Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
29
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
16.69 Кб
Скачать

  1. СКОРОЧЕНИЙ ОПИС СУДНА

Судно призначене для перевезення великовагових і великогабаритних вантажів, сорока футових контейнерів звичайної і збільшеної висоти (у тому числі рефрижераторні контейнери), трейлерів, а також небезпечний вантаж у тарі.

Теплохід – двопалубне, одно гвинтове судно з подовженим баком і ютом, надлишковим надводним бортом, з кормовим розташуванням надбудови.

Судно з класом автоматизації А1.

Основні параметри судна:

Повна довжина судна – 293,87м.

Довжина між перпендикулярами – 281,4 м.

Ширина – 40 м.

Глибина – 24,2 м.

Осадка – 14 м.

Дедвейт – 74450 т.

Кількість контейнерів – 6700 (500 рефрижераторних)

Швидкість – 23.4 вузла.

Як головний двигун на судні встановлений мало обертовий, реверсивний дизель, із прямою передачею на шести лопатний гребний гвинт.

Електростанція судна містить у собі чотири дизель-генератори потужністю 2200 кВт, і один турбогенератор потужністю 600 кВт, і один аварійний дизель-генератор D 300 LE. При плаванні у відкритому морі потреба в електроенергії забезпечується одним дизель-генератором і турбогенератором. У випадку роботи носового підкермовуючого пристрою та при наявності на борті рефрижераторних контейнерів працюють чотири установки.

Постачання споживачів паром забезпечується завдяки утилізаційному котлу паропродуктивністю 10000 кг/год. при тискові 0.69 МПа і температурі живильної води 135°С на стоянці і від допоміжного паропродуктивністю 14000 кг/год при тискові 0.89 МПа і температурі живильної води 45°С.

Обсяг засобів автоматизації забезпечує дистанційне керування головним двигуном з ходової рубки при всіх маневрах судна.

Рульова машина – Kawasaki. Чотирьох плунжерна електрогідравлічна рульова машина потужністю 4757 кН·м. Для підвищення маневровості судна передбачено носовий підрулюючий пристрій.

Для запобігання забруднення навколишнього середовища передбачені ємкості для нафто відходів, засобу для передачі їх на берег чи прийомне судно. Тверді відходи знищуються в інсенераторі.

Якірний пристрій судна складається з двох якорів і двох якірних брашпилів.

Соседние файлы в папке Готовые разделы