Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
alena_diplom_2.docx
Скачиваний:
24
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
118.87 Кб
Скачать

Робоче місце обліковця

  1. На робочому місці працівник отримує первинний інструктаж з охорони праці та проходить: стажування, навчання пристрою і правил експлуатації використовуваного устаткування;, теоретичних знань і набутих навичок безпечних способів роботи. Повторний інструктаж з охорони праці на робочому місці працівник повинен проходити один раз на півроку.

  2. Забороняється зберігати на своєму робочому місці пожежо- та вибухонебезпечні речовини.

  3. Підготувати робоче місце для безпечної роботи:

  4. Перевірити оснащеність робочого місця, справність обладнання, електропроводки на видимі пошкодження. При несправності повідомити безпосередньому керівникові.

  5. Перевірити зовнішнім оглядом достатність освітлення і справність вимикачів і розеток.

  6. Під час знаходження на робочому місці працівники не повинні здійснювати дії, який можуть спричинити за собою нещасний випадок:

• Не гойдатися на стільці;

• Не торкатися оголених проводів;

• Не працювати на обладнанні мокрими руками;

• Не розмахувати гострими і ріжучими предметами.

Робоче місце касира

1 . Перебуваючи на території у виробничих і побутових приміщеннях , на

ділянках робіт і робочих місцях , працівник бухгалтерії зобов'язаний виконувати правила внутрішнього трудового розпорядку , що відносяться до охорони праці . Допуск сторонніх осіб , а також розпивання спиртних напоїв у заколисало місцях забороняються.

2 . Робітник бухгалтерії зобов'язаний дотримуватися вимог виробничої санітарії та особистої гігієни , передбачені чинними законами та іншими нормативними актами.

3. Перед початком роботи працівник бухгалтерії повинен: привести в порядок своє робоче місце , прибрати все те , що може перешкодити роботи , перевірити цілісність кабельних з'єднань оргтехніки , її технічний стан провітрити приміщення .

4.Про всі виявлені недоліки і несправності обладнання, оргтехніки , приладів повідомити безпосереднього керівника і до усунення неполадок до роботи не приступати .

5.У разі виявлення несправності обладнання, оргтехніки , ел. приладів необхідно поставити до відома свого безпосереднього керівника , категорично забороняється , продовжувати роботу , відключити від мережі живильні кабелі і дроти.

6.По закінченні роботи бухгалтер зобов'язаний

  • привести своє робоче місце в порядок , прибрати зайві речі.

4. Висновки

Грошовий обіг здійснюється в готівковій і безготівковій формах.

Безготівковий обіг - рух вартості без участі готівки. Частка безготівкових розрахунків у Україні раніш складала біля 80 %, сьогодні трохи збільшилась . Високий рівень безготівкових розрахунків у будь-якій країні говорить про правильну, грамотну організаціїю всього грошового обігу.

Готівково - грошовий обіг - прямування готівки в сфері обігу і виконання ними 2-х функцій: засобу платежу і засобу обігу. Готівка використовуються: для оплати товарів, робіт, послуг; для розрахунків за товари і послуги, для розрахунків, не пов'язаних із рухом товарів і послуг( розрахунків по виплаті заробітної плати, премій, посібників, стипендій, пенсій, по виплаті страхових відшкодувань по договорах страхування, при оплаті цінних паперів і виплаті прибутку по ним, по платежах населення, на господарські потреби, на оплату відряджень, на представительські витрати, на закупівлю сільгосппродукції і т.д). Готівково-грошовий рух здійснюється за допомогою різноманітних видів грошей: банкнот, металевих монет, інших кредитних інструментів.

У Україні починаються спроби обмежити готівково-грошовий обіг, тому що воно дозволяє йти від контролю держави за діяльністю юридичних і фізичних осіб. Цим пояснюється і ппідвищений інтерес до стану готівкових розрахунків з боку контролюючих органів. Незважаючи на це, готівкові розрахунки в практиці вітчизняних суб’єктів господарювання досить розповсюджені. І хоча останнім часом спостерігається значне скорочення обсягів готівкових розрахунків в порівняння з безготівковими, всілякі законодавчі обмеження та інші фактори роблять актуальною проблеми організації, обліку, а також аудиту операцій з готівкою

Всі господарські операції, що проводяться установою, повинні оформлятися виправдувальними документами. Виправдувальні документи є первинними обліковими документами, на підставі яких ведеться бухгалтерський облік. Первинний обліковий документ повинен бути складений у момент здійснення операції, а якщо це не представляється можливим - безпосередньо після її закінчення

Надійшли в бухгалтерію первинні облікові документи обов'язково піддаються перевірці як за формою (повнота і правильність оформлення первинних облікових документів, заповнення реквізитів), так і за змістом (законність документованих операцій, логічна ув'язка окремих показників).

Документообіг забезпечує раціональне поділ облікового праці, рівномірність завантаженості облікових працівників, своєчасність бухгалтерського обліку. Чітко працюючий документообіг забезпечує контроль за оформленням документів, встановлює персональну відповідальність виконавців за складання, передачу та обробку документів і, отже, забезпечує своєчасність складання бухгалтерської звітності. У прямій залежності від функціонування документообігу знаходиться і оперативний облік. Принципи та правила ведення бухгалтерського (фінансового) обліку в світовій практиці регулюються національними положеннями (стандартами), які розробляють професіональні організації бухгалтерів і затверджуються національним законодавством. При цьому спираються на концептуальну основу складання та подання фінансових звітів, яка розроблена Комітетом з міжнародних стандартів бухгалтерського обліку.

Основи нової системи бухгалтерського обліку закладені в Законі України ”Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні” та конкретизовані в національних положеннях (стандартах) бухгалтерського обліку, розроблених на базі міжнародних.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]