Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ до вик_лаб_МTВП.doc
Скачиваний:
109
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
46.43 Mб
Скачать

3.3. Комбіновані дросельні перетворювачі.

Фірма «Siemens» випускає для вимірювання за місцем витрати прозорих рідин в закритих трубопроводах також і комбінований дросельний перетворювач витрати типу

Рис.5 Рис.6 Sitrans FО N4 (на рис.5 прилад

показано схематично, а на рис.6 - його загальний вигляд), який являє собою витратомір змінного перепаду

тиску, в якому в якості дифманометра використовується ротаметр c з допоміжною діафрагмою d для протікання рідини крізь ротаметр. На вимірювальній діафрагмі a, що встановлена на основному трубопроводі за допомогою фланців b, утворюється перепад тиску, який утворює у відведеннях об’ємні витрати для ротаметра.

Висота зависання поплавка ротаметра є загальною мірою витрати. Основна приведена похибка приладу ≤ 2% від діапазону вимірювань.

3.4. Призначення та конструкція витратоміра Sitrans f va Trogflux

Поплавковий витратомір постійного перепаду тиску типу Sitrans F VA

(рис.4,б) призначений для вимірювання об’ємів прозорих протоків рідин та газів в закритих трубопроводах. Прилад проградуйований для рідин з пито-мою вагою 1 кг/л. Для всіх інших речовин шкалу необхідно перераховувати.

Основні технічні характеристики Trogflux:

• Принцип вимірювань - поплавок; •Температурний діапазон: 600С (для води 500С); • Клас точності: 2,5; • Межа вимірювань при тиках до 10 бар: для рідин – від 12,5 л/год до 25, м3/год; а для газів – від 200 л/год до 430 м3/год;

•Температурний діапазон: 600С (для води 500С).

Конструкція : Витратоміри FVA Trogflux складаються із пластикової

вимірювальної трубки с поплавком та з’єднувальних деталей (рис.4,б). Індикація витрати здійснюється безпосередньо по шкалі, що розташована на вимірювальній трубці (наприклад, в л/год). Точка відліку знаходиться в місці найбільшого діаметра поплавка.

Особливі якості приладу FVA Trogflux: • наявність окремих шкал для вимірювання рідин та газів; • простий монтаж та эксплуатація; • дешева за ціною пластикова конструкція; • короткий термін поставки фірмою інших стандартних версій приладу; • можливість поставки приладу, що оснащений поплавком, який вміщує магніт, а також герконові реле з зовнішньої сторони пластикової конічної трубки; це забезпечує сигналізацію верхньої та нижньої межі діапазону вимірювання.

■ Монтаж та експлуатація приладу: прилад встановлюється вертикально и без будь-яких зусиль. Звуження або розширення, регулюючі клапани перед або після приладу при вимірюванні витрати рідин не впливають на точність. Для газів, з метою усунення впливу компресійних коливань, рекомендована установка приладу перед вентилями. Так як поплавкові витратоміри є дуже чутливими до зміни витрати, тому регулюючі клапани повинні налаштовуватись дуже повільно. Калібрування здійснюється тільки для вимірювання конкретної речовини і є обов’язковим. Для газів додатково необхідно вибирати початкову точку тиску (надлишкового або абсолютного).