Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4_virobnicha.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
159.74 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИСТЕТ

імені Г.С.Сковороди

юридичний факультет

РОБОЧА ПРОГРАМА

ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ

СТУДЕНТІВ 4 КУРСУ

ЮРИДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

ДЕННОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

ХАРКІВ-2009

Затверджено:

Радою університету

___”________________2009 р.

Укладач:

Марченко В.В., к.ю.н., доцент кафедри історико-правових дисциплін, державного та міжнародного права.

Рецензент:

Процевський В.О., к.ю.н., професор, директор Інституту економіки і права, декан юридичного факультету.

В С Т У П

Робоча програма розроблена відповідно до Закону України „Про освіту” від 04.06.1991 р. (зі змінами та доповненнями), Наказу Міністерства освіти і науки України № 93 від 08.04.1993 р. (зі змінами та доповненнями від 20.12.1994 р.) „Про затвердження Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів” і розрахована на використання студентами 4 курсу юридичного факультету Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди під час проходження виробничої практики у правоохоронних органах, органах суду, органах юстиції та інших юридичних установах.

Становлення бакалавра, спеціаліста та магістра у галузі застосування законів і підзаконних нормативних актів неможливо без набуття навичок виконання обов’язків юриста. Саме цього вимагає сучасний освітній стандарт вищої професійної освіти.

Термін виробничої практики – 10 тижнів.

Строки проходження практики визначаються планом навчального процесу юридичного факультету Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди.

Основним документом, що встановлює обсяг і зміст практики, є ця програма проходження виробничої практики.

1. Мета і зміст виробничої практики

1.1. Виробнича практика є невід’ємною частиною навчального процесу на юридичному факультеті Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди і направлена на забезпечення і поглиблення отриманих за час навчання теоретичних знань, набуття і удосконалення професійних умінь та навичок.

1.2. Метою практики є оволодіння студентами сучасними методами, формами організації та знаряддями праці в галузі їх майбутньої професії, формування у них, на базі одержаних на юридичному факультеті, професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних виробничих умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

1.3. Виробнича практика студентів передбачає безперервність та послідовність її проведення при одержанні потрібного достатнього обсягу практичних знань і умінь відповідно до освітнього кваліфікаційного рівня: бакалавр, спеціаліст, магістр.

1.4. Під час виробничої практики поглиблюються та закріплюються теоретичні знання з усіх дисциплін навчального плану, добирається фактичний матеріал для виконання кваліфікаційної роботи, дипломної роботи або складання державних екзаменів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]