Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZVIT_Z_PRAKTIKI_1.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
110.29 Кб
Скачать
    1. Мета та предмет діяльності

Основною місією підприємства ТзОВ «Завод Електронпобутприлад» є виготовлення якісних, надійних електродвигунів та побутових приладів з оптимальними технічними й споживчими характеристиками. Для створення комфортної вартості й умов експлуатації пропонується широкий, економічно обґрунтований вибір продукції та комплектуючих вітчизняного виробництва.

Дочiрнє підприємство здiйснює свою дiяльнiсть на принципах повного господарського розрахунку, самофiнансування, самостiйно веде статистичну звiтнiсть у вiдповiднi державнi органи та АТ “Концерн-Електрон”, а також самостiйно сплачує податки. Підприємство здiйснює будь-якi види господарської дiяльностi, якщо вони не запереченi законодавством України, вiдповiдають економiчнiй та технiчнiй полiтицi АТ, яка визначена Загальними зборами та вiдображена у виробничо-господарському планi дiяльностi товариства, затвердженому Правлiнням.

Основними напрямками дiяльностi підприємства є:

  • виготовлення побутових електроприладiв, iнших товарiв народного споживання;

  • впровадження у виробництво та виготовлення спецiалiзованого технологiчного обладнання, спецiальної технiки;

  • надання маркетингових, консультацiйних, посередницьких, постачально-збутових, торгiвельно-закупiвельних послуг, послуги транспорту, складського господарства i зв’язку, перевезення пасажирiв, вантажу, у тому числi здiйснення мiжнародних перевезень i супутнього транспортно-експедицiйного обслуговування та iнших послуг, не заборонених законодавством України;

  • зовнiшньоекономiчна дiяльнiсть;

  • купiвля та продаж сировини, матерiалiв, комплектуючих виробiв машин, обладнання /робiт, послуг/, некондицiйних, понаднормованих, не використаних товарно-матерiальних цiнностей, товарiв широкого вжитку, сiльськогосподарської продукцiї, продукції власного виробництва, тощо;

  • всi види посередницьких послуг та операцiй, у тому числi операції при здiйсненi право власностi на товар не переходить до товарiв доручень та iнших;

  • органiзацiя та участь у проведеннi виставок, ярмарок, торгiв, аукцiонiв, тощо;

  • здiйснення всiх видiв i форм торгiвлi;

  • надання позик юридичним та фiзичним особам;

  • iншi види дiяльностi, якi прямо та включно не забороненi законодавством України i вiдповiдають метi утвореня підприємства.

У соціальній сфері діяльність спрямована на оптимізацію чисельного складу, розвиток програм, спрямованих на зміцнення здоров'я, покращення дозвілля робочого персоналу, формування єдиної команди.

Стратегія розвитку

У цей час стратегія розвитку компанії будується завдяки динамічному зростанню бізнесу з подальшим розширенням ринків збуту. Це стратегія диференціації, яка орієнтована на таку технологію й маркетингову програму просування, які мають відмітні переваги перед пропозиціями конкурентів.

Ключові стратегічні цілі:

  • збільшення долі на ринку споживчих товарів за рахунок збільшення потужності виробництва;

  • розвиток взаємовигідних відносин з вітчизняними й іноземними партнерами;

  • використання каналів збуту;

  • закріплення галузевого лідерства в сегменті виробництва електричних двигунів завдяки новому позиціонуванню продукції й маркетинговій політиці заводу.

Юридичний статус ТзОВ

Пiдприємство є юридичною особою, має самостiйний баланс, розрахунковий та iншi рахунки в банкiвських установах (у тому числi валютний), печатку iз cвоїм найменуванням та найменуванням АТ “Концерн-Електрон”, фiрмовий бланк, штамп та iншi реквiзити. Пiдприємству надається право користуватись товарним знаком i символiкою АТ у встановленому законодавствi. Пiдприємство входить у структуру АТ i здiйснює свою дiяльнiсть на пiдставi та у вiдповiдностi до вимог чинного законодавства України, Статуту АТ, рiшень Загальних зборiв акцiонерiв, Ради АТ, Правлiння, наказiв та розпоряджень Президента АТ та його заступникiв. Пiдприємство з метою реалiзації напрямкiв своєї дiяльностi виступає позивачем i вiдповiдачем в арбiтражних та iнших судах; вiд свого iменi укладає договори iз суб’єктами правовiдносин на території України та за її межами (за кордоном); здiйснює iншi юридичнi акти з вiтчизняними та закордонними юридичними особами та громадянами; вiдкриває в банках, в тому числi за кордоном, розрахунковi та iншi рахунки в гривнях та iноземнiй валютi, здiйснює повні вiдповiднi операцiї; користується кредитами, позиками в гривнях та iноземнiй валютi; створює в країнi фiлiї, представництва, якi надiляються статутними фондами за рахунок власних обiгових коштiв пiдприємства; може виступати засновником товариств, асоцiацiй шляхом внесення у вiдповiднi статутнi фонди власних обiгових коштiв.

Вiдносини підприємства з iншими суб’єктами господарської дiяльностi здiйснюється на основi договорiв, при цьому укладання договорiв з пiдприємствами, якi згiдно виробничо-господарського плану дiяльностi АТ мають мiж собою кооперацiйнi зв’язки, є обовязковими.

При розробцi планiв, а також у процесi господарської дiяльностi, пiдприємство погоджує з органами мiсцевої влади заходи, що можуть викликати екологiчнi, соцiальнi, демографiчнi та iншi наслiдки, i безпосередньо вплинути на iнтереси населення даного регiону.

