Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
13
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
96.26 Кб
Скачать

10

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Державної пенітенціарної служби України

17.05.2012 №325

Положення

про відділ державного нагляду за охороною праці та навколишнім середовищем департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення Державної пенітенціарної служби України

І. Загальні положення

1.1. Це Положення розроблено відповідно до Закону України «Про охорону праці», Указу Президента України від 6 квітня 2011 року №394 «Про затвердження Положення про Державну пенітенціарну службу України», а також на виконання пункту 3 наказу Державної пенітенціарної служби України від 03.03.2012 №120 «Про організаційно-штатні питання».

1.2. Відділ державного нагляду за охороною праці та навколишнім середовищем департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення Державної пенітенціарної служби України у своїй діяльності керується Конституцією i законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами з питань охорони праці та навколишнього середовища, наказами Державної пенітенціарної служби України (далі – ДПтС України), а також цим Положенням.

Іі. Структура

2.1. Відділ державного нагляду за охороною праці та навколишнім середовищем (далі - відділ) є структурним підрозділом департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення ДПтС України.

2.2. Відділ очолює начальник, який безпосередньо підпорядкований начальнику департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення ДПтС України.

2.3. Відділ має печатку із своїм найменуванням.

2.4. Працівники відділу допускаються до самостійної інспекторської діяльності після проходження навчання та здачі іспитів у порядку, встановленому нормативно-правовими актами про охорону праці та навколишнього середовища.

2.5. Права працівників відділу визначаються цим Положенням і посадовими інструкціями.

2.6. Працівники відділу є державними інспекторами з нагляду за охороною праці по посаді.

2.7. Працівники відділу здійснюють виконання своїх основних завдань у територіальних органах ДПтС України, установах виконання покарань, слідчих ізоляторах та навчальних закладах, що належать до сфери управління ДПтС України, кримінально-виконавчій інспекції та на Центральній базі забезпечення (далі – органи і установи).

2.8. Рішення працівників відділу, що прийняті в межах їх повноважень, є обов’язковими для виконання начальниками органів і установ.

Приписи працівників відділу може скасувати в письмовій формі лише посадова особа, якій безпосередньо підпорядковані ці працівники.

2.9. Залучати працівників відділу до робіт, не пов’язаних з виконання прямих функціональних обов’язків, забороняється.

2.10. Відділ діловодство веде самостійно у встановленому порядку.

2.11. Начальники органів і установ зобов’язані сприяти працівникам відділу під час виконання ними службових обов’язків, а також надавати необхідні для інспекторської діяльності відомості з питань державного нагляду за охороною праці, транспортні засоби, службові приміщення, інструмент, устаткування, спецодяг.

Ііі. Основні завдання відділу

3.1. Комплексне управління охороною праці та навколишнім середовищем в Державній кримінально-виконавчій службі України.

3.2. Організація і здійснення державного нагляду в Державній кримінально-виконавчій службі України:

3.2.1. За дотриманням вимог нормативно-правових актів щодо безпечного ведення робіт під час виготовлення, монтажу, ремонту та безпечної експлуатації випробувально-наповнюючих станцій, парових і водогрійних котлів, вантажопідіймальних кранів і ліфтів, посудин, що працюють під тиском, трубопроводів для пари і гарячої води, компресорних установок та вантажних канатних доріг (далі – підконтрольні об’єкти) в органах і установах.

3.2.2. За додержанням вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо безпеки, гігієни праці, виробничого середовища під час виконання службових обов’язків особами рядового і начальницького складу та під час виконання робіт спеціалістами, які не мають спеціальних звань, іншими працівниками, які працюють за трудовими договорами в органах і установах, що належать до сфери управління ДПтС України (далі – персонал), та засудженими.

3.3. Організація і здійснення нагляду в Державній кримінально-виконавчій службі України за дотриманням вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища.