійснюється з міського водопроводу 200-600 м куб. в місяць.

Споживання природного газу і пару – відсутнє.

Забезпечення заводу стисненим повітрям 4-6 атм. здійснюється власною компересорною (30 м куб / хв.).

У 2009 р. реалізовано електромясорубок – 47 тис. шт., соковитискачів – 93 тис. шт., та інших виробів на суму біля 2,5 млн. доларів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]