Підприємство зобов’язане своєчасно здійснювати природоохоронні заходи. Воно несе встановлену законодавством відповідальність за додержанням вимог i норм щодо охорони, раціонального використання i відновлення природного середовища i ресурсiв.

Статутний фонд заводу

Майно підприємства складається з основних фондiв, обiгових коштiв та iнших цiнностей, одержаних вiд АТ “Концерн - Електрон” внаслiдок реорганiзації фiлiї.

Для забезпечення свого правового статусу підприємство надiляється статутним фондом у розмiрi 5085000.0 гривень. Решта майна закрiплюється за підприємством на правах повного господарського вiдання. Майно, набуте пiдприємством в результатi фiнансово-господарської дiяльностi та одержане iншими не забороненими законом шляхами, залишається у господарському вiданнi пiдприємства.

Пiдприємство володiє i користується закрiпленим у повне господарське вiдання майном, виходячи з його призначення по забезпеченню мети створення та предмету дiяльностi дочiрнього пiдприємства, а також розпоряджається цим майном в порядку, визначеному Правлiнням АТ.

Порядок розподiлу прибутку

Пiдприємство, згiдно з планом виробничо-господарської дiяльностi АТ, розробляє свої виробничi плани, визначає перспективу свого розвитку, виходячи з рiвня попиту на вироблену продукцiю (роботу, послуги), ефективностi використання основних i оборотних засобiв, а також необхiдностi пiдвищення доходiв пiдприємства i АТ “Концерн-Електрон” у цiлому.

Використання прибутку пiдприємством пiсля обов’язкових розрахункiв з бюджетом, проводиться у вiдповiдностi з фiнансовим планом, затвердженим Правлiнням АТ “Концерн-Електрон”.

Балансовий прибуток підприємства розподiляється у послiдовностi:

  • вiдрахування в бюджет;

  • платежi за кредити банкiв;

  • вiдрахування в фонди АТ;

  • вiдрахування у фонди дочiрнього підприємства;

  • iншi платежi.

Фонди пiдприємства створюються в межах коштiв, якi видiляються згiдно з фiнансовим планом Правлiння АТ i використовуються з обов’язковим враху­ванням плану виробничо-господарської дiяльностi АТ.

Основу планiв роботи дочiрнього пiдприємства становлять плани, затвердженi Правлiнням АТ, та договори, укладенi iз споживачами продукцiї i постачальниками матерiально-технiчних ресурсiв. Виробничi плани підприємства повиннi забезпечувати реалiзацiю виробничо-господарського плану АТ “Концерн-Електрон”.

Пiдприємство самостiйно здiйснює матерiальне-технiчне забезпечення власного виробництва i капiтального будiвництва через систему прямих угод як у межах АТ, так i за його межами.

Пiдприємство реалiзує свою продукцiю за цiнами i тарифами, що встановлюються на договiрнiй основi, якщо iнше не встоновлене чинним законодавством України. З метою забезпечення здешевлення продукцiї, що випускається пiдприємством АТ в межах кооперацiї, цiни на неї погоджуються з Правлiнням АТ “Концерн-Елетрон”.

Пiдприємство може користуватися банкiвським кредитом на комерцiйнiй основi, а також надавати банку на договiрнiй основi право користуватися своїми тимчасово вiльними коштами.

Керiвництво пiдприємства зобов’язане забезпечити для всiх працюючих на пiдприємствi безпечнi умови працi та несе вiдповiдальнiсть у встановленому законодавством порядку за шкоду, заподiяну їх здоров’ю та працездатностi.

Пiдприємство має право самостiйно здiйснювати зовнiшньо-економiчну дiяльнiсть, якщо вона вiдповiдає економiчнiй i технiчнiй полiтицi АТ на основi валютнiй самоокупностi та самофiнансування в порядку, передбаченому чинним законодавством України, вiдповiдними нормативними актами АТ.

Пiдприємство здiйснює операцiї з експорту та iмпорту товарiв (робiт, послуг) на договiрних засадах як самостiйно, так i через вiдповiднi структури АТ “Концерн-Електрон”.

Пiдприємство у своїй дiяльностi пiдзвiтне Загальним зборам та органам управлiння АТ. Правлiння АТ на основi економiчної та технiчної полiтики розробляє план виробничо-господарської дiяльностi, що забезпечує фiннансово-економiчну, iнвестицiйну, кадрову та iншi програми АТ. Цей план покладається в основу дiяльностi дочiрнього підприємства. В цих рамках реалiзується виробнича i фiнансово-економiчна самостiйнiсть підприємства.

Пiдприємство зобов’язане:

  • оберiгати майно АТ;

  • охороняти навколишнє середовище вiд забруднення та шкiдливих впливiв;

  • забезпечити вiдшкодування завданих збиткiв у порядку;

  • забезпечити безпеку виробництва i здiйснювати заходи щодо захисту здоров’я працiвникiв та населення.

Пiдприємство за рахунок власних коштiв, видiлених в його розпорядження згiдно фiнансових планiв, брати участь на добровiльнiй основi в роботi по комплексному економiчному i соцiальному розвитку територiї району.

Взаємовiдносини з органами державного управлiння та мiсцевого самовря­дування будуються у вiдповiдностi до законiв та iнших нормативних актiв України, якi встановлюються компетенцiю цих органiв.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]