Скачиваний:
28
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
16.56 Кб
Скачать

ВСТУП

Судновий об’ємний гідравлічний привод почали використовувати 70-х роках XIX століття. На судах широко використовують традиційні плунжерні гідравлічні рульові машини. Плунжерні гідравлічні рульові машини випускають багато зарубіжних фірм і вони встановлені на більшості судах всіх класів та водотонажностей.

З ростом рівня умов виготовлення деталей та компонентів суднових рульових машин зменшується можливість виконувати ремонт несправностей в суднових умовах. Це збільшує затрати на експлуатацію рульового приводу, оскільки виникає потреба користуватися послугами берегових спеціалістів. А тема економії на сьогоднішній день посідає чи не найперше місце в будь якій галузі виробництва. У тому числі і в морському торгівельному флоті. Тому доцільно було би впровадження інноваційних систем, які вирішували б питання збільшення експлуатаційного строку служби компонентів рульової машини. Цього можна досягти зменшивши час роботи цих механізмів. І саме використання спеціального перемикального пристрою потоків масла дає цю змогу.

Завдяки перепуску масла з однієї порожнини циліндру в іншу використовується енергія набігаючого на перо керма потоку води. При перекладеному кермі на нього постійно діє потік води створений гвинтом, яка раніше не використовувалась. Система використовується тільки на режимах прямого курсу судна. На маневрах використовується стандартна.

Позитивними якостями при використанні цього пристрою є те що скорочується вдвічі витрата робочої рідини, що призведе до економії енергії на привід рульової машини, удвічі збільшить термін служби насосного агрегату і його електроапаратури, збільшиться термін служби робочої рідини за рахунок зменшення числа циклів її використання в насосному агрегаті.

Негативними сторонами являється необхідність матеріальних затрат на установку і виготовлення елементів системи. Та з часом ці витрати себе виправдають.

Дану систему можна встановити та використовувати почергово або інтегрувати у вже існуючу, але це потребує додатковому представленню рульової машини регістру. Тому доцільніше її додатково встановити і використовувати на режимах прямого курсу, а основний гідропривід тільки на маневровому режимі.

Тому об’єктом дослідження являється процес перекладки керма електрогідравлічної рульової машини. Предметом дослідження є збільшення ефективності рульового приводу за рахунок вживання спеціального перемикального пристрою потоків масла.

Запропонована система не має аналогів, тому інформація по її практичному застосуванню відсутня. Для її впровадження потрібні стендові випробування і розрахунок фактичної економії.

Соседние файлы в папке Готовые разделы