Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZVIT_Z_PRAKTIKI_1.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
110.29 Кб
Скачать

Індивідуальне завдання Аналіз інноваційної діяльності ТзОв «Електронпобутприлад»

ТзОВ «Електронпобутприлад» є одним з провідних підприємств з виготовлення електропобутової техніки на вітчизняному ринку. Тому окрім виготовлення звичайної продукції (електром’ясорубки, соковитискачі), воно займається іноваційними розробками в сфері приладобудування.

За останні декілька років (період з 2009 до 2011) підприємство розробило та ефективно впровадило у виробництво ряд електром’ясорубок (моделі ЕМШ 190-3, ЕМШ 450-1, ЕМШ 450-2, ЕМШ 450-3, ЕМШ 1000), електродвигунів (моделі ДПС 80-12 та ДПС 80-24), а також електровібромасажер.

Витрати на інноваційну діяльність підприємства записуються у рядку 90 «Інші операційні витрати» форми №2 «Звіт про фінансові результати» (згідно П(С)БО 16).

Порівняння обсягів витрат на інноваційну діяльність ТзОВ «Електронпобутприлад» наведено у табл. 5.1.

Таблиця 5.1

Порівняння обсягів витрат на інноваційну діяльність ТзОВ «Електронпобутприлад» за 2009-2011 роки, тис грн

Показник

2011

2010

2009

Відхилення, тис грн

2010 порівняно з 2009 роком

2011 порівняно з 2010 роком

Обсяг витрат на інноваційну діяльність

85

103

342

-239

-18

За даними таблиці можна зробити висновок, що після всплеску інноваційної активності у 2009 році (для порівняння: витрати на аналогічну діяльність у 2008 році становили 242 тис грн), обсяги витрат підприємства стали ривкоподібно спадати, що свідчить про те, що виготовлена за даний кошт продукція перейшла з розряду інноваційної в звичайну. Такі дані підтверджують Довідки про реалізацію інноваційної продукції заводу (див. додатки), з яких видно, що основна маса нових моделей виробів припадає на 2009 рік, тоді як у наступні їх з’явилось лише декілька.

Висновок

Проходження практики на підприємствах різних форм власності є невід’ємною частиною навчального процесу підготовки спеціалістів у вищих навчальних закладах. Воно дає можливість закріпити теоретичні знання, набуті протягом навчання та сформувати необхідні у майбутньому практичні навички роботи на підприємстві.

У даній роботі об’єктом досліджень за темою бакалаврської кваліфікаційної роботи було ТзОВ «Завод «Електронпобутприлад»». Дане підприємство має багаторічну історію роботи у галузі приладобудування і є провідним підприємством даної галузі не тільки у Західному регіоні, але й по всій Україні та за її межами.

Виробнича діяльність заводу є налагодженим багатоаспектним механізмом, що чітко функціонує для досягнення головної економічної мети – отримання прибутку.

У ході досліджень діяльності підприємства було виявлено ряд незначних недоліків, таких, як малий портфель розробки нових виробів та їх повільне впровадження у виробництво. Фактичні обсяги продажу більшості з раніше розроблених видів інноваційної продукції переважно вдвічі нижчі від запланованих, і лише за певними винятками їх перевищують.

З огляду на це, можна надати наступні рекомендації для покращення діяльності заводу: зменшити обсяги виробництва інноваційної продукції, яка є найменшрентабельною, і відповідно збільшити обсяги більшрентабельної. Решту вивільнених коштів від даних дій спрямувати на нові наукові розробки, покращення вже існуючої продукції, або оновлення виробничих фондів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]