Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DBMS.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
512 Кб
Скачать

Тема 2. Організація роботи Верховної Ради України

Досвід організації роботи парламентів світу. Організаційна побудова Верховної Ради України. Функції Верховної Ради України і організація їх здійснення. Організаційні форми і методи роботи Верховної Ради України. Регламент Верховної Ради України, його значення для організації роботи Верховної Ради України.

Сесiя – головна органiзацiйно-правова форма роботи Верховної Ради України. Органiзацiя пiдготовки i проведення сесiй Верховної Ради України. Особливостi пiдготовки першої сесiї Верховної Ради України нового скликання. Порядок проведення чергових сесій Верховної Ради України. Позапчергові і надзвичайні сесії Верховної Ради України. Порядок організації і діяльності Верховної Ради за спеціальними процедурами. Акти Верховної Ради України.

Організація роботи комітетів, комісій, депутатських груп і депутатських фракцій Верховної Ради України. Система, будова та порядок утворення комiтетiв Верхоної Ради України. Органiзацiйнi форми дiяльностi комiтетiв: порядок пiдготовки i проведення засiдань, акти комітетів. Органiзацiйнi методи роботи комiтетiв. Тимчасовi комісії Верховної Ради України, органiзацiя їх роботи. Організація роботи депутатських груп і фракцій. Організація роботи Погоджувальної ради.

Організація роботи Голови Верховної Ради України, його першого заступника і заступника. Порядок обрання і повноваження Голови Верховної Ради України, його першого заступника і заступника. Організаційно-правові форми і методи їх роботи.

Організація роботи народних депутатів України. Організація роботи народного депутата на пленарних засіданнях, на засіданнях органів Верховної Ради України, в політичних партіях та виборчих округах. Права, обов’язки та гарантії діяльності народних депутатів України. Депутатська недоторканiсть. Організація внесення і розгляду депутатських запитів.

Організація роботи апарату Верховної Ради України. Структура апарату Верховної Ради України. Організація діловодства в Апараті Верховної Ради.

Тема 3. Організація роботи Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Завдання та порядок призначення, звільнення та припинення повноважень Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Організація діяльності та повноваження Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Акти Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Гарантії діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Тема 4. Організація роботи Рахункової палати

Правовий та організаційний статус Рахункової палати. Принципи, функції та повноваження Рахункової палати. Порядок діяльності Рахункової палати. Органи і посадови особи Рахункової палати. Акти Рахункової палати. Контроль та гарантії діяльності Рахункової палати.

Тема 5. Організація роботи Президента

Правовий статус Президента України в системі органів державної влади. Організація підготовки і проведення виборів Президента України. Організація роботи Президента України як глави держави. Організація взаємодії Президента України з Кабінетом Міністрів України та іншими органами виконавчої влади. Організація взаємодії Президента України з законодавчою владою. Організація взаємодії Президента України з судовою владою. Організація взаємодії Президента України з органами місцевого самоврядування. Правові акти Президента України, організація та контроль їх виконання. Організація роботи Адміністрації Президента України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]