Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Судова бухгалтерія.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
151.04 Кб
Скачать

Міністерство внутрішніх справ україни

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

Кафедра економіко-правових дисциплін

СУДОВА БУХГАЛТЕРІЯ

Навчально-методичні матеріали

Київ 2013

Укладач: канд. юрид. наук, доцент кафедри економіко-правових дисциплін В.В.Фещук

НАВЧАЛЬНА РОБОЧА ПРОГРАМА

1.Опис дисципліни.

В діяльності правоохоронних органів по виявленню, попередженню, розкриттю корисливих злочинів, які направлені проти власності, важливе місце займає обліково-економічна інформація. В умовах переходу до ринку правоохоронні органи України на основі найсуворішого дотримання Конституції України, законів України, активізують свою роботу з охорони матеріальних цінностей і грошових коштів, що у нових умовах потребує від них глибокого проникнення у сутність економічних явищ і господарських процесів.

Вивчення і вирішення питань, пов’язаних з використанням комплексу обліково-економічних знань у оперативно-розшуковій, слідчій та судовій практиці відносяться до курсу „Судової бухгалтерії”.

Дисципліна „Судова бухгалтерія” тісно пов`язана з такими курсами як „Фінансове право”, „Правові основи підприємницької діяльності”, „Основи ринкової економіки”, „Основи ринкової економіки”, „Банківське право”, „Податкове право” та ін.

Вивчення курсу „Судової бухгалтерії” включає в себе такі форми занять, як лекції, семінарські та практичні заняття, основною метою яких є поглиблення знань студентів з основних проблем теми а також:

- навчити слухачів методиці самостійної роботи з документами, що відображають господарську діяльність підприємств, законодавчими актами та додатковою літературою;

- освоєння методик перевірки господарських операцій і застосування їх при виявленні та розслідуванні корисливих злочинів;

  • здійснення контролю за підготовкою слухачів по темах занять.

Метою вивчення даного курсу є освоєння закономірностей відображення у системі економічної інформації негативних змін в господарській діяльності підприємств і організацій, що спричиняються різними деструктивними факторами.

Судова бухгалтерія представляє собою спеціальну комплексну дисципліну, що займається вивченням та розробкою теоретичних і практичних питань використання спеціальних економічних і бухгалтерських знань в конкретних галузях юридичної практики. Предметом „Судової бухгалтерії” є негативних змін в господарській діяльності підприємств і організацій, що спричиняються різними деструктивними факторами і розробляє спеціальні прийоми і методи вияву цих змін, а також науково обгрунтовує методику застосування спеціальних, економічних і бухгалтерських знань в правовому забезпеченні господарської діяльності.

Завданням вивчення курсу є вивчення спеціальних прийомів і методів виявлення негативних змін у фінансово-господарській діяльності, а також методики застосування спеціальних, економічних і бухгалтерських знань в правовому забезпеченні господарської діяльності